Categorie: Vet Verliezen

Allerlei tips om vet te verliezen

HIIT Training Voor Beginners: 3 Workout Schema’s + Oefeningen

High Intensity Interval Training (HIIT) is een krachtige workout methode, populair geworden vanwege een interessante combinatie van potentiële sportresultaten. HITT training richt zich op het verbanden van vet, spierbouw en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Hoe? Door jezelf sportief uit te dagen in een fractie van de tijd die een traditionele training in beslag neemt!

Het idee is om in korte tijd veel aandacht te besteden aan gerichte oefeningen, in de vorm van intense uitbarstingen met korte rust- of herstelperiodes. Of je nu een doorgewinterde sporter bent op zoek naar een nieuwe routine of gewoon wat wegwijs nodig hebt voor je sportavontuur, je bent aan het juiste adres. Hieronder vind je een aanpak geschikt voor elk type atleet, met HIIT workout-plannen en oefeningen speciaal uitgelegd voor beginners om je training vorm te geven.

Klik hier om verder te lezen »

Afvallen Zonder Spierverlies? 4 Geheimen

Er zijn vele manieren om gewicht te verliezen, maar een nadeel aan veel van deze manieren is dat ze niet zo gezond zijn als gedacht en/of kunnen leiden tot spierverlies. Als je net maandenlang keihard in de sportschool hebt gewerkt aan spieropbouw, wil je hier natuurlijk wel van kunnen blijven genieten. In dit artikel zul je lezen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Wanneer je gewicht wilt verliezen, eet je vaak minder calorieën dan normaal. Als je eiwitinname dan ook nog eens beperkt is, zul je spierverlies ervaren. De spieren die je de laatste tijd hebt weten te groeien en versterken, nemen af in massa, en je energielevel gaat omlaag. Dit kan zonde zijn als een gespierd lichaam met een laag vetpercentage juist jouw droom is. Ook zorgen meer spieren juist voor een versneld metabolisme, wat bijdraagt aan vetverlies.

Klik hier om verder te lezen »

Bodybuilding en Gyno? Wat Is Het en Hoe Kom Je Er Vanaf?

Gynaecomastie, afgekort gyno, is ongewilde borstvorming bij mannen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een hormonale disbalans die kan leiden tot opgezwollen mannelijk borstweefsel. Gyno kan meerdere oorzaken hebben, maar komt met name veel voor bij bodybuilders die anabole steroïden of andere vrij verkrijgbare hormoonsupplementen hebben gebruikt.

Zelfs als het gebruik van steroïden stopt, kan gyno een blijvend verschijnsel zijn, hoewel het in veel gevallen verdwijnt zonder medische behandeling. Gewoonlijk worden de borsten kleiner en vlakker binnen een paar maanden tot een paar jaar. Mocht gyno zeer ernstig zijn, dan zijn er medicijnen beschikbaar die kunnen helpen. Bovendien kunnen mensen kiezen om een chirurgische behandeling te ondergaan voor esthetische doeleinden. We vertellen je hier meer over deze aandoening en welke natuurlijke en medische oplossingen er zijn om er van af te komen.

Klik hier om verder te lezen »

Skinny Fat: Uitleg, Oplossing en Compleet Voedingsschema

Wist je dat iemand die slank is, niet per se een gezond gewicht heeft? Voor velen van ons kan dit een enorme schok zijn. De meeste mensen die te mager zijn, willen aankomen om ‘gewoon’ slank te worden en de meeste mensen die te dik zijn, willen afvallen om slanker te worden.

“De term skinny fat werd in 2014 bekend doordat het in TIME Magazine verscheen.”

Helaas is slank dus niet altijd goed. De vorm van slank zijn die ongezond is, noemen we skinny fat. In deze tekst lees jij alles over skinny fat. Eerst krijg je een uitleg over wat skinny fat precies is, vervolgens krijg je van ons de oplossing voor skinny fat en een compleet voedingsschema.

Klik hier om verder te lezen »

Dad Bod: Uitleg en Welke Oefeningen Je Kunt Doen

Bierbuikje, mollig, dikkig of simpelweg een vaderfiguur? Veel mannen hebben geen sixpack en steeds meer mannen krijgen de mogelijkheid om hun bierbuikje te omarmen, de dad bod is namelijk helemaal in!

“Ook de Libelle schrijft over dad bods: 5x waarom wij zoveel van de ‘dad bod’ houden.

Aangezien je een fitnessblog leest, nemen we aan dat jij zelf geen fan bent van je dad bod. Daarom hebben we dit artikel geschreven! Je leest hier eerst wat de dad bod is, daarna lees je wat vrouwen van een dad bod vinden, vervolgens schrijf ik iets over de nadelen van een dad bod en ten slotte krijg je van ons 7 oefeningen om die dad bod te doen verdwijnen.

Klik hier om verder te lezen »

Meer Vet Verbranden met Stackers? Onderzoek + 7 Beste Afval Oefeningen

De meeste mensen zijn geen sportfanaten met een vreselijk gezonde levensstijl en een prachtig lichaam. Toch willen zij wel graag dat knappe, gespierde lichaam hebben. Zo’n lichaam krijgen, is echter niet zo makkelijk als het vaak lijkt. Je moet er hard voor werken en het gaat niet alleen om de training, maar ook om de voeding.

Als je al eens op internet hebt gezocht naar manieren om af te vallen, dan ben je vast al eens langs stackers gekomen. In de afgelopen jaren is het gebruik van zogenaamde vetverbranders zoals Stacker in de VS op grote schaal populair geworden, maar ook in Europa wordt dit steeds bekender en gaan steeds meer mensen dit hulpmiddel gebruiken. De voedingssupplementen bevatten stoffen zoals Ephedra en cafeïne. De medicijnen zouden de de atletische prestaties stimuleren en het lichaamsgewicht verminderen.

Klik hier om verder te lezen »

Snel Afvallen Buik: 10 Beste Manieren om Buikvet te Verbranden

Stilzwijgend staar je naar het stuk taart op het bordje voor je. Om je heen is iedereen druk aan het kletsen met de andere visite op de verjaardag van je vriend(in). Niemand merkt dat jij in een flinke strijd verwoed bent met jezelf. De taart ziet er heerlijk uit, en wat zou het nu eigenlijk uitmaken als je gewoon één stukje taart eet? Maar dan glijden je ogen weer naar je buik, die bepaald niet strak is.

En dan voel je je gelijk schuldig. Je klaagt vaak genoeg over jouw buik, dat-ie niet zo plat is, of gespierd. Tegelijkertijd zit je weer met een bordje vol calorieën voor je neus. Het is tijd voor verandering, besluit je. Het is tijd dat jij eraan gaat werk om snel buikvet weg te krijgen. Maar hoe? Dat en meer lees je in dit artikel!

Klik hier om verder te lezen »

6 Tips om Effectief te Cutten + Compleet Voedingsschema

Als je regelmatig naar de sportschool gaat en veel bezig bent met bodybuilding, dan heb je vast weleens gehoord van de termen ‘cutten’ en ‘bulken’. Die termen worden ondertussen zo vaak gebruikt, dat ze een beetje hun betekenis zijn verloren. Iedereen roept dat ze met bulken en cutten bezig zijn, maar niemand weet eigenlijk wat het is en hoe het nou écht moet.

Daarom leg ik je in dit artikel in 6 tips uit hoe je nu echt effectief moet bulken en cutten. Ik scheid het kaf van het koren – wat werkt wel bij bulking en cutting, en wat juist niet? Daarnaast geef ik je aan het eind een compleet voedingsschema, waarmee je de hele week doorkomt.

Klik hier om verder te lezen »

Werkt het Keto(geen) Dieet voor Spiermassa? (+ Schema en gevaren)

Ik krijg regelmatig vragen in mijn mailbox over het keto dieet. Daarom heb ik besloten om er een artikel aan te wijden.

Het idee van het keton dieet is om je lichaam in een toestand genaamd ketose te krijgen waarbij je ophoudt met het verbranden van koolhydraten als belangrijkste energiebron en in plaats daarvan vetreserves aanspreekt als bron van energie.

Lees snel verder!

Klik hier om verder te lezen »

11 Tips om Je Vetpercentage te Verlagen en te Meten + Eetschema

Een laag vetpercentage krijgen zonder spierverlies, dat is wat veel bodybuilders willen bereiken. Begrijpelijk, want anders zou al dat harde werken in de sportschool voor niets zijn geweest.

In deze blog leg ik je uit hoe je je vetpercentage kunt verlagen met bodybuilding.

Daarnaast geef ik je een eenvoudige manier om je vetpercentage te laten meten en zal ik  je behoeden voor de meest gemaakte fouten die sporters maken om een laag vetpercentage te krijgen.

Klik hier om verder te lezen »