5 Wetten om Snel Gespierd te Worden + 2 Oefeningen

Je hoeft niet meerdere keren per week naar de sportschool te gaan om een goed lichaam op te bouwen. Met de juiste instelling kun je thuis in vrije kwartiertjes een goddelijk lichaam ontwikkelen. Wist jij dat je zelfs zonder gewichten een gespierd lichaam kunt trainen?

In dit artikel gaan wij jou uitleggen dat je geen dure sportschool of apparatuur thuis hoeft te bezitten om van jezelf een spierbundel te maken. Krachttraining is vooral populair onder mannen, maar voor vrouwen is het ook steeds meer in opkomst. Onze aanwijzingen en oefeningen zijn gericht op zowel mannen als vrouwen.

Gespierd worden is hard werken

Het lichaam bevat voldoende spierweefsel om goed te kunnen functioneren. Wij hebben standaard geen lichaam van een bodybuilder omdat het lichaam niet meer spiermassa nodig heeft. Heb jij werk waarin jij je biceps zwaar belast, dan zullen deze spieren beter ontwikkeld zijn. Door bodybuilding kun je een gespierd lichaam trainen. De meest gebruikelijke manier is om naar de sportschool te gaan. Met de juiste oefeningen kun je hetzelfde effect thuis bereiken. Je hoeft niet duizenden euro’s te investeren voor de apparatuur. Je hebt zelfs geen gewichten nodig om een goddelijk lichaam te krijgen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Vetweefsel omzetten in spierweefsel

Het zou toch ideaal zijn om vetweefsel in te ruilen voor spierweefsel, maar helaas is het niet zo eenvoudig. Vetweefsel verbranden en spierweefsel opbouwen is een apart proces. Bodybuilders noemen het proces van vet verbranden ook wel droog trainen. Om gespierd te kunnen worden moet je eerst overtollig lichaamsvet verbranden. Tijdens het afvallen ontstaat er in het lichaam namelijk een negatieve energiebalans. Anders gezegd, je krijgt te weinig voedingsmiddelen binnen om spierweefsel op te kunnen bouwen. Je moet dus eerst vet verbranden en daarna kun je jouw lichaam pas oppompen.

De oefeningen die wij verderop in het artikel gaan bespreken kun je ook inzetten om lichaamsvet te verbranden. Ook onze adviezen over het eten zul je baat bij hebben.

Welk type mens ben jij?

Snel gespierd worden is een relatief begrip. Wat is snel? Het is afhankelijk van jouw lichaamstype hoe snel je resultaten kunt boeken. In de fitness wereld wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 lichaamstypen. Dit worden ook wel somatypen genoemd.

Afhankelijk wel type het meest op jou van toepassing is kun je snel of juist langzaam resultaat boeken. De volgende typen worden onderscheiden:

 • Ectomorf – Lang en smal lichaam met een snelle stofwisseling en een laag vetpercentage
 • Mesomorf – Brede schouders en een smalle taille met weinig overtollig vet
 • Endomorf – Brede heupen en korte hals en een langzame stofwisseling. Een hoog vetpercentage

somatypen

Vooral voor het ectomorf type zal het hard werken zijn om een gespierd lichaam op te bouwen. Voor alle types geldt dat er hard getraind moet worden en er moet ook goed op de voeding gelet worden.

Voordelen van een gespierd lichaam

Mannen en vrouwen met een gespierd lichaam kunnen profiteren van meer voordelen dan alleen de cosmetische voordelen. De belangrijkste voordelen zullen wij toelichten.

Voordeel #1: Het lichaam gaat meer calorieën verbranden

Een gespierd lichaam verbrand meer calorieën dan een minder gespierd lichaam. Mannen en vrouwen met een gespierd lichaam moeten wel op  blijven letten wat ze eten, maar ze hebben ook meer nodig.

Voordeel #2: Goed voor je hart

Bodybuilding is een zeer actieve sport. Je zou zeggen dat een dermate intensieve fysieke inspanning slecht kan zijn voor je hart, maar de werkelijkheid is anders. De inspanningen verhogen inderdaad de bloeddruk tijdens de trainingen. Toch blijkt uit onderzoek dat het hart er juist baat bij heeft. Het verbetert namelijk de bloedsomloop in jouw lichaam. Er komt meer zuurstof in het bloed en dat is goed voor de spieren en je hart.

Voordeel #3: Beter gevoel over jezelf, een boost voor je zelfvertrouwen

Door een goed gebouwd lichaam stijgt ook het zelfvertrouwen. Je zult het al merken gelijk na de training. Brandende spieren geven jou het gevoel dat je goed hebt getraind. Alleen al deze gedachte geeft je een boost. Je zult je niet alleen zelfverzekerder voelen, je zult ook gelukkiger zijn. Zodra je zelf het gevoel hebt dat je een gespierd lichaam hebt, zul jij beter gaan denken over jezelf, je zult je gezonder voelen en je krijgt het gevoel dat je de hele wereld aan kunt.

gespierd-worden

Hoe word je snel gespierd? De 5 wetten

Mannen en vrouwen die streven naar een gespierd lichaam willen het liefst al resultaten zien binnen een paar weken. Het is haalbaar, maar je moet wel goed weten wat je doet en je moet je aan de wetten van een gespierd lichaam houden. Wij zullen 5 belangrijke eigenschappen/valkuilen bespreken die jou moeten behoeden voor grove fouten. Bodybuilding is namelijk meer dan alleen maar hard trainen. Door het verstandig aan te pakken kun je blessures voorkomen en sneller spierweefsel aanmaken.

Wet #1: Neem de tijd

Een gespierd lichaam gaat je veel tijd en energie kosten. Je moet hard trainen, maar het is nog veel belangrijker om goed naar je lichaam te luisteren. Tussen de trainingen door moet je jouw lichaam voldoende tijd gunnen om de schade aan de spieren weer te herstellen. Door het proces van beschadigen en weer herstellen van spierweefsel, bouw je meer spierweefsel op. Indien je jouw lichaam geen tijd gunt om spierweefsel te herstellen krijgt je lichaam niet de kans om meer spiermassa aan te maken. Je spieren groeien niet tijdens de training maar in de periode van herstel.

Na een training moet je jouw spieren minimaal 48 uur gunnen om te herstellen. Na een zware training zelfs 72 uren.

Wet #2: Let op je voeding

Het lichaam heeft bouwstoffen nodig om spierweefsel op te bouwen. Dagelijks moet je meer energie binnen krijgen dan dat je lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. Je moet voldoende calorieën eten. Hier komen wij op terug bij het voedingsschema. Wekelijks gefrituurd eten zit er niet meer in als je serieus aan je lichaam wilt werken. Bij het eten moet je vooral gaan letten op de hoeveelheid koolhydraten, vetten en natuurlijk proteïnen (eiwitten). Mannen en vrouwen die intensief met het bodybuilden bezig zijn, eten 5 of 6 kleine maaltijden per dag.

Wet #3: Zorg voor een goede nachtrust

Je moet je spieren voldoende rust gunnen. Door op de bank te zitten gebruik jij jouw spieren toch nog. 8 uur slaap per nacht is ideaal. Een structureel slaaptekort kan zorgen voor een verslechterde conditie, overgewicht en vermoeidheid. Als je gespierd wilt worden moet je lichaam in een goede staat verkeren. Tijdens het slapen heeft je lichaam de kans om de spieren goed te herstellen van de ontstane beschadigingen.

Wet #4: Voer oefeningen goed uit

Het uitvoeren van zware trainingen mag belastend zijn voor de spieren, maar het kan ook blessures opleveren. Ga niet gelijk keihard trainen, maar zorg er eerst voor dat je de oefeningen technisch goed uitvoert. Een verkeerde houding van bijvoorbeeld je rug kan een beschadiging opleveren. Je moet extra voorzichtig zijn met krachttrainingsoefeningen, want die kunnen zeer belastend zijn. Je kunt het beste gebruik maken van instructievideo’s op Youtube. Vergelijk de diverse video’s wel eerst met elkaar om te voorkomen dat de video het jou op een verkeerde manier aanleert.

Wet #5: Eet jij voldoende eiwitten?

Belangrijke voedingsmiddelen zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Vooral eiwitten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van spiermassa. Aanbevolen wordt om dagelijks 2 tot 3 gram eiwitten te eten per kilo aan lichaamsgewicht. De rest van de energiebehoefte moet aangevuld worden door koolhydraten en gezonde vetten. De hoeveelheid eiwitten is afgestemd op zware fysieke trainingen. Mensen die geen zware trainingen volgen, hebben een veel lagere behoefte aan eiwitten.

Bodybuilding thuis – 2 effectieve oefeningen

Heb jij geen zin om een paar keer in de week naar de sportschool te gaan? Of wil jij geld voor een dure sportschool uitsparen? Dat kan! In het ebook Gespierde God worden oefeningen uitgelegd die je thuis kunt uitvoeren. Je hoeft hiervoor geen halters of dure traintoestellen te kopen. Je kunt namelijk gewoon gebruik maken van je huisraad. Wij willen 3 effectieve oefeningen om gespierd te worden graag toelichten.

Oefening #1: Triceps ontwikkelen op de bank

De triceps ontwikkel je natuurlijk niet door op de bank te zitten, maar je kunt er wel een bank voor gebruiken. De oefening ziet er als volgt uit:

 • Stap #1: Kies een meubelstuk die uit veiligheidsoverweging niet te hoog is
 • Stap #2: Ga voor de bank op de grond zitten en leg je handen achter je lichaam op de zitting van de bank en steek je benen naar voren
 • Stap #3:Druk je lichaam met de armen, die op de zitting van de bank leunen, omhoog
 • Stap #4: Druk je lichaam op tot je armen gestrekt zijn
 • Stap #5: Laat je lichaam weer voorzichtig zakken en blijf een paar seconden hangen op het laagste punt
 • Stap #6: Ga weer terug naar stap #3 en herhaal de oefening 9 keer

Oefening #2: Borst- en buikspieren ontwikkelen

De voor iedereen bekende push-ups zijn de ideale manier om buikspieren en borstspieren te ontwikkelen. Op verschillende manieren kun je variëren in de manier waarop je de push-ups doet. Je kunt de oefeningen zwaarder maken door de handen dichter bij elkaar te plaatsen. Wist jij dat er nog tientallen andere manieren zijn om de buikspieren en vele andere spiergroepen te trainen zonder hulpmiddelen?

Probeer bijvoorbeeld een keer de Crunch. Je gaat op je rug liggen en je moet je knieën licht gebogen houden. Houd met je handen je achterhoofd vast. Op deze manier kun je de nek ondersteunen om blessures te voorkomen. De volgende stap is om je hoofd naar voren te buigen richting je knieën. Herhaal deze oefening nog 9 keer.

Voor meer oefeningen verwijzen wij jou naar het ebook.

Eet bodybuilding voedsel – Voedingsschema

Bij bodybuilding wordt er veel van het lichaam gevraagd. Het is dus ook niet zo vreemd dat je goed moet letten op wat je eet en hoeveel. Je moet een strikt voedingsschema zo nauwkeurig mogelijk naleven.

Om het absolute maximum uit je lichaam te halen moet je berekenen hoeveel je dagelijks moet eten. Het aantal calorieën dat je binnen moet krijgen is globaal als volgt opgebouwd:

 • 40% uit koolhydraten
 • 40% uit proteïnen (eiwitten)
 • 20% uit vetten

voedingsschema

Voor jou kan het echter net weer anders liggen. Het werkt als volgt:

 • Om jouw voedingsschema te maken moet je weten:
  • Je eigen lichaamsgewicht
  • Vetpercentage
  • Je BMR (hoeveel calorieën heb jij per dag nodig)
 • Volgende stap is om te berekenen hoeveel lichaamsvet jij hebt. Dit doe je door jouw vetpercentage in kilo’s uit te drukken. Bijvoorbeeld 95 kilo en een vetpercentage van 10%. Het resultaat is: 95 kilo x 10% = 9,5 kilo vet.
 • Bereken je gewicht zonder het vetpercentage. In ons voorbeeld is dat 95 kilo – 9,5 kilo = 85,5 kilo
 • Bereken je gemiddelde BMR. Dit kun je online Je komt bijvoorbeeld uit op 2800 calorieën.
 • Jij gaat zwaar trainen dus moet je extra calorieën eten. Om dit voor elkaar te krijgen tel je 500 calorieën bij het gemiddelde op. In ons voorbeeld dus 3300
 • Conclusie is dat je 3300 Kcal per dag moet eten
 • Het aantal eiwitten bedraagt 2 tot 3 gram per kilo lichaamsgewicht. Hierbij moet je uit gaan van het hierboven berekende gewicht (zonder lichaamsvet)

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

71 Reacties op "5 Wetten om Snel Gespierd te Worden + 2 Oefeningen"

 1. Martijn Wieringa

  says:

  Beste Glenn,
  Ik ben ca 5 maanden geleden weer heel rustig begonnen met krachttraining. Ik heb thuis bijna alle attributen zoals barbels, dumbells, banken, halterbanken etc. Ik ben rustig begonnen om weer vertrouwd te raken met de technieken en mijn peesaanhechtingen weer te laten wennen.
  Gisteren heb ik je boek "gespierde god" gedownload en in één ruk uitgelezen. Ik heb een trainingsschema voor 4 x per week want ik wil er nu echt tegenaan.

  Mijn doel is mijzelf te bewijzen dat je met 39 jaar nog veel verandering aan je lichaam aan kunt brengen.

  Ik ben 81 kg, 187cm en BF ca 20%.

  Mijn vraag aan jou is: Hoe moet ik mijn voedingsschema inkleden? Iets boven mijn onderhoudsniveau gaan zitten, of iets eronder zodat ik eerst mijn BF kan verlagen naar bijv 15%.
  Ik wil natuurlijk graag meer spiermassa, maar wat is in deze situatie het meest verstandig? Daarnaast mis ik in jou boek de squats..Deze probeer ik 1 a 2 x per week toe doen maar ik lees er bij jou niets over. Vind jij het minder belangrijk?

  Ik zou graag een goed advies van je krijgen.....

  • ricardo

   says:

   hey martijn,

   Ik raad je aan om het boek meer te gebruiken om te kijken of je de oefening goed uitvoert.

   Verder als ik je zo lees dan raad ik je aan om drie keer per week een fullbody te doem met daarin telkens een squat om na 4/6 weken een ander schema te kiezen bv een spilt schema van 4 keer per week waarin twee keer squaten terug komt.

   Om aan te komen raad ik je aan om iets boven je onderhoudsniveau te zitten met de fullboby verbrand je namelijk genoeg en dat moet je aan blijven vullen.
   doe bv een squat met dumples op je schouders en als je omhoog gaat gooi je deze zo hoog mogelijk de lucht in een military press dus.

   deze oefeningen laten de eiwit syntesche 72 uur aanhouden. waardoor je dus veel meer vebrend en je bf vanzelf omlaag gaat.

   succes ermee

 2. Nick de Graaf

  says:

  Hallo Glenn,

  Ik zou ook graag als een adonis eruit willen zien, maar had in het verleden veel last van mijn slechte knieën, kan ik denk je, ondanks dit probleem alsnog snel goede resultaten zien? jouw boek heb ik inmiddels gedownload (maar nog niet echt gelezen, sorry) en qua voeding heb ik totaal geen probleem om het roer om te gooien.

  Alvast erg bedankt,
  Nick

  • Arno

   says:

   nee hoor, geen probleem, houd je aan de voeding en gewoon trainen dan kom je er wel :)

  • Sonya

   says:

   Kan je me gespierdegod sturen. Xx

  • Harry

   says:

   Hey Nick! Ik ben de 'Oude Knar' die dit Forum net ontdekte, en heel Interessant vond! Mijn L Knie is DUSDANIG VERNIELD dat mijn Arts zegt dat het Gewricht er op de foto's NIET MEER ALS EEN GEWRICHT UITZIET (er moet DRINGEND een volledige Prothese in -laatste 10 jaar steeds méér slijtage nadat de Binnenste Meniscus er 44 jaar geleden volledig uit moest na een ongeval). Mijn L Been voelt dan ook meestal aan als 'een klomp dood vlees'. Ik kan nog Max 90° plooien, kan NIET zonder Brace/Knielap... MAAR, Ik zwem mijn Km Crawl (pas terug begonnen, dus de eerste week 25.. 22..20 min, dan enkele weken 'wringen' tussen 19'30" en 20'30", daarna naar 19..18..17' op 4 maanden). Ik ben een (zonder opscheppen) goede Salsa- en Tangodanser (enkele keren per week... tot aan de Corona kwestie), die danst zoals hij zijn Sport beoefent : Intensief, 'vollen bak', 3 leknatte T-shirts op een avond, en een handdoek mee (:-), géén compromissen; dat kan dus énkel nog met een Ontstekingsremmer vooraf (en met 2 dagen 'rondkruipen' nadien)! Ik heb de laatste week (eigenlijk 2 weken) voorzichtig geprobeerd te squatten (voorlopig zonder gewicht en ISOMETRISCH = Statisch = traag zakken naar Bovenbeen evenwijdig met de vloer, en dan HOUDEN, 10...20...30...40 sec... weer opbouwen naar OF langer OF met gewicht) en dat gaat PERFECT (situatie met mijn Knie = zwaar belasten, met alle spieren goed aangespannen, ter plekke... dat gaat / wandelen, springen, afstand afleggen is taboe). TECHNIEK EN PERFECTE UITVOERING + OPBOUWEN IS VOOR JOU DE MAGISCHE FORMULE (eigenlijk voor IEDEREEN, denk aub NIET dat ik een ROEKELOZE FREAK ben... het is dankzij die Formule dat ik nu nog steeds INTENSIEF kan sporten).

 3. Milan

  says:

  Hoe zit het eigenlijk met vitaminen en mineralen? zijn die extra nodig wanneer ik veel sport?

  • Glenn Goossens

   says:

   Nou, niet per se, maar je hebt wel voldoende vitamine C en D nodig, aangezien deze de vetverbranding kunnen versnellen. Vitamine C haal je snel uit groente en fruit en als het goed is hoef je dat niet extra te nemen.

   Bij vitamine raad je aan deze alleen bij te supplementeren in de herst en winter.

 4. Jesse

  says:

  Hey Glenn,
  Geweldig artikel, ik ben het helemaal mee eens dat je goed op je voeding moet letten! Ik ben nu inmiddels 15 kilo vet afgevallen en heb heel wat spieren gekweekt door gewoon gezonder te eten, genoeg rust te nemen en inderdaad genoeg eiwitten te eten.
  Oftewel: Heel erg bedankt!
  grt, Jesse

 5. Ron

  says:

  Hey Glenn,
  ff een vraagje
  kan je eigenlijk het lichaams type veranderen?
  Ik ben denk ik een endomorph, en zou graag een mesomorph zijn
  alvast bedankt!

  • Glenn Goossens

   says:

   Nee, dat kan nooit. Dat is net zoals je genen willen veranderen... dat gaat ook nooit lukken! Althans, mogelijk kan dat in de toekomst wél maar nu zeker nog niet.

  • Harry

   says:

   aan Ron, maar OOK iedereen met diezelfde vraag over zijn Type Lichaam. Ik was altijd (10-17) de grootste van de klas (1,89m), ECTOMORPH, een Sportbeest (ravotten met vrienden : Rondrennen, Loop wedstrijdjes, Fiets wedstrijdjes, Basketballen, Uren Voetballen elke WOE en WE, Tafeltennis wedstrijdjes, Tafeltennisclub op school, lokale loopwedstrijden in het park, altijd bij de betere qua snelheid, reactie, minder qua techniek) /// Dan (18-22) Wat meer systematisch Sporten (veel Hardlopen met vrienden op 3,7 tot 8 Km, een beetje zwemmen, véél Voetbal), 70Kg /// Systematisch Sporten van 22-27 (Tennis 2x 3h per week, intensief = géén matchen maar elkaar dood meppen, trainen aan het net, opslagen, passing shots), Zwemmen 2-3x per week 1Km, Voetbal elke WOE avond zowat 2h => een sportief Lichaam, sterke benen, platte buik, redelijk brede schouder, NIET ZOVEEL DIEPTE en zwak ontwikkelde armen, 85Kg /// 27-35 Tennis (idem), Zwemmen uitgebouwd (2-3x per week ONMIDDELIJK NA Tennis, Trappenlopen of Mountainbike) tot 1Km crawl op tijd + Duikoefeningen, 50m onder water, Mountainbike 2x per week (Cross Country,Intensief kort parcour, 7 rondes op tijd), Trappenlopen (7x10 Etages, 1 tot 2x per week), Voetbal (idem), 87Kg /// 35-48 Tennis (idem), Mountainbike (idem), Zwemmen (2x per week, na Trappenlopen en Tennis) intensief EN Powertraining Intensief (2-3x per week, enorm geconcentreerd op Rug, Benen, Buik, minder Borst en Schouders, klein beetje Armen, 2h30 Training, Aerobe gevolgd door Kracht). NU HET BELANGRIJKSTE : op dat moment een enorm BREED lichaam, 90Kg (met wat jaloezie van verscheidene Bodybuilders : 3x10 optrekken met armen wijd gespreid en hoofd vóór de bar, nek tot tegen de bar :-), gespierde Borst en Onderlichaam, Armen wel stevig en gespierd, maar eerder vormeloos,en ...NOG STEEDS ECTOMORPH! Een slank uitzicht, ondanks de 90Kg! MIJN CONCLUSIE : ik heb mijn lichaam enorm verbreed met AL mijn sporten, maar blijf (zelfs NU, 61, bijna géén sport meer, 110Kg) er steeds breed en stoer uitzien (op dit moment effe ENDOMORPH :-) en zelfs in bijna Obese toestand noemt NIEMAND mij dik en vet (buiten ikzélf, want het IS WEL zo). Voordeel van ECTOMORPH : ik trainde 1,5 jaar geleden op 4 maanden tijd zowat ALLE overtollige vet weg (en énkel maar met intensief zwemmen, 3-4x per week) ... terug slank, maar moest door omstandigheden weer stoppen. Nu sinds 1 week wéér in gang met zwemmen + 60Kg schijven aangekocht voor thuisgym (ga Core Training doen, Compound Oefeningen en HIIT), ! Als ECTOMORPH moet je wél meer inspanning leveren voor opbouw van spiermassa, maar je wordt eveneens véél minder snel DIK! MESOMORPH is een ideale situatie als je jong bent (snellere opbouw, mooi evenwichtig lichaam zonder al te veel inspanningen) MAAR véél van de MESOMORPHEN en zonder uitzondering de ENDOMORPHEN onder mijn vrienden zijn nu (meestal 47-65) 'Vormeloze Klompjes' (ideale vormen om van een besneeuwde helling af te rollen en een sneeuwpop te bouwen :-) RON : LAAT JE VOORAL NIET ONTMOEDIGEN : tijdens onze jeugd waren de ENDOMORPHE VRIENDEN DIE SPORTTEN, STEEDS DEGENEN MET EEN STOER, GESPIERD LICHAAM, ...dat kan je met wat discipline tot op hoge leeftijd behouden! Hoe ouder je wordt, zal je echter steeds meer op je VOEDING moeten letten! Als je dat NU al doet, ga je er beslist als een MESOMORPH uitzien! Succes!

 6. Ben Kloos

  says:

  Beste Goossens,

  Wat betreft het voedingsschema, hoe vaak denkt u dat men voeding moet nuttigen? Ik heb namelijk vaak gelezen dat tussendoortjes erg nuttig zijn wanneer men wilt afvallen. Is dat werkelijk zo?

  Met vriendelijke groet,
  Ben

  • Glenn Goossens

   says:

   Nee, dat is onzin. Het is ook nooit wetenschappelijk bewezen. Je verbrandt evenveel calorieën als je 1 maaltijd van 2000kcal eten als dat je deze calorieën uitspreidt of meerdere maaltijden op een dag.

   Je zou juist zo min mogelijk maaltijden moeten nuttigen, het liefst 2 per dag als je gespierder wilt worden. Veel bodybuilders doen dit tegenwoordig ook, vaak slaan ze het ontbijt over.

   Door minder maaltijden te eten komt je lichaam veel sneller in ketose, dat inhoudt dat je vet aan het verbranden bent (ipv suiker).

   • Martin Verhaege

    says:

    Hoe kan het dan dat sommige bodybuilders op 6 maaltijden zitten? En het ontbijt overslaan volgens mij is dat ook niet helemaal goed ik zit om 09:30 al aan maaltijd 2.

    Kan dit? Gr

    • DzJo

     says:

     Je houdt je verbrandingssysteem inderdaad beter op peil door meerdere malen per dag kleine porties te eten...
     Daarbij is 6x per dag een klein portie niet uitzonderlijk..

     Maar tijdens droog trainen (negatieve energiebalans -> vetverbranding) probeer ik zelf zo weinig mogelijk te eten..
     soms eet ik alleen het avond eten (wel een gezonde maal!! zodat je alle macro's en benodigdheden binnen krijgt)

     Misschien niet gezond om weinig te eten... maar het is wel de snelste manier van afvallen..
     En WAT je eet moet voornamelijk uit eiwitten bestaan, zodat je het spierverlies zoveel mogelijk beperkt in de "cut"'/droog train periode.

   • Harry

    says:

    Hey Glenn!

    Leuke Site, goede Artikelen, goede kans dat ik je boek binnen enkele weken wel eens aankoop/download!

    Ik heb van zowat 33-50 jaar intensief Powertraining gedaan, en massa's boeken gelezen over Sport, Spieren, Voeding, Diëten, Krachttraining, Bodybuilding, en ook in de Clubs (een van mijn beste vrienden was destijds Chris Pierrar, voorzitter v.d. Belgische Fitnessbond, en uitbater van meerdere opeenvolgende Clubs) veel contact gehad met de Monitors (toen meestal een bijverdienste van studenten Dokters, Kinesisten, diëtisten, ed) en Klanten (van Fit-Maniakale Dames tot Marathonlopers, Roeiers en Bodybuilders). Ik denk dat veel mensen (zélfs Sporters die behoorlijk op de hoogte zijn) EEN VERKEERD IDEE HEBBEN OVER DIE 4, 5, 6 MAALTIJDEN PER DAG! Als ik het GOED heb (er is blijkbaar nog steeds évenveel discussie over) DAN KAN JE LICHAAM MAAR ONGEVEER 30 gram EIWITTEN TEGELIJK OPNEMEN (dus per maaltijd). Als je dan stevig traint, je weegt bijvoorbeeld 80Kg, en je gaat er van uit dat je 2-3 gram Eiwitten per Kg lichaamsgewicht per dag binnen krijgen, dan heb je 160-240 gram nodig => dat moet dan in 5-8 KEREN! (zelfs als het geen 30gr maar 35-40gr is dat je opneemt, moet dat in meerdere 'MAALTIJDEN'. Dat is dan reden dat je GEEN ECHTE MAALTIJDEN, maar een Portie Kip, een Proteïne Shake, Yogurth, ed TUSSENDOOR neemt! Het kan ook nooit kwaad om vitamines en minerale aan te vullen door enkele stukken fruit, en als je wil dat je lichaam goed werkt drink je 1-2 l water! OVER EIWITTEN DUS : Ikzélf eet tussendoor 2 gekookte eitjes (neen, ik smijt het eigeel niet weg... zou moeten), 500gr magere Yogurth, een potje of een rolletje Geitenkaas, een handvol Cashewnoten, een pakje Rookvlees, en zie dat ik met 2 MAALTIJDEN ook nog eens een flinke dosis Eiwitten binnen krijg (grote rauwkost schotels met Tonijn, Zalm, Kaas), Vis, Deegwaren (Volkoren), een stevige broodmaaltijd (volkorenbrood en volkoren Wasa Crackers bevatten veel eiwitten). Tot daar mijn bijdrage : ik ben zoals gezegd géén Bodybuilder, maar een grote stoere kerel, die in principe nog steeds STEVIG traint (werk nu weer aan 17' op een Km Crawl, 50m onder water, 15 Kg gewichtsverlies -netto : er gaat 25Kg vet af en komt 10Kg spieren bij- en héél wat JUISTE voeding nodig heeft om dat te bereiken! Veel succes iedereen!

 7. Marten

  says:

  klopt het dat ik voor de oefeningen uit het boek niet naar de sportschool hoef en alles thuis kan doen zonder verdere aanschaf van apparaten of materialen? Of heb ik dat verkeerd begrepen?

 8. Finn Kluist

  says:

  Goed eten en bewegen is niet alleen goed voor je hart, maar ook voor je brein! Je wordt productiever, je zal helderer kunnen denken en positiever gaan denken.
  Weer een Top Artikel Glenn, ga zo door!

  • Glenn Goossens

   says:

   Bedankt! Het klopt inderdaad dat ook je hersenen 'fitter' worden als je een getraind lichaam hebt. Goede doorbloeding en zuurstoftoevoer is namelijk heel belangrijk voor je brein en dat bereik je door training!

 9. Vincent

  says:

  artikel ziet er goed uit, zal zeker wat dingetjes gaan toepassen hieruit!

 10. Rob

  says:

  Hallo Glenn,

  Ik heb je boek gelezen en maak momenteel gebruik van het 4 daagse trainingsschema wat in het boek staat. Mijn vraag, hoe lang moet ik dat schema volgen. Een aantal weken en dan overstappen naar andere oefeningen? Wat is je advies.

  • Mike

   says:

   Ervaring leert dat na een maandje of 2 dat je wat meer herhalingen kan doen of meer kan toevoegen

 11. Joost

  says:

  Als je eens weet hoeveel mensen ik spreek die voeding onderschatten bij het krijgen van een gespierd lichaam zal je je denk ik een hoedje schrikken, dus complimenten voor het artikel!

  • Mark

   says:

   Een hoedje is daar denk ik nog zacht uitgedrukt. Het is alleen maar afvallen, afvallen, afvallen op dit moment als het woord ''voedsel'' ter sprake komt.

   • Joost

    says:

    Nou, idd. Beetje de schuld van de media zeg ik, maar denk ook niet dat dit soort fora de geschikte plek zijn om dit soort zaken te bespreken.

 12. Bouli

  says:

  Zou iemand mij aub die pdf kunnen sturen i.v.m schuldsanering waar ik nu inzit

 13. Remco

  says:

  Hey Glenn,

  Ik ben zo gefrustreerd. Ik ben namelijk een endomorph lichaams type. Dus best wel slank, laag vetpercentage - dat is in principe oke. Maar ik heb dus ook smalle schouders. Ik ben nu al een paar maanden aan het trainen (ook met jouw trainingsprogramma) en ik vind mijn lichaam er maar heel raar uitzien.

  Over mn buik ben ik heel tevreden hoor, mooie sixpack en daar krijg ik ook wel eens complimenten over. Maar mijn lichaam lijkt zo buiten proportie. ik ben gespierd, maar mijn schouders zijn nog steeds relatief smal. Hoe veel ik ook train, je ziet er maar geen verandering in en ik blijf het raar vinden. Ik zou zo graag wat meer een mesomorph type zijn. Heb je misschien tips waardoor mijn lichaam er minder gek uit ziet?

  Dankjewel,

  Remco

  • Glenn

   says:

   Hee Remco,

   Als je iets breder wil worden, kan het helpen om je bovenarmspieren meer te trainen. Verder kan het helpen om gewoon een klein beetje aan te komen qua vet. Een beetje vet bovenop je spiermassa is helemaal niet zo erg, en het zal je helpen er iets breder en iets meer "in proportie" uit te zien. Train verder ook de andere delen van je lichaam een beetje proportioneel ten opzichte van je buik.

   Mvg, Glenn

  • Harry

   says:

   Hey Remco, ik weet niet hoe oud (jong :-) je bent, maar IK ben pas behoorlijk laat héél breed gaan worden (27-35 jaar) door intensief te ZWEMMEN + in de Fitnessclub (2x per week) 20 min 'vollen bak' op de ROEITRAINER (Concept 2) en dan OPTREKKEN (armen breed en hoofd vóór de bar, nek tegen de bar)... aanvankelijk met hulp (knieën gebogen, iemand lichtjes je onderbeen helpen).. 2x...3x tot uiteindelijk 3x10 zonder hulp (explosief naar boven...5sec Houden... rustig naar beneden).

 14. Davy

  says:

  Ik heb me jouw boek gespierde god aangeschaft en ben met krachttraining begonnen
  omdat ik met serieus overgewicht zit ,heb een meting gedaan ik weeg 95.6 kg ben 169 cm groot heb een vetpercentage van 32.2 % spieren 32.4 % bmi 33.7 dus helemaal niet goed.Ben ook nu op mijn voeding aan het letten.In het artikel lees ik 40% eiwit 40% koolhydraten. Hoe zit het nu met die koolhydraten in mijn situatie ?Kan ik niet beter zo
  weinig mogelijk koolhydraten eten om dit overtollig vet weg te werken?
  bedankt
  davy

  • Glenn Goossens

   says:

   Als je aan serieuze krachttraining doet is het af te raden om een koolhydraatarm dieet te volgen aangezien je koolhydraten nodig hebt om je spieren gezond te houden en massa op te bouwen. Het beste is om goed naar je calorie-inname te kijken en alleen de goede koolhydraten binnen te krijgen. En blijven doortrainen natuurlijk.

   • Stefan

    says:

    Hoi Glen wat een info allemaal,heb zelf ook het kracht trainen ondekt maar door mijn fysieke job als loodgieter val ik na 8 weken 3x per week hard trainen hard af:6kg verbrand ongeveer 3800 kcal op zo,n trainings dag weeg inmiddels 81kg met een vet percentage van 17 is het handig om met weight gainers aan de gang te gaan...

  • Harry

   says:

   Hey Davy, KOOLHYDRAAT ARM DIEET is voor DOMME NIET-SPORTERS EN MODE-IDIOTEN : Koolhydraten worden omgezet in BRANDSTOF die je motor de hele dag aan het werk houdt! Het zijn GEEN SUIKERS (dat maak iedereen je wijs... of probeert althans). Koolhydraten worden 'langzame suikers' GENOEMD omdat je eigen lichaam ze ZELF LANGZAAM OMZET IN SUIKER (de glucose in je bloed) : doordat je in de loop van de dag ENERGIE verbruikt, stelselmatig, en de energie ook stelselmatig aangevoerd wordt, heb je de hele dag energie (ZONDER PIEKEN, ZONDER PLOTS HEFTIG HONGERGEVOEL). Dan komen we bij het SUIKER PEIL in je bloed... het is PERFECT als dat peil NOOIT TE HOOG en NOOIT TE LAAG is (dat wordt geregeld door je lichaam : als er te véél is wordt dat afgebroken -en snoep, suiker, chocolade, taart geeft VRESELIJK ONGEZONDE PIEKEN die je lichaam moet wegwerken). Als dat na een tijd niet meer werkt, dan heb je Suikerziekte en ga je Pieken van een maaltijd moeten compenseren met Insuline Injecties! Dus al de snoep, taart, gebak, patisserie, koekjes, suiker in je thee en koffie, alle frisdranken (en verborgen suiker in Sausen, bereid voedsel en junkfood) zijn eigenlijk DODELIJKE, SNELLE, PURE SUIKERBRONNEN, EEN SLUIPEND GIF dat je lichaam op 5.. 10..20 jaar grondig vernield! GOEDE KOOLHYDRATEN vindt je in VOLKOREN PRODUCTEN.

 15. Wouter

  says:

  Mooi overizcht Glenn, goed gedaan!

 16. Kevin

  says:

  Mooie tips, zal het zelf eens proberen. Vind het alleen moeilijk omte zien welk lichaams type ik heb, ik twijfel tussen ectomorf en mesomorf, heeft iemand daar nog tips voor?

  • Glenn Goossens

   says:

   Hee Kevin,

   De drie lichaamstypes die ik omschrijf zijn vooral bedoeld om mensen een handvat te bieden wat betreft hun training,maar het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je gewoon tussen twee lichaamstypes in zit. In dat geval kun je gewoon kijken wat het best bij jou aansluit. Kijk ook eens of de Gespierde God Methode iets voor jou is, via die methode krijg je wat uitgebreidere informatie, in dit soort artikeltjes hebben we niet de ruimte om op alle grensgevallen in te gaan.

   Mvg, Glenn

 17. Bas

  says:

  Hallo,

  ik ben wat jullie noemen een ectomorph, lang slank geen vet. Nu hoor ik heel vaak dat je juist wel massa nodig hebt om spier te kweken, is dit waar? En zo ja hoe kom ik aan massa als mijn stofwisseling heel snel is. Ik sport nu bij de sportschool 3 dagen per week, en stel ik mis een dag omdat degene waarmee ik gebruikelijk sport niet kan, dan pak ik thuis mn dagje om te sporten, wijde, stabiele en standaard pushups.

  Ik hoor graag van jullie,

  Mvg

  Bas

  • Bas

   says:

   Ter aanvulling, ik ben 22 en weeg ongeveer 64 kilo. 195cm lang

  • Ezra

   says:

   Ik geloof dat hoeveel spiermassa kan kweken wel van je aantal spiercellen enzo afhankelijk is. Je lichaamstype kun je denk ik niet in de kern veranderen, dwz je kan wel iets doen aan hoe je eruit ziet maar de oorzaken blijven hetzelfde.

  • Jaap

   says:

   Beste Bas,

   Helaas kan ik op mijn telefoon geen tijd stamp zien wanneer je post is gedaan. Maar kampte met het zelfde probleem. Volg ondertussen wat andere zaken, en hier word verteld dat mensen met een snelle stofwisseling (zoals jij en ik) meer Kcal moeten consumeren. Aangezien wij bij een intensieve inspanning (wat ik hoop dat je doet) meer of sneller en% verbruiken dan een ander. Zelf zit ik nu rond de 5000/6000 calorieën op een dag. Heb nog steeds een vetpercentage van om en nabij dat van een bodybuilder maar zie er nog steeds niet zo uit. Wel ben ik enorm toegenomen in kracht en ben ik compleet afgetraind. Als u nog ideeen heeft of oplossingen hoor ik dat graag! P.s niet aan de pizza's gaan hé! ;)

   • Harry

    says:

    Bas, Ezra, Jaap... bekijk de Artikelen van Glenn, lees over Spieropbouw! Eender wélk type lichaam je hebt, je hebt een bepaald CALORIE VERBRUIK OM JE LICHAAM GEWOON IN STAND TE HOUDEN. Als je nu INSPANNINGEN gaat leveren om spiermassa aan te kweken, verbruik je EXTRA CALORIEËN... die moet je bij je Normaal Verbruik optellen! Als je TE WEINIG CALORIEËN OPNEEMT EN INTENSIEF SPORT, dan gaat je lichaam de ENERGIE DAARVOOR ZOEKEN WAAR HET DIE MAAR KAN VINDEN (dat is doorgaans in de Spieren zélf... het gaat die dus AFBREKEN om de nodige Energie op dát moment te leveren!!!). DUS : je neemt GENOEG Calorieën binnen en TRAINT OP KRACHT. Je 'beschadigd' je spieren telkens weer een beetje door ze te belasten... het lichaam laat die spieren later (in rust) herstellen en groeien om die belasting aan te kunnen (da's dan meteen de reden om méér dan 1x per week te trainen : dat is een PLOTSE OVERBELASTING met grote kans op kwetsuren... het lichaam is alweer VERGETEN dat het REGELMATIG meer moet presteren). ZWAARDER WORDEN IS NIET GELIJK AAN VERDIKKEN!! IEDEREEN (Ectomorph, Mesomorph, en Endomorph) IS HIER GELIJK VOOR DE WET : JOUW lichaam heeft zijn ideale, genetisch bepaalde (zoals Glenn zei) Type, Grootte en Gewicht. Verzwaren kan in principe ENKEL door MEER SPIERMASSA op te bouwen = KRACHTTRAINING + de NODIGE ENERGIE (EXTRA VOEDING/VOEDINGSSTOFFEN) om de extra inspanningen te financieren!

 18. Marijn K.

  says:

  Hoi Glenn,
  Ik ben 17 jaar en ectomorph.
  Ik zou graag wat gespierder willen worden ipv een gespierde spijker.
  Ik heb zelf dumbells en een halter en ga 1 of 2 keer per week naar de sportschool.
  Wat voor tips kun je me geven zodat ik een wat breder lichaam krijg.
  Bijv. Voeding is een eiwit shake handig of zou ik iets anders moeten doen??

  • Glenn

   says:

   Hee Marijn,

   Als je wat breder wil worden ondanks je lichaamstype (als in gespierd, maar geen "gespierde spijker"), kan het helpen om gewoon een beetje aan te komen qua vet. Een beetje vet op je lichaam is helemaal niet zo erg, zeker als je mager gebouwd bent, en het zal er samen met je spieren voor zorgen dat je er iets breder uitziet. Let wel: ik zeg een BEETJE vet, dus schiet hier niet in door.

   Mvg, Glenn

 19. Martijn

  says:

  Hee Glenn, ik wist dus totaal niet dat slaap zo belangrijk was, maar sinds ik wat meer ben gaan slapen heeft dat echt ontzettend geholpen met mn doelen te bereiken! Thanks man!

 20. peter

  says:

  hoi Glenn,

  ik ben een beginneling, maar aangezien ik veel tijd heb, ga ik jouw 4-daags trainingsschema volgen. Maar ik zie echter bij push-ups: 3-4 herhalingen van 8-10 push ups. Dat lijkt me toch veel te zwaar voor een starter? Dat kan ik nooit.

  • John Statue

   says:

   Peter,

   Je moet doen wat je aankan! Je hoeft niet te doen wat er staat. Want wat een ander kan wil niet zeggen dat jij dat ook kan. Als je bij de derde set miet verder komt dan 8 raps ipv 10, dan doe je er 8. Er komt vanzelf een moment dat je het wél haalt. GEDULD!

 21. Jan

  says:

  Hey Glenn,

  Misschien een rare vraag, maar hoe reken je je eigen vetpercentage en je BMR uit?

 22. Jan

  says:

  Ik bedoel alleen je eigen vetpercentage!

 23. brian

  says:

  Ik heb je boek gelezen, maar kom dingen tegen die elkaar tegenspreken.
  In het stuk over voeding staat dat af en toe het ontbijt overslaan goed is voor het verbranden van vet, terwijl enkele paragrafen later staat dat je NOOIT het ontbijt moet overslaan...

  Hoe zit het nou precies?

  Ook klopt de aanname van 6 maaltijden per dag niet. Het is niet bewezen dat zes maaltijden beter is dan 3 maaltijden of zelfs maar 1 maaltijd.

 24. John Statue

  says:

  Ik heb in het verleden al aan krachtsport gedaan, maar door werk en toch te weinig tijd etc, gestopt. Vorig jaar werr eens goed en serieus begonnen met cardio en lijnen. En van 122kg nu terug naar 100kg. Juist om nu eens goed opnieuw te beginnen heb ik ook het e-boek aangeschaft. De uitleg in het geheel is goed! Maar alles hangt af van discipline in het uitvoeren van de oefeningen, de voeding etc.

  Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik de uitleg over de oefeningen voor mij op vele fronten al bekend zijn. Je kan er ook heel veel op internet over lezen. Ook op YouTube kan je veel terug vinden. Wat Glen dan ook beschtijft. Dus voor mij en de gevorderden niet nieuw wat er in staat.

  Ik vind het alleen bij een "enkele" oefeningen lastig om de houding aan te nemen of te doen wat er staat beschreven. Nu zijn de oefeningen voor mij wel bekend, maar voor beginers mis ik bij de beschrijvingen eigenlijk afbeeldingen van een persoon of een getekende animatie "hoe" de oefening moet worden uitgevoerd of hoe je moet staan, zitten, liggen etc. (geheel voor mijzelf heb ik uit creativiteit, via internet animatiefoto's bij ingevoegd) zou voor velen een mooi hulpje zijn. Er is genoeg ruimte aan de linkerkant van de beschrijving om er een afbeelding bij te plaatsen. Het zou het boek er naar mijn mening veel mooier op maken.

  Conclusie voor mij, het is een goed e-boek met verder goede uitleg en schema's. Ook het e-boek over voeding. Voor beide boeken geldt, om het zoveel mogelijk toe te passen op je eigen situatie en/of lichaam.

  Odanks mijn ervaring gebruik ik toch het boek er weer bij tot ik weer up-to-date ben.

  Ik zou willen adviseren om bij een volgende (herziene) uitgave afbeeldingen bij de oefeningen te plaatsen. Geeft het boek een nog betere uitstraling. (Al blijft dat persoonlijk) En de volledige tekst na te lezen om de "paar" tekstfouten er uit te halen.

  John Statue

  • Harry

   says:

   Hey John, ik zit zowat in dezelfde situatie! Ik heb het boek nog niet (heb momenteel geen Printer, en ik ben géén Voorstander om mijn PC's vol te laden met Interessante Info die ik niet kan afprinten), dus dat kan ik nog niet beoordelen, MAAR in mijn Nota's (ben momenteel wat aan het opzoeken over Moderne Core training en Compound Oefeningen, we moeten mee met de tijd hé :-) voeg ik steeds éénvoudige schematische tekeningetjes bij die héél duidelijk de uitgangspositie + de houding in de uiterste stand weergeven + een duidelijke BESCHRIJVING van de Techniek (PERFECTE TECHNIEK VOORKOMT BLESSURES EN GEEFT HET HOOGSTE RENDEMENT).

 25. Flook

  says:

  Inmiddels ben ik 4 jaar 5 keer per week in de gym te vinden. Ik ben het type ectomorph. Heb verschillende voedingschemas en trainingsschemas geprobeerd. Alleen groeit mijn lichaam nagenoeg niet. Ik geef niet op en blijf dus trouw naar de sportschool gaan. Ik ben erg geïnteresseerd in het ebook alleen weet ik niet wat de meerwaarde voor mij zou zijn. Omdat heel veel mensen van alles en nog wat tegen mij zeggen. Graag zie ik wat meer informatie waardoor ik inzie waarom het ebook mij juist wel gaat helpen. En/of andere tips zijn ook altijd welkom.

 26. anonimo

  says:

  Hoi glenn

  ik ben een jongen van 15 jaar en ik heb een vraagje,
  ik vind dat ik best veel vet in mijn lichaam zitten,
  zou ik ook van deze tips gebruik kunnen maken??
  of raad je me dat niet aan.

  alvast bedankt
  grt anonimo

 27. Francesco

  says:

  Hallo, ik heb gisteren de e book betaald maar ontvang hem maar niet. Mvg Francesco

 28. Muna

  says:

  Hoi
  Is het boek Gespierde god ook vrouwen, kunnen zij dit boek ook gebruiken?
  Ik ben een slanke vrouw; 173 cm en weeg 57 kg. Ik zou graag gespierder en breder willen worden.

 29. Levi Ligorio

  says:

  Hoi

  Ik ben 17 jaar oud en weeg 65kg. Ik ben een smal type maar probeer er gespierd uit te zien. Ik ben nu een jaar bezig met ktachttraining en rennen van lange afstanden. Ik ren 3x per week en 4x doe ik krachttraining. Ik zie niet echt veel resultaat bij m'n lichaam en als ik naar mijn vrienden kijk, die minder als mij doen zien ze er gespierder als mij uit. Kan iemand mij tips geven.

  Alvast Bedankt Grt Levi

  • Sebas

   says:

   4x rennen en 3x trainen? Train je ook je benen dan, want dan geef je ze te weinig rust. Je bent al smal dus waarom zou je zovaak rennen. Train gewoon 4 maal per week met zware gewichten en hou de dagen ertussen een rustdag. Rust en eten is minstens zo belangrijk als trainen en cardio :)

  • Dj

   says:

   Meer gewichten pakken bro ik doe dat ook ik draag ondertussen 100 kilo mijn borst spieren zijn veel breder

 30. Sebas

  says:

  Heb hem gekocht, maar geen email of iets ontvangen?

 31. Roeland

  says:

  Oke ik ben dus overduidelijk een ectomorph.
  Die lange dunne bonenstaak zonder spiermassa.
  Gaat deze methode mij helpen om ook maar iets verandering daarin te brengen? Ik heb namelijk het gevoel dat ik altijd dun blijf wat ik ook doe.

  Gr Roeland

 32. Dj

  says:

  Ik ben net 16 zou dit mogelijk zijn voor mij mvg dj

 33. J.B

  says:

  Hallo..

  Ik ben 34 en ik weeg 74 kilo.. ik wil 85 kilo wegen.. ik fitness minimaal 3x per week. Ondangs dat ik veel eet, ik blijf haken bij ongeveer 75 kilo.. ik kom niet hoger dan dat... en mijn Borst spieren willen maar niet groter worden... Wat kan ik doen? En wat voor voeding schema moet ik hebben..?

  Mvg, J.B

 34. Fitgirl

  says:

  Hoi allemaal!
  Ik wil heel graag droog trainen zodat alles mooi zichtbaar wordt. Ik eet al 8 weken kha en ben op dit moment bezig met een keto dieet. (20 kha / 84 eiwit / 153 gram) al lijkt me dat laatste wat hoog maar hij blijft het maar aangeven. Mijn laatste meting is 2 weken geleden geweest en is het volgende:
  30 jaar
  171cm - 55.8 kilo
  BMI 19.1 - BMR 1367 kcal
  Vet% 24.3
  Vet massa 13.6
  Vetvrije massa 42.2

  Nu snap ik er helemaal niks van hoe het gezond is voor vrouwen om rond de 15% vet percentage te zitten terwijl deze meting aangeeft dat tussen 21-33 normaal is. Ik ben absoluut niet dik en met 15% ben ik zeker een gratenpakhuis :P
  Wie o wie kan me helpen om mijn voeding aan te passen en waar ik op moet focussen met sporten. Ik sport nu soms 2 keer per dag waarvan vaak bootcamp, HIIT, core of pilates lessen op de planning staan.

  Alvast bedankt !!

  • Harry

   says:

   Hey Fitgirl, Ik ga voor Vrouwen uit van 20-22% Vet voor een GEZOND lichaam (=een Matig tot redelijk Sportieve Vrouw). NORMAAL, 25-31 % (interpreteer ik als Iemand die niet sport maar ook niet te dik is, nóg niet... zéker als +32% al OVERGEWICHT is). Met 16-20% moet je al een 6 Pack hebben, en 14-16% is voor Professionele Atletes (met Trainer, Voedingsadviseur, bij het klaarstomen voor belangrijke wedstrijden!?)... een gratenpakhuis zoals je zegt :-) /// Ik zou denken dat je VEEL TE VEEL TRAINT, EN JE SPIERWEEFSEL VOORTDUREND OPBRAND !?! OF DAT AL DIE TRAININGEN TEVEEL OP DEZELFDE SPIEREN GERICHT ZIJN (met hetzelfde resultaat) /// Ik kan me ook niet voorstellen dat je met een CORRECTE HIIT of VOLLEDIGE CORE Tr (die beide zéker ook niet samen doen) ook nog maar 1% Energie over hebt om er nog wat extra bij te doen! (die trainingen kan je best ook maar enkele keren per week doen, want je spieren EISEN erna de nodige tijd om te recupereren en vooral te groeien). NA een Krachttraining zou je een beperkt aantal Core Oefeningen kunnen doen /// Als het allemaal TE GEMAKKELIJK gaat, kan het zijn dat de BELASTING (of het GEWICHT) niet hoog genoeg is, en je RENDEMENT dus te laag!? Dat zou je dan kunnen voelen als je na 2 trainingen op 1 dag NIET volledig uitgeput bent /// Normaal gezien kan je een dag loodzware training afwisselen met een dag Rust OF een totaal ANDERE training (met belasting van ANDERE spiergroepen) of om de andere dag krachttraining en rustige Aerobe training! /// Ik deed mijn hele leven lang véél en diverse sporten, allemaal even intensief, en had een groot, breed, sterk en snel, atletisch lichaam, maar nooit de aftekening van een Bodybuilder (omdat ik daar ook niet voor trainde, ik deed gewoon al die sporten even graag en kon nooit kiezen => daardoor was ik altijd wel bij de 20% BETERE Sporters, maar NOOIT bij de 10% BESTE! Ik deed vaak 2 trainingen achter elkaar, zoals Tennis + Zwemmen, Mountainbike + Zwemmen, Trappenlopen + Zwemmen, maar Hardlopen en Powertraining vormden op zich een dusdanig stevige training dat er NIETS meer bij kon en 1 of 2 dagen tussenpauze gerechtigd en beter was. De andere sporten konden dan ook een tweetal keren per week aan bod komen en Trappenlopen had geen zin meer toen ik met Powertraining begon (en voor opwarming 20 min op de Concept 2 Roeier zat en 30 min op de Stairmaster stond) /// Je mag Sporten zoveel je wil, maar je moet ook wel wéten wat je wil bereiken, en zien dat je doel en je acties elkaar niet tegenwerken! Succes!

 35. Quin

  says:

  In 2 maanden ben ik van 98 kg naar 88 kg gegaan met een lengte van 1.89. Mijn BMI is dus nu positief. Ik heb nog altijd last van mijn uiterlijk aangezien het vet op mijn borst opvallend is naar mijn ogen. Is er iemand die enig idee heeft hoe ik zo snel mogelijk van dat overtollig vet op mijn borst af kan komen?

  • Kees

   says:

   Hallo quin nog even vijf tot tien kilo afschudden.
   Om.vet.kwijt te raken zul je eerst je overtollige calorieën kwijt moeten Zolang je daar niks mee doet zal je ook geen vet verbranden
   Mijn tip door de week op dieet zaterdag zoveel eten als je kunt .zondag na zes uur niks meer .
   Wat gebeurt er met je lichaam die raakt in de war dus je vertering gaat sneller maandag weer op.dieet maar je motor draait nog op volle toeren van het weekend.dus wat gebeurd er met je lichaam die krijgt geen calorieën en gaat aan het vet beginnen.
   Succes
   Drie maanden zo droog als God .
   Groet Kees
   ex wedstrijd bodybuilder

 36. Tony

  says:

  Hey ik wil beginnen met fitnessen maar weet niets er van en thuis heb ik een optrek bar nu de vraag kan je door pull upss ook groter en breder worden of is fitnes beter en kan je eigenlijk door gewoon fitnes of pull ups groter en je spieren groter laten groeien met de juiste voeding

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *