Categorie: Algemeen

Krachttraining Tijdens Menstruatie? 7 Tips voor Effectieve Workouts

Voor de vrouwelijke body sculpters onder ons is het een maandelijks terugkerend fenomeen. Krachttraining tijdens de menstruatie kan een extra zware uitdaging zijn. Hormonale schommelingen en/of krampen gooien niet alleen het trainingsschema overhoop, maar testen ook de mentale weerbaarheid.

Het lijkt soms makkelijker om je trainingssessies gewoon over te slaan, maar wat als je deze dagen juist zou kunnen inzetten om je grenzen te verleggen? Met deze 7 tips maak je je workouts tijdens het menstrueren zo plezierig en gezond als maar kan!

Klik hier om verder te lezen »

Plyometrie en Explosiviteit Trainen: 3 Tips & 5 Oefeningen

Wat ooit gereserveerd was voor topatleten en Olympische concurrenten, heeft met de popularisering van geavanceerde trainingstechnieken zijn weg gevonden naar dagelijkse fitnessprogramma’s. Plyometrie is er zo eentje. Gericht op maximalisatie van de stretch-shortening cyclus van spiercontracties. Goed voor snellere en krachtigere prestaties in sprongen, sprints én explosieve bewegingen.

Hier leer je hoe je plyometrie en explosiviteit kunt trainen. We vertellen je precies wat te doen voor deze dynamische trainingsvorm in jouw routine. We leiden je door de basisprincipes, helpen je de juiste technieken aan te leren, en geven je 5 plyometrische oefeningen om je vooruitgang effectief en veilig naar een hoger niveau te tillen.

Klik hier om verder te lezen »

Overtraining: Symptomen & Herstel + Tips voor Een Snelle Comeback

Ervaar je overtraining symptomen? Trainen is top, maar te veel van het goede kan ook averechts werken. Soms duwen we zo hard dat ons lichaam “stop” zegt, maar we niet luisteren. Wanneer het tijd is voor een pauze en jij maar blijft doordenderen, dan is er een disbalans tussen inspanning en herstel.

Overtraining kan echt gebeuren, en veel sporters zien de signalen niet aankomen. Veel meer sporten lijkt in eerste instantie een goed idee, maar overmatig trainen kan je vooruitgang juist blokkeren in plaats van bevorderen. Dus hoe kun je herkennen dat je teveel van je lijf vraagt? Wat kun je doen om te herstellen als je overtraind bent? En wat kun je doen om dit te voorkomen?

Klik hier om verder te lezen »

Supercompensatie in Krachttraining: 4 Tips voor Max Spiergroei

Heb je je wel eens afgevraagd hoe sommige atleten en gymnasten het toch voor elkaar krijgen om elke keer weer hun grenzen te verleggen? Het antwoord ligt verborgen in het slim toepassen van supercompensatie in krachttraining. Meer dan alleen een buzzword; dit is een wetenschappelijk onderbouwd fenomeen dat, wanneer correct begrepen en toegepast, je training voor altijd kan veranderen.

Met dit krachtige principe bepaal je hoe goed je herstelt, groeit en presteert. Dus hoe kun je supercompensatie in jouw krachttraining implementeren? Leer hier hoe je dit geheim van topatleten en fitnessprofessionals kunt benutten om je eigen doelen niet alleen te bereiken, maar zelfs te overtreffen.

Klik hier om verder te lezen »

6 Manieren om Je Mind-Muscle Connection te Verbeteren

Heb je ooit gemerkt dat wanneer je écht denkt aan de spier die je traint, je oefening intenser voelt? Dit fenomeen, beter bekend als de mind-muscle connection, is niet zomaar een gevoel. Het is wetenschappelijk onderlegd: gerichte aandacht helpt de spieractivatie te verhogen.

Menig geprezen bodybuilder heeft zijn indrukwekkende fysiek dan ook te danken aan de bewuste focus op de spieren die ze trainen. Maar hoe versterk je deze mentale band met je spieren? Hier lees hoe je jouw spierbewustzijn kunt verbeteren, om meer uit elke rep te halen en serieuze brain-gains te maken.

Klik hier om verder te lezen »

Gezond Aankomen én Spiermassa Verhogen Doe Je Zo – 5 Tips

Gezond aankomen en spiermassa verhogen is niet enkel een kwestie van meer eten; het is kunst evenals wetenschap om een sterker en veerkrachtiger lichaam op te bouwen. Hiervoor wil je een diepgaand begrip hebben van wat je lichaam precies nodig hebt, met een nauwgezette focus op voedingsstoffen die niet alleen voeden, maar ook bijdragen aan spieropbouw en herstel.

Het draait allemaal om de juiste balans tussen voeding, training en rust, waarbij elk element even belangrijk is. Dus hoe zorg je voor de ideale combinatie van gezond aankomen én spiermassa verhogen? Daar gaan we je bij helpen, met 5 tips die net zo effectief als duurzaam zijn!

Klik hier om verder te lezen »

Hoe Snel Verlies Je Spiermassa Bij Niet Trainen Of Cutting?

Het komt wel eens voor: je hebt je onvermoeibaar in het zweet gewerkt voor het opbouwen van spiermassa, maar plots kun je een poosje niet trainen. Wellicht is het een onverwachte blessure, een drukke periode op werk, of persoonlijke omstandigheden die je van de sportroutine weghouden.

Gaat je stevige lichaamsbouw eraan als je eventjes uit de trainingsroulatie bent? Hoe snel verlies je dan eigenlijk spiermassa als je stopt met trainen of begint met cutten? Dit gaan we hier uitzoeken. We kijken hoe snel spieratrofie optreedt, welke factoren het proces precies beïnvloeden, en wat je kunt doen om je spiermassa te behouden, zelfs als je niet actief kunt trainen of in een calorietekort zit.

Klik hier om verder te lezen »

7 Bewezen Methoden Voor Spierherstel Bevorderen

Sportwetenschappers zijn het er unaniem over eens: spierherstel is niet slechts een noodzaak; het is een fundamenteel onderdeel van elke training. Zie het als volgt: je training, van zware gewichtheffing tot intensieve cardio, zet de groei en vooruitgang in gang, maar het is de herstelperiode die daadwerkelijk de vorming en versterking realiseert.

Zonder herstel is er geen vooruitgang. Het is dus hoog tijd om het belang van spierherstel bevorderen evenzeer te waarderen als de inspanningen die we in de sportschool leveren, want zonder adequaat herstel zullen de uren van zweet en moeite voor niets zijn geweest! Leer hier alles wat je moet weten over je spierherstel bevorderen en ontdek de stille kracht achter elke succesvolle trainingssessie.

Klik hier om verder te lezen »

Full Body Circuit Training In De Sportschool – 10 Oefeningen

Is het tijd voor iets anders en wil je een volledige sportroutine volgen? Wanneer je denkt aan een complete trainingssessie die elke spiergroep in je lichaam aanspreekt, dan kom je al snel uit bij full body oefeningen. Ze vormen de basis van een uitgebreide workout voor je lichaam, met de potentie om je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit in één keer te trainen.

Voeg daaraan het concept van circuit training toe, en je hebt een winnende combinatie in handen. Dus hoe kun je beginnen met een routine van full body circuit training oefeningen en wat maakt het de juiste trainingskeuze? We hebben hier de feiten op een rijtje gezet, plus 10 onmisbare workouts!  

Klik hier om verder te lezen »

HIIT Training Voor Beginners: 3 Workout Schema’s + Oefeningen

High Intensity Interval Training (HIIT) is een krachtige workout methode, populair geworden vanwege een interessante combinatie van potentiële sportresultaten. HITT training richt zich op het verbanden van vet, spierbouw en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Hoe? Door jezelf sportief uit te dagen in een fractie van de tijd die een traditionele training in beslag neemt!

Het idee is om in korte tijd veel aandacht te besteden aan gerichte oefeningen, in de vorm van intense uitbarstingen met korte rust- of herstelperiodes. Of je nu een doorgewinterde sporter bent op zoek naar een nieuwe routine of gewoon wat wegwijs nodig hebt voor je sportavontuur, je bent aan het juiste adres. Hieronder vind je een aanpak geschikt voor elk type atleet, met HIIT workout-plannen en oefeningen speciaal uitgelegd voor beginners om je training vorm te geven.

Klik hier om verder te lezen »