Bodybuilding Training | In 3 Stappen Naar Succes!

Ervaring is belangrijk in het leven. Als je bijvoorbeeld al een lange tijd een bepaalde baan hebt zul je deze over het algemeen beter kunnen uitvoeren dan in het begin.

Hetzelfde geldt voor studeren, wanneer je in je derde studiejaar zit zul je meer over je vakgebied weten dan in het eerste jaar.

Naast werk en studeren heb je ook bij sporten te maken met hetzelfde principe dat ervaring komt door iets voor een langere periode te doen. Dus, oefening baart kunst!

Kijk maar eens naar bodybuilders, zij zijn door jarenlang te trainen van ‘kleine’ naar grote spieren gegaan.

In het begin wisten zij misschien nog nog altijd wat het beste voor hun lichaam was, maar na een aantal jaren hebben zij de ervaring en weten zij wat het beste voor hun is.

In dit artikel ga ik in op bodybuilding training voor beginnende bodybuilders. Lees dus dit artikel en verander je lichaam geleidelijk in een kunstwerk!

Bodybuilding training: rustig aan naar succes!

Laat ik dit stuk beginnen met het gezegde: haastige spoed is zelden goed. Als je bekend bent met dit gezegde heb je vast wel een idee wat ik wil zeggen, maar heb je geen idee wat ik bedoel, dan zal ik het voor je toelichten.

Haastige spoed is zelden goed houdt in dat de kans op mislukking groter is wanneer je te snel wilt. Ik zal je een voorbeeld geven, je baas vertelt je dat je naar huis mag wanneer je je opdracht af hebt.

Gevolg, je raffelt het af en kan vroeg maar huis. Echter kan dit leiden tot een ontevreden baas en een slechte beoordeling omdat je opdracht ondermaats is.

Wat dit met bodybuilding training te maken heeft zal ik je vertellen. Loop je te hard van stapel in het begin met bodybuilding training, dan loop je de kans het een grote mislukking wordt.

Het is namelijk er belangrijk dat je rustig begint met trainen en dat je geleidelijk aan groter wordt. In het begin moeten je spieren namelijk wennen aan de krachten die ze te verwerken krijgen.

Ga je voor het eerst trainen, dan zul je dit de volgende dag waarschijnlijk merken aan de hand van spierpijn. Wees hier niet ongerust over, want spierpijn is in dit geval heel normaal. Je spieren doen pijn omdat ze aan het herstellen te zijn.

Tijdens het trainen ontstaan er namelijk kleine scheurtjes in je spieren. Wanneer je hierna je spieren rust geeft zullen de scheurtjes herstellen en zullen je spieren zelfs sterker en krachtiger worden, zodat ze uiteindelijk de krachten die ze uit worden geoefend wel kunnen verwerken.

Rust is dus cruciaal voor je spieren! Ga je te fanatiek van start, dan kan dit resulteren in overbelaste spieren en blessures. Hierdoor kan het zomaar voorkomen dat je na een paar week alweer thuis zit, omdat je fysiek niet in staat bent om te trainen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Bodybuilding training: geleidelijk naar succes!

Naast rust is het bij bodybuilding training belangrijk dat je ook niet te snel wilt met de gewichten. Werk geleidelijk en volgens een goed schema toe naar de zwaardere gewichten.

Hoe jou schema eruit komt te zien hangt af van jou dagelijks leven. Werk je fulltime, dan heb je overdag geen tijd om te trainen en zul je het vroeg in de ochtend, ’s avond of in het weekend moeten doen.

Heb je veel vrije tijd, dan kun je makkelijker je schema bepalen, maar probeer dit wel elke week te doen, zodat je een plan hebt waaraan je je kunt houden.

Wat ik al eerder zei, loop niet te hard van stapel, dus wanneer je begint met je bodybuilding training kun je het beste met drie of vier trainingen per week beginnen. Neem telkens een dag rust na elke training en laat je spieren herstellen.

Ga ja wel twee dagen achter elkaar trainen, omdat anders geen tijd hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je niet twee dagen achter elkaar dezelfde spieren gaat trainen.

Train me bijvoorbeeld op dinsdag en woensdag, dan kun je je dinsdag richten op borst en biceps en op woensdag op rug en triceps. De derde dag, misschien zaterdag, kun je dan beide groepen aanpakken.

Ga je een vierde keer in de week heen voor je bodybuilding training, dan kun je ook tijdens een training richten op je buik- en beenspieren.

Heb je geen tijd om vier te trainen, dan kun je altijd nog thuis enkele oefeningen doen, want je hebt altijd wel even tijd om te trainen.

In plaats van op de bank te zitten tijdens een serie, kun je bijvoorbeeld enkele oefeningen met dumbbells doen of aan je buikspieren werken.

Ben je dus serieus over je bodybuilding training, dan is het dus een goed idee om een dumbbell set en een fitness bank aan te schaffen.

Verder kun je crunches op de grond doen, maar bevalt dit je niet, dan kun je altijd een fitnessmat kopen voor een betere ondersteuning.

Bodybuilding training: variatie leidt tot succes!

Wanneer je overgaat tot bodybuilding training zal je vooral tijdens het eerste jaar veel vooruitgang boeken. Je zult je spieren zien groeien en zult merken dat je grote stappen maakt als net aankomt op de gewichten die je gebruikt.

Er komt echter een punt dat dit helaas niet meer zo snel zal gaan, want je spieren zullen uiteindelijk gewend raken aan de fysieke inspanning. Laat je niet ontmoedigen door dit fenomeen, maar blijf gewoon door trainen.

Om ervoor te zorgen dat je toch resultaten blijft boeken is het belangrijk dat je gevarieerd blijft trainen, wat wil zeggen dat je niet altijd maar de oefeningen doet waar je goed in bent en veel gewicht van aankunt.

Je zult dus ook oefeningen moeten doen die je minder leuk vindt om ervoor te zorgen dat je je hele lichaam aanpakt. Je wilt namelijk voorkomen dat je lichaam ongelijk wordt, als in dikke bovenarmen en dunne beentjes.

Een ongelijk lichaam is geen gezicht en als je met bodybuilding training begint om uiteindelijk aan wedstrijden mee te doen, moet je weten dat er tijdens wedstrijden gekeken wordt of je lichaam in proportie is.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *