Phil Heath – Wie Is Het en Wat Eet Hij? Word Net Als Phil Heath!

Phil Heath is een Amerikaanse IFBB-professionele bodybuilder. Voor velen is hij een groot voorbeeld; bij zijn Mr. Olympia debuut (2008) werd Heath meteen derde. Hij werd de eerste nieuwkomer die na Flex Wheeler direct de top drie haalde. In 2009 haalde de 5e plek en in 2010 de 2e. Vanaf 2011 tot 2017 heeft hij ieder jaar de eerste plek behaald.

Menig bodybuilder droomt hierover, maar dit succes behaal je uiteraard niet zomaar. In dit artikel zal er informatie gegeven worden over wie Phil Heath is en wat hij eet. Het juiste voedsel is namelijk een belangrijke reden voor zijn succes. Zo kun jij net als Phil Heath worden!

Phil Heath, wie is het?

Phillip Jerrod Heath (nickname: “The Gift”) werd geboren op 18 december 1979. Hij bracht zijn vormingsjaren door in Seattle, Washinton, waar hij zijn affiniteit voor basketbal ontwikkelde. Al op de middelbare school toonde Heath een aangeboren atletische drive tijdens het spelen van basketbal.

Hij kreeg door zijn talent zelfs een studiebeurs en een felbegeerde positie als point/ shooting guard voor de Pioneer’s aan de universiteit van Denver.

Hij schrijft veel van de lessen die hij in zijn sportiviteit heeft geleerd toe aan zijn tijd bij het Division 1-A Men’s Basketball-team. Geïnspireerd door de lonende ervaring op het veld en de mogelijkheid om “basketbalspeler” uit zijn to-do-lijst te krassen, positioneerde Heath zich voor de volgende uitdaging.

De allure van intense training en competitie leidde Heath naar het bodybuildingtraject.

Hij richtte zijn aandacht op de intens competitieve sport toen hij zich realiseerde dat basketbal niet toereikend was om zijn niche compleet te definiëren. Bescheiden in zijn aanpak maar heimelijk met strategie, streefde hij officieel bodybuilding vanaf oktober 2002.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Phil Heath als bodybuilder

Hij begon met 185 pond (83 kilo) en groeide uit naar 215 pond (97 kilo) – een drastische transformatie. Uiteindelijk bleef hij hangen rond de 192 pond (87 kilo) en werd hij beschouwd als een licht-zwaargewicht volgens industriestandaarden.

Heath vocht zijn eerste competitie in 2003 – de Rocky Mountain NPC (National Physique Commitee) USA Championship “Northern” waar hij wegliep met de algemene titel. Bekend als “The Gift” en aangewakkerd door het succes tijdens zijn allereerste wedstrijd ging, hij 8 weken later weer concurreren in dezelfde licht-zwaargewicht categorie.

De tweede competitie kreeg hij een punt minder dan de algehele overwinning die hij behaalde tijdens zijn eerste poging. Omdat hij zich realiseerde dat hij mogelijk op zijn erfelijke genetische aanleg had vertrouwd, begon Heath steeds slimmer te trainen.

In een poging om zijn nieuwe vakmanschap te perfectioneren, schreef hij zich in 2003 in voor een hardcore sportschool. Zijn vastberadenheid leidde tot een overwinning bij de NPC Colorado State Show, waar hij de titel verdiende van Mr. Colorado. Hij tekende bij Weider Health and Fitness en nam later deel aan zijn pro-kaart in de VS op 215 pond (97 kilo).

Phil Heath vandaag de dag

Vandaag kijkt Heath naar de toekomst en hoopt hij meer Olympia-titels te behalen. Hier heeft hij er inmiddels al 7 van behaald, waarmee hij gelijk staat aan de bodybuilding legende Arnold Schwarzenegger.

“Ik wil de sport van bodybuilding vertegenwoordigen op een manier waarin veel mensen zich kunnen vinden en tegelijkertijd het respect dat de sport verdient behouden.”

Phil Heath’s trainingssessie duurt om en nabij twee uur. Deze training doet hij vijf dagen per week onder leiding van Hany Rambod. Hij traint elk deel van zijn lichaam twee keer en heeft één dag in de week die hij geheel besteed aan alleen cardio. Hij eindigt de week altijd met een rustdag.

Voor velen is Heath een grote inspiratie en een voorbeeld. Hij was tijdens het trainen een part-time bouncer bij een nachtclub en had maar liefst drie baantjes naast het trainen dat hij deed.

Dit alles deed hij om zijn passie te ondersteunen. Hij was enorm geïnspireerd door Flex Wheeler. Heath had naast zijn bed altijd een foto van Wheeler voor motivatie en een constante herinnering om door te blijven gaan!

Wat eet Phil Heath?

Nu je weet wie Phil Heath is, gaan we over naar hetgeen waarvoor je op dit artikel hebt geklikt. Jij wilt weten hoe je net als Phil Heath kunt worden! Een grote reden voor het succes van Heath is het voedsel dat hij eet. Voedsel is op alle manieren van sport belangrijk, maar als je een echte spierbundel wilt worden misschien nog wel meer.

Je moet namelijk het juiste eten om een spiermassa op te kunnen bouwen. Wanneer je ongezond eet of te weinig van de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, kun je zo hard trainen als je wilt – maar écht heel gespierd zal je dan nooit worden. Ook Heath had dit door.

Hieronder zullen we bespreken wat Phil Heath eet om in topconditie te blijven en een mooi gespierd lichaam te krijgen en, nog belangrijker, behouden.

Voeding van Phil Heath

Heath’s grote hoeveelheid zware training vereist de juiste hoeveelheid voeding. Als basketbalspeler zorgde Heath ervoor dat hij twee of drie maaltijden per dag binnenkreeg, maar nu als bodybuilder eet Heath wel zeven maaltijden per dag!

De grootte en inhoud van zijn maaltijden is afhankelijk van het moment van het seizoen. In het hoogseizoen probeert Phil Heath spieren te krijgen terwijl hij zich klaarmaakt voor een wedstrijd.

Tegelijkertijd probeert hij lichaamsvet te verliezen om de details van zijn spieren te kunnen onthullen.

Het dieet van Heath, terwijl hij zich klaarmaakt voor een wedstrijd, verschilt aanzienlijk van zijn dagelijkse dieet. Eerst zal zijn dieet voor een competitie beschreven worden en daarna zijn normale dieet voor buiten het seizoen.

Competitie dieet

  Wedstrijd dieet
Maaltijd 1 2,5 kop eiwit

1 kop havermout

30 gram witte kipfilet

Maaltijd 2 1 kop bruine rijst

Gestoomde groenten

340 gram ossenhaas

Maaltijd 3 Medium zoete aardappelen
TRAINING
Voor de training naNO Vapor Hardcore Pro Series

naNOX9 1 serving

Na de training Cell-Tech Hardcore Pro Series

Nitro Isolate 65 Pro Series

Maaltijd 4 340 gram ossenhaas

Medium zoete aardappelen

Maaltijd 5 340 gram witte kipfilet

1 kop bruine rijst

Maaltijd 6 340 gram heilbot of tilapia

Gestoomde broccoli

Maaltijd 7 370 gram heilbot of tilapia

Gestoomde broccoli

Zoals je kunt zien, zijn eiwitten belangrijk tijdens het voorbereiden voor de training. Ook wordt er een nadruk gelegd op groente en vlees; deze geven je energie. Met deze energie kun je goed trainen. Als je je niet energiek genoeg voelt terwijl je wel goed eet, probeer dan te kijken naar je slaapritme. Genoeg slaap krijgen is ook altijd erg belangrijk om goed te kunnen trainen!

Hieronder vind je Phil Heath’s dagelijkse dieet wanneer hij zich niet klaarmaakt voor een wedstrijd.

Maaltijd 1

  Maaltijd 1
7 uur ‘s ochtends 8 eiwitten
225 gram entrecote
Lawry’s Steak Rub kruiden
1 ½ koppen havermout
1 portie Vitakic
500 milligram vitamine C
500 milligram visolie
Totale consumptie: 745 calorieën, 101 gram eiwit, 38 koolhydraten, 21 gram vet

Heath over deze maaltijd. “Omdat het ’s ochtends vroeg is, wat een belangrijk moment is om massa te winnen, gebruik ik twee eiwitbronnen: eieren en biefstuk. Eieren worden vrij snel geabsorbeerd en ze zijn gemakkelijk voor het lichaam om te assimileren. Door ze te combineren met een langzamere, verterende eiwitbron, zoals entrecote, geeft dit een effect met tijdrelease.”

Maaltijd 2

Maaltijd 2
9 uur ’s ochtends 340 gram entrecote
Lawry’s Steak Rub kruiden
1 ½ koppen witte rijst
  1500 milligram glucosamine
Totale consumptie: 939 calorieën, 104 g eiwit, 80 g koolhydraten, 22 g vet

Over deze maaltijd: “Ik gebruik glucosamine om te helpen bij het herstel van gewrichten. Veel bodybuilders denken dat dit een ‘old man’ supplement is. Maar de waarheid is dat wanneer je hard en intens traint, je lichaam alle hulp nodig heeft die het kan krijgen om je gewrichten soepel te houden. ”

Maaltijd 3

  Maaltijd 3
11.30 uur ‘s ochtends 340 gram gemalen kalkoen, 93% mager
 

 

1 theelepel druivenpitolie
1 theelepel chilipoeder
  1 theelepel uienpoeder
  1 theelepel basilicum
  340 gram gebakken aardappelen
  2 theelepels ketchup
Totale consumptie: 903 calorieën, 59 g eiwit, 82 g koolhydraten, 38 g vet

Over deze maaltijd: “Je eiwitten uit verschillende bronnen halen, zoals kalkoen, eieren, rundvlees, kip en zuivel, is belangrijk. Dit is omdat elk type eiwit een andere aminozuuropmaak heeft, evenals verschillende soorten vetten. Deze essentiële voedingsstoffen helpen de spiergroei.”

Voor de training

Voor de training
12.30 uur ‘s middags 1-2 schep naNO Vapor Hardcore Pro Series
1 portie naNOX9 Hardcore
  1 schep NQP-47
Totale consumptie: 275 calorieën, 33 g eiwit, 32 g koolhydraten, 0 g vet

Heath over deze maaltijd: “Ik gebruik ze alle drie, maar ik neem niet de volledige dosis naNO-Vapor. Ik gebruik één of twee scheppen in plaats van de aanbevolen drie omdat ik de stimulantia niet nodig heb. Ik wil de bloedstroom zoveel mogelijk vóór de training verbeteren, en de extra arginine helpt echt.”

Tijdens de training

  Training
1 uur ’s middags 2 scheppen IntraVol (intraworkout)
Totale consumptie: 160 calorieën, 0 g eiwit, 40 g koolhydraten, 0 g vet

Heath over deze maaltijd: “Vertakte aminozuren helpen me energie te geven aan die laatste paar herhalingen, en ze houden mijn spieren vol.”

Na de training

  Na de training
2.30 uur ‘s middags 1 portie Cell-Tech Hardcore Pro-serie
1 portie Nitro-isolaat 65 Pro-serie
  500 milligram vitamine C
  500 milligram visolie
Totale consumptie: 620 calorieën, 65 g eiwit, 86 g koolhydraten, 1 g vet

Phil Heath over deze maaltijd: “Ik heb deze opgesplitst door eerst de proteïne shake te drinken en daarna 15-20 minuten later de creatine. Het splitsen verstoort de spijsvertering of mijn eetlust niet, dus ik kan mijn volgende hele maaltijd gebruiken zoals dat bedoeld is. Als ik ze samen drink, is het laatste wat ik wil doen de volgende maaltijd eten.”

Maaltijd 4

  Maaltijd 4
3.30 uur ‘s middags 340 gram kip, zonder botten en huid
  2 theelepels honey barbecue saus
340 gram broodwortel, gebakken
  1 theelepel kaneel
  1 portie Vitakic
Totale consumptie: 990 calorieën, 111 g eiwit, 102 g koolhydraten, 12 g vet

Over deze maaltijd: “Zo belangrijk als de postworkout-maaltijd is, is deze ook van cruciaal belang voor het maximaliseren van spiergroei. Het is belangrijk om deze maaltijd voor het eten ongeveer een uur na je shake na het sporten te gebruiken om de eiwitsynthese langer te laten duren. Het betekent dat je langer spiermassa opbouwt, wat leidt tot meer spiergroei.”

Maaltijd 5

  Maaltijd 5
6 uur ‘s avonds 280 gram teryaki kip
  1 ½ kop witte rijst
  3 340 gram Cola lights
  1 Philadephia roll
1 romige zalmrol (tempura gefrituurd)
  2 grote tempure gefrituurde garnaal
  2 hamachi yellowtail-sushi
  6 hamachi yellowtail-sushi
  6 sake sushi zalm
  Gemixte salade
(* dit is een restaurant maaltijd) Totale consumptie: 2.407 calorieën, 130 g eiwit, 288 g koolhydraten, 78 g vet 

Over deze maaltijd: “Vergeet niet dat dit het off-seizoen is; het is tijd voor groei, geen vetverlies. Vetten van gefrituurde tempura en roomkaas zullen de testosteronniveaus zelfs verhoogd houden, en dat leidt tot meer spiergroei.”

Maaltijd 6

  Maaltijd 6
8 uur ‘s avonds 1 portie Cell-Tech Hardcore Pro-series
1 portie Nitro-isolaat 65 Pro-series
  500 milligram vitamine C
  500 milligram visolie
Totale consumptie: 942 calorieën, 104 g eiwit, 80 g koolhydraten, 22 g vet

Phil Heath over deze maaltijd: “Deze maaltijd is er een die ik bij de meeste restaurants gemakkelijk kan vinden. Ik eet meestal meer uit met mijn familie in het off-seizoen, en ik maak me geen zorgen als ik er nog een of twee grammen extra neem. Nu kan ik kan er toch mee wegkomen.”

Maaltijd 7

  Maaltijd 7
10.30 uur ’s avonds 340 gram tilapia
  1 theelepel druivenpitolie
  Lawry’s Lemon Peppor kruiden
Broccoll, onbeperkt *
  500 milligram vitamine C
  500 milligram visolie
  Voedingswaarden op basis van 2 kopjes
Totale consumptie: 617 calorieën, 95 g eiwit, 12 g koolhydraten, 23 g vet

Over deze maaltijd: “Dit is een geweldig alternatief voor rundvlees – snel en gemakkelijk te verteren. Het is een lichtere eiwitbron die geen opgeblazen gevoel veroorzaakt, dus het is perfect voor het slapengaan.”

Maaltijd 8 (optioneel)

  Maaltijd 8 (optioneel
  280 gram gemalen entrecote, 95% mager
1 uur ‘s nachts Lawry’s Steak Rub kruiden
  Gemixte groente gestoomd
  Voedingswaarden op basis van 2 kopjes
Totale consumptie: 796 calorieën, 108 g eiwit, 41 g koolhydraten, 22 g vet
De totale consumptie van één dag: 9394 calorieën, 910 g eiwit, 881 g koolhydraten, 239 g

Phil Heath over deze maaltijd: “Ik drink ongeveer een liter water per dag in het laagseizoen. Als je veel koolhydraten eet, hoef je geen liters water achterover te slaan. Mijn offseason dieet is meer gestructureerd dan in de afgelopen jaren. Zelfs als de verandering eenvoudig is, kan het een drastisch verschil maken in mijn lichaamsbouw.

Mijn hoogste offseason-gewicht was 276 pond (125 kilo). Dat was in 2008 en ik was niet zo mager als ik nu slechts zes pond lichter ben. Het eten van zetmeelrijke koolhydraten zoals aardappelen in plaats van bruine rijst heeft me geholpen om te groeien terwijl ik mager blijf. Daarnaast voel ik me niet zo opgeblazen.”

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *