Categorie: Voeding

Gezond Aankomen én Spiermassa Verhogen Doe Je Zo – 5 Tips

Gezond aankomen en spiermassa verhogen is niet enkel een kwestie van meer eten; het is kunst evenals wetenschap om een sterker en veerkrachtiger lichaam op te bouwen. Hiervoor wil je een diepgaand begrip hebben van wat je lichaam precies nodig hebt, met een nauwgezette focus op voedingsstoffen die niet alleen voeden, maar ook bijdragen aan spieropbouw en herstel.

Het draait allemaal om de juiste balans tussen voeding, training en rust, waarbij elk element even belangrijk is. Dus hoe zorg je voor de ideale combinatie van gezond aankomen én spiermassa verhogen? Daar gaan we je bij helpen, met 5 tips die net zo effectief als duurzaam zijn!

Klik hier om verder te lezen »

Van Gym naar Kroeg? Dit Is Hoe Alcohol en Spiergroei Samengaan

Na een zware training in de sportschool ben je klaar voor ontspanning. Maar wacht even… is dat glaasje wijn of dat biertje wel zo’n goed idee? De combi van gewichten en gin-tonics is voor velen verleidelijk, maar hoe die mix werkt voor je spiergroei wordt vaak over het hoofd gezien.

Alcohol en spiergroei. Hoe gaat die alcoholhoudende versnapering nou samen met die spieren waar je zo hard aan hebt gewerkt? Hier ontdek je hoe je de balans kunt vinden tussen het heffen van gewichten en het heffen van je glas. Wordt het vanavond de dumbbell of de dubbel? Proost hier op inzicht!

Klik hier om verder te lezen »

Bulken: Het Verschil Tussen Clean & Dirty Bulken + Voedingsschema

Het volgen van specifieke voedingsschema’s en work-outs is de laatste jaren onwijs populair geworden. Steeds meer mannen en vrouwen willen gespierder worden en de rol van voeding hierbij blijkt steeds belangrijker. In dit kader hoor je ook steeds meer over het zogenaamde ‘bulken’ en ‘cutten’.

Veel mannen en vrouwen beginnen met bulken (in combinatie met krachttraining) als zij spiergroei willen stimuleren. Maar wat is bulken nou eigenlijk? Er zijn verschillende soorten bulken: dirty bulken en clean bulken. Wat houden deze vormen van bulken in? Wat is het verschil tussen clean en dirty bulken? En wat ook belangrijk is: wat kun je wél of juist níet eten tijdens het bulken? Het antwoord op deze vragen zul je in dit artikel lezen!

Klik hier om verder te lezen »

5 Meest Effectieve Bodybuilding Meal Preps

Meal prepping is belangrijk en helpt je om je bodybuildingdoelen te bereiken. Het kost tijd, energie en je moet het goed plannen aan de hand van je trainingsschema. Met een beetje inspanning en goede recepten kan je sneller het resultaat van je bodybuildingtraining zien en hoef je niet altijd dezelfde smakeloze recepten eten.

In dit artikel bespreek is zeven meal prep-recepten die jou helpen bij het bereiken van jouw bodybuildingdoelen.

Klik hier om verder te lezen »

5 Tips Voor Vegan Bodybuilding

De veganistische levensstijl is in opmars; recent zijn veel mensen begonnen met het veganistische dieet. Ethiek, gezondheidsredenen en de recente bekendheid (zeker via social media) van dit vegan dieet zijn de belangrijkste redenen voor deze toename. Hoewel er onderzoeken zijn gedaan die aantonen dat het veganistische dieet verschillende voordelen kan hebben als het correct wordt toegepast, kan een dieet dat volledig uit plantaardig voedsel bestaat, problemen veroorzaken als het verkeerd wordt toegepast. Laten we eerst kijken wat veganistisch precies betekent.

Klik hier om verder te lezen »

In 8 Stappen een Bodybuilding Voedingsschema voor Meer Spiermassa

Bij bodybuilding wordt vaak gedacht aan het doen van zware trainingen en oefeningen. Toch is het cruciaal, wanneer je aan bodybuilding doet, om ook en goed dieet te hebben. Zonder goede voeding kan je lichaam simpelweg geen spiermassa aanmaken en krijg je niet het lichaam dat je voor ogen hebt.

In dit artikel geven we je dé 8 stappen van een bodybuilding voedingsschema voor meer spiermassa!

Klik hier om verder te lezen »