De Voordelen Van Een Fitness Trainer!

Iedereen gaat naar de sportschool met zijn eigen redenen. De één gaat om grotere spieren te kweken en dan ander om zijn/haar conditie te verbeteren.

Net zoals mensen om verschillende redenen naar de sportschool gaan trainen ze ook anders. De één gaat alleen naar de sportschool en de ander gaat liever met anderen heen.

Wat je doel dan ook mag zijn of met wie je ook traint, soms kun je wel wat extra hulp gebruiken bij je doel om een beter lichaam te realiseren.

Gelukkig zijn er mensen die weten wat jij moet doen om je doelen te bereiken. Een fitness trainer is namelijk gespecialiseerd om jou te begeleiden.

In dit artikel zal ik je vertellen over het werk van een trainer en waarom jij deze zou kunnen gebruiken.

Functie van fitness trainer

Waarom een personal fitness trainer? Er zijn vele redenen te noemen, maar laat ik eerst maar eens ingaan op wat je moet doen om een fitness trainer te worden. Het is namelijk niet iets wat je zomaar wordt.

Niet iedereen kan zich zomaar een fitness trainer noemen en geld voor haar/zijn activiteiten vragen. Je moet er wel degelijk een opleiding voor volgen waarbij je leert hoe je mensen moet ondersteunen tijdens hun sportieve activiteiten.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Voordelen van een fitness trainer

Wat kunnen de voordelen voor jij zijn om een trainer in de hand te nemen?

Laat ik beginnen nogmaals te benadrukken waarom een trainer goed voor je is. Een fitness trainer is goed voor je omdat je professioneel geholpen wordt door een gecertificeerd persoon.

Een trainer helpt je om stapsgewijs je doelen te behalen en kan op basis van je dagelijks leven, dus je eet-, sport- en werkpatroon, voor jou bepalen wat het beste voor je is. Hij/zij zal ervoor zorgen dat je niet te hard van stapel zal lopen (iets wat veel beginners doen, omdat ze te enthousiast zijn).

Wanneer je in het begin te enthousiast bent loop je een grotere kans dat je gewichten gebruikt die je spieren nog niet goed aankunnen en dat je ze te vaak laat afzien. Hierdoor heb je de kans dat je spieren niet de tijd hebben om te herstellen en loop je zelfs kans op langdurige blessures.

Dat een fitness trainer je helpt bij trainen en je met hem/haar je kans op blessures verkleint wil niet zeggen dat je kan denken dat je klaar bent wanneer je een trainer hebt ingehuurd. Een trainer staat je bij, maar je zal zelf het werk moeten doen en om succes te boeken zal je eerlijk moeten zijn tegen je trainer.

Je zult samen met jouw trainer een fitness schema opstellen en daar zul je je zo goed mogelijk aan moeten houden. Je relatie met je trainer is namelijk één van vertrouwen.

Dit is namelijk zo omdat je trainer je kan vertellen wat je moet doen en je kan bijstaan tijdens je training in de sportschool, of tijdens je training buiten. Echter, een trainer kan je niet altijd controleren.

Naast dat je een schema zal maken wat betreft trainingen zal je je met je trainer ook richten op voeding, want hier is een personal trainer ook voor opgeleid. Hij/zij kan je dus goed vertellen wat je moet eten, maar wat ik al eerder zei, een trainer kan je niet altijd controleren.

Je moet je dus wel goed naar je trainer luisteren om ook echt resultaat te boeken, want als hij/zij vertelt wat je moet eten en dat je bijvoorbeeld één dag per week best iets ongezonds mag eten, moet je je hier ook aan houden.

Wanneer je toch van het schema van je trainer afwijkt, dan moet je ook niet zeuren als je resultaten tegenvallen. Voordat je over een personal trainer gaat klagen, moet je eerst maar eens afvragen of je wel goed luistert naar je trainer en of je wel helemaal eerlijk bent tegen je trainer.

Zoals je wel kan verwachten is een fitness trainer natuurlijk niet gratis, je huurt hem/haar in en zal hem/haar daar voor moeten betalen. Om deze reden is een trainer misschien niet voor iedereen weggelegd.

Toch is het maar net waar je je geld aan wilt besteden, want in plaats van die grotere tv, nieuwe bank en stedentrip naar Berlijn kun je je geld ook investeren in je eigen lichaam.

Welke fitness trainer

Hoe weet je voor welke trainer je moet gaan, want het aanbod is vrij groot. Het beste wat je kan doen is navraag doen naar de trainer waar je over denkt. Kijk op internet naar recensies, of vragen aan je vrienden of ze misschien iemand weten.

Het kan zijn dat je hulp wilt, maar dat je niet graag iemand aan je zijde hebt staan die je vertelt wat je moet doen tijdens je trainingen. Je kan tegenwoordig dan ook op andere manieren je persoonlijk laten trainen.

Er zijn vele sites op internet te vinden die je kunnen helpen bij het fitter worden en bij kweken van spieren. Afhankelijke van de site wordt je hierbij ook ondersteund bij het maken van een schema gebaseerd op je dagelijkse activiteiten.

Ook zijn er dankzij smartphones tal van apps die kunnen dienen als fitness trainer. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat de kosten laag zijn, maar het grote nadeel is het gebrek aan controle.

Denk eens goed, zal jij luisteren naar je telefoon als die zegt dat je nu moet gaan bewegen of een bepaald soort voedsel moet eten? Of je dit doet hangt allemaal af van je discipline en hier wil het nog wel eens aan schorten bij mensen.

Een fitness trainer app weet misschien niet wat voor weer het buiten is en als deze jou vertelt dat je moet gaan joggen terwijl het regent of sneeuwt heb jij hier waarschijnlijk helemaal geen zin in.

Alleen wanneer je over genoeg discipline beschikt kun je kiezen voor personal training aan de hand van internet of apps, maar anders raad ik je aan om toch voor een echte fitness trainer die je face to face kan begeleiden naar jou persoonlijke doelen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *