Categorie: Oefeningen

Ontdek hier welke oefeningen je kunt uitvoeren voor welke spieren

Full Body Circuit Training In De Sportschool – 10 Oefeningen

Is het tijd voor iets anders en wil je een volledige sportroutine volgen? Wanneer je denkt aan een complete trainingssessie die elke spiergroep in je lichaam aanspreekt, dan kom je al snel uit bij full body oefeningen. Ze vormen de basis van een uitgebreide workout voor je lichaam, met de potentie om je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit in één keer te trainen.

Voeg daaraan het concept van circuit training toe, en je hebt een winnende combinatie in handen. Dus hoe kun je beginnen met een routine van full body circuit training oefeningen en wat maakt het de juiste trainingskeuze? We hebben hier de feiten op een rijtje gezet, plus 10 onmisbare workouts!  

Klik hier om verder te lezen »

HIIT Training Voor Beginners: 3 Workout Schema’s + Oefeningen

High Intensity Interval Training (HIIT) is een krachtige workout methode, populair geworden vanwege een interessante combinatie van potentiële sportresultaten. HITT training richt zich op het verbanden van vet, spierbouw en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Hoe? Door jezelf sportief uit te dagen in een fractie van de tijd die een traditionele training in beslag neemt!

Het idee is om in korte tijd veel aandacht te besteden aan gerichte oefeningen, in de vorm van intense uitbarstingen met korte rust- of herstelperiodes. Of je nu een doorgewinterde sporter bent op zoek naar een nieuwe routine of gewoon wat wegwijs nodig hebt voor je sportavontuur, je bent aan het juiste adres. Hieronder vind je een aanpak geschikt voor elk type atleet, met HIIT workout-plannen en oefeningen speciaal uitgelegd voor beginners om je training vorm te geven.

Klik hier om verder te lezen »

Female Bodybuilding: Zo Word Je als Vrouw Meer Gespierd

Bodybuilding is van oudsher een mannensport, maar tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Steeds meer vrouwen willen ook het optimale uit hun lichaam halen, en begeven zich in de wereld van het bodybuilden.

Toch lopen vrouwen nog steeds sneller tegen problemen aan, omdat de kennis rondom bodybuilden nog altijd meer op mannen gericht is, en vrouwen op dit gebied simpelweg met andere uitdagingen te maken krijgen dan mannen.

Om daar iets aan te doen, heb ik dit artikel geschreven! Hierin leg ik je uit waar jij als vrouw op moet letten om meer gespierd te worden. Zo hoef je dus niet meer door allerlei informatie te filteren die eigenlijk voornamelijk voor mannen geschreven is, maar weet je direct wat voor jou van belang is en waar jij iets aan hebt. Lees dus snel verder voor het beste bodybuildingadvies voor vrouwen!

Klik hier om verder te lezen »

Bodybuilding vs. Powerlifting: Zo Word Je Het Meest Gespierd

Gespierd worden, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Als je je op deze site bevindt, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor jou, en ben je bovendien waarschijnlijk wel bereid daar flink wat werk voor te verzetten.

Maar hoewel hard werken natuurlijk essentieel is om het gespierde lichaam van je dromen te krijgen, heb je daar nog niet genoeg aan. Je moet ook weten wat de juiste aanpak is om te zorgen dat je harde werken wordt beloond.

Neem nu bijvoorbeeld twee populaire manieren van trainen: bodybuilden en powerliften. Beide zijn manieren om flink gespierd te worden, maar waarmee bereik je nu het meest gespierde lichaam, waarom zou je voor de ene manier van trainen kiezen in plaats van de andere, en wat past het beste bij jou? Aan het eind van dit artikel heb je het antwoord op al deze vragen, dus lees snel verder!

Klik hier om verder te lezen »

5 Beste Old School Bodybuilding Oefeningen & Tricks

Het kweken van spieren en het aantonen van de macht en pracht van het menselijk lichaam is niets nieuws. Al sinds de Griekse oudheid wordt krachttraining beoefend voor het meten van lichaamskracht en het bevorderen van de algemene gezondheid. Bodybuilding kent een rijke geschiedenis en heeft in de loop der jaren vele ontwikkelingen ondergaan.

Met betrekking tot voeding, supplementen en trainingen is er in de moderne bodybuilding een hoop veranderd. Er zijn echter diverse klassieke basisoefeningen die we niet mogen vergeten. Daarom laten we je in dit artikel kennismaken met de beste old school work-outs die een plaats verdienen in je trainingsschema!

Klik hier om verder te lezen »

8 Ultieme Tips voor Natural Bodybuilders

Wil jij als natural bodybuilder ontzettend sterk worden? Dat is nog best wel lastig! Wij hebben voor jou de 8 ultieme tips voor natural bodybuilders opgezocht!

Klik hier om verder te lezen »

Supersets: Uitleg en 3 Voorbeeld Work-outs / Schema’s

Supersets zijn een fantastische manier om jouw fitheid te verbeteren! Deze vorm van krachttraining zorgt er namelijk voor dat je spieren extra uitdaging krijgen. Bovendien verbrand je meer calorieën. Hoe en waarom? Dat lees je in dit artikel!

“Hoewel een fit lichaam begint in de keuken, kan een goed trainingsschema jouw resultaten enorm verbeteren!”

Om te beginnen krijg je in deze tekst uitleg over wat supersets zijn. Vervolgens zal ik je op de hoogte brengen van de voordelen van supersets. Daarna krijg je van mij een paar tips voor je voedingspatroon om de resultaten te optimaliseren. Voordat je de schema’s krijgt, heb ik eerst nog een aantal algemene tips voor je supersets. Als laatste krijg je 3 voorbeeldwork-outs/-schema’s.

Klik hier om verder te lezen »

Lat Pull -Down: Uitleg, Welke Spieren en Waar Kopen

De lat pull-down is een bekende oefening onder bodybuilders. De oefening is zeer effectief bij het trainen van meerdere spieren. Daarom zou ook jij de lat pull-down in je trainingsschema moeten opnemen! Maar waarom is de lat pull-down zo’n goede oefening? In deze tekst lees je alles over de lat pull-down. Eerst leg ik uit welke spieren je traint met de lat pull-down, daarna vertel ik je hoe je de lat pull-down kunt uitvoeren en vervolgens vertel ik je waar je de lat pull-down kunt kopen.

Klik hier om verder te lezen »

Brede Schouders Door Shoulder Press? Onderzoek + 3 Alternatieven

Voor mannen die graag een klassiek sportschoollichaam willen hebben, zijn brede schouders natuurlijk een erg belangrijk element. Om die reden zijn veel sportschoolgangers dan ook continu op zoek naar de beste oefeningen voor het krijgen van brede schouders. Volgens sommigen zou de shoulder press de ideale oefening zijn, waarmee je het snelst en efficiëntst die brede schouders krijgt.

Klik hier om verder te lezen »

Lunges Voor Keiharde Bovenbeenspieren (4 Varianten + Schema)

Als jij ook maar een heel klein beetje ervaring met fitness hebt, dan weet je dat het belangrijk is om de juiste oefeningen te kiezen. Je kan elke dag nog zo lang in de sportschool staan, maar als je niet de juiste oefeningen doet, dan zul je je fitnessdoelen nooit bereiken. De beste fitnessers proberen daarom altijd nieuwe oefeningen uit, in de hoop dat die nog nét iets beter werken.

Klik hier om verder te lezen »