7 Beste Bodybuilding Kleding/ Outfits voor Heren en Dames

Als bodybuilder is het soms moeilijk om de juiste kleding te vinden die goed passen. Je hebt keihard getraind om te zijn waar je nu bent, maar nu zit je met een kledingprobleem. Omdat je zo’n spierbundel bent, kun je niet zomaar even de sportwinkel inlopen om te perfecte sportoutfit te vinden.

De kleding moet tevens niet alleen comfortabel zijn om in te sporten, maar ook nog eens die mooie spieren waarvoor je hebt getraind laten zien. Het leven van een bodybuilder kan dus best lastig zijn wanneer het aankomt op kleding. In dit artikel zullen we je daarom de beste bodybuilding kleding geven voor zowel mannen als vrouwen!

7 beste bodybuilding kleding/ outfits voor heren en dames

De meeste liefhebbers van bodybuilding spenderen uren aan het plannen van hun trainingsregime en hun dieet. Niet veel mensen nemen echter de moeite om na te denken over wat ze gaan dragen in de sportschool. Het is een vergissing om te veronderstellen dat het kiezen van de juiste kleding voor bodybuilding helemaal om mode draait.

Er zijn verschillende andere redenen. Bijvoorbeeld, het dragen van trainingskleding kan je in ’the zone’ brengen en voor serieuze fitnessliefhebbers is wat ze dragen een belangrijk onderdeel van hun voorbereiding. Kleding is dus wel degelijk belangrijk voor een bodybuilder. Hieronder zullen we de beste kleding voor bodybuilders bespreken.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Bodybuilding kledingstuk 1: Tanktop

Een goed kledingstuk die iedere bodybuilder moet hebben is een tanktop. Naast dat een tanktop de rugspieren en een gedeelte van de borstspieren geweldig naar voren brengt, is het ook nog eens heel fijn om in een tanktop te sporten. Het materiaal is vaak heel luchtig, waardoor je tanktop niet na een halfuurtje al helemaal doorweekt is.

Belangrijk bij sportkleding is dat je je er comfortabel in voelt, maar ook dat je er een lange tijd in kan sporten.

kleding2Sommige kledingstukken zijn aan het begin heel comfortabel, maar wanneer je er eenmaal in gezweet hebt heel ongemakkelijk om in te sporten. Een goede tanktop heeft dit probleem vaak niet.

Je kunt er zelf voor kiezen om een wat strakkere tanktop te kopen of juist een tanktop die wat losser zit. Mannen kiezen er vaker voor om een lossere tanktop te kopen. Zij vinden dit vaak lekker zitten en het is voor hen niet erg wanneer hun borstspieren eronder zichtbaar zijn. Vrouwen kunnen er beter voor kiezen om een strak zittende tanktop te nemen.

Het beste is om de tanktop te kopen bij een sportwinkel. Omdat er geen mouwen zitten aan een tanktop, kun je deze vaak bij een doodnormale sportwinkel gewoon aanschaffen. Je kunt natuurlijk ook een tanktop kopen bij een kledingwinkel, maar deze zijn niet gemaakt om in te sporten.

Bij de sportwinkel zijn de tanktops speciaal gemaakt om in te zweten en lekker in te bewegen. Een tanktop is een basiskledingstuk wat iedere bodybuilder moet hebben hangen in de kast!

Bodybuilding kledingstuk 2: Sportbroek

Een ander belangrijk kledingstuk dat in je kast móet liggen wanneer je een bodybuilder bent, is een goede, comfortabele sportbroek. Het beste is om een aantal verschillende soorten te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een joggingsbroek, een strakke lange sportbroek en een korte sportbroek.

Sportbroeken voor bodybuilders kunnen lastig te vinden zijn, aangezien de benen en de bilpartij vaak heel gespierd zijn. Er zijn echt verscheidene websites waarop je broeken kunt vinden speciaal voor bodybuilders.

Belangrijk hierbij is dat je de juiste maat weet en een broek uitzoekt waarin je fijn kunt sporten.

kleding3Een mooie strakke sportbroek laat die geweldige spieren die je hebt opgebouwd perfect zien, maar deze broeken zijn vaak ook het lastigst om in de perfecte maat te vinden. Belangrijk bij een broek voor bodybuilders is dat er genoeg rek in zit om lekker in te sporten. Ook is een elastische band aan de bovenkant van de broek vaak een pluspunt, omdat dit ervoor zorgt dat de broek bij een squat niet meteen op je knieën zit.

Een broek die waarschijnlijk een stuk comfortabeler zit, is de welbekende joggingbroek. Bij deze broek zit de stof niet heel strak rond het lichaam, wat een comfortabel gevoel geeft. Je kunt er tevens makkelijk in bewegen, wat natuurlijk handig is wanneer je gaat sporten.

Korte broeken zijn eventueel het makkelijkst te vinden, aangezien deze boven de gespierde dijen zitten. Het nadeel van korte broeken kan zijn dat de bovenbenen telkens tegen elkaar aankomen en gaan schuren. Dit kan na een tijdje sporten heel ongemakkelijk worden, dus je moet zelf kijken of je hier tegen kan.

Zowel voor vrouwen als voor mannen zijn alle drie de opties fijn om in huis te hebben en heerlijk om in te sporten en om je spieren mee te laten zien.

Kledingstuk 3: T-shirts

kleding4Sommige sporters vinden het fijn om iets straks en nauwsluitends aan te hebben. Hier kan een T-shirt de perfecte optie voor zijn. T-shirts met veel stretchstof zijn het beste voor bodybuilders. Ook is het handig als de mouwen net boven de bovenarmspieren uitkomen, zodat het T-shirt goed past en niet gaat schuren.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een T-shirt te nemen dat minder strak zit. Op deze manier heb je meer keuze en kunnen de mouwen ook wat losser vallen wat eventueel een fijner gevoel geeft tijdens het sporten.

Op verscheidene websites zijn er T-shirts die speciaal gemaakt zijn voor bodybuilders. De mouwen van deze shirts zijn van stretchy materiaal gemaakt. Hierdoor heb je de keuze om langere mouwen uit te kiezen.

Kledingstuk 4: Sportbeha

kleding5Dit kledingstuk is uiteraard speciaal voor de vrouwen toegevoegd aan het lijstje. Sommige vrouwen vinden het fijn om te sporten in een T-shirt of een tanktop, maar wat iedere vrouw tijdens het sporten eigenlijk altijd aanheeft is een sportbeha. Vooral voor de vrouwen die wat grotere borsten hebben is dit echt een must.

Een sportbeha geeft je borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Ook al heb je wat kleinere borsten, dan nog kan een sportbeha fijn zijn om in te sporten.

Wat het fijne is van een sportbeha, is dat je ook alleen in deze beha kunt sporten; het materiaal is er namelijk perfect voor.

Een sportbeha kun je als bodybuilder gewoon kopen bij iedere sportwinkel. Een sportbeha zit uiteraard alleen over je schouders heen en voor een gedeelte op de rug en de borst. Om deze reden zal het geen problemen opleveren bij de armspieren. Belangrijk is dat je de sportbeha even past en er wat bewegingen in doet. Op deze manier kun je kijken of de sportbeha comfortabel genoeg is voor iemand die aan bodybuilding doet.

Kledingstuk 5: Vesten

kleding6Als je ervan houdt om lekker buiten te sporten, is het handig als je ook wat vesten hebt liggen. Omdat je gespierde armen vaak niet passen in normale vesten van kledingwinkels of soms zelfs sportwinkels, kun je het beste bij een speciale bodybuildingwinkel wat vesten gaan passen.

Kies er hierbij ook weer voor om wat bewegingen te doen in de kleding, zodat je zeker weet dat het vest lekker zit en niet te strak is. Ren bijvoorbeeld even een rondje door de zaak heen. Tijdens het rennen maken de armen veel bewegingen en zo kun je goed testen of de kleding goed zit.

Kledingstuk 6: Longsleeves

Als je ervan houdt om te sporten met lange mouwen, dan is een longsleeve T-shirt een kledingstuk dat niet kan missen in je kast. Deze shirts zijn vaak lastig te vinden voor bodybuilders, maar ook hier kun je weer kijken bij de speciale bodybuilderwinkels of er wat tussen zit voor jou.

Belangrijk bij longsleeves is dat het materiaal heel stretchy is. Vaak zie je aan de hanger al of het gemaakt is voor bodybuilders. Bij longsleeves zie je vaak al de vorm van je armspieren in het shirt, waardoor je weet dat dit een goed kledingstuk is voor bodybuilders. Door het materiaal aan te voelen en de kleding even te passen, kom je erachter of het goed en lekker zit.

Kledingstuk 7: Wedstrijdkleding

Sommige bodybuilders vinden het ook leuk om naast het trainen mee te doen aan een bodybuildingwedstrijd. Hierbij laten zij het geweldig afgetrainde lichaam aan een jury zien. Hierbij wordt er gekeken naar in welke klasse je past, welke spiergroepen je daarvoor moet ontwikkelen, hoe je moet poseren en natuurlijk welke poseerkleding je daarbij aan moet doen.

Deze kleding is natuurlijk anders dan de kleding die je als bodybuilder aantrekt tijdens het sporten. Bij deze kleding is het allerbelangrijkst dat je lichaam er zo goed mogelijk uit ziet. Of het comfortabel of lekker zit, is dus eigenlijk helemaal niet van belang.

kleding8

Om er zo goed mogelijk uit te zien, is het belangrijk dat je veel zorg besteed aan je uiterlijk. Denk hierbij aan een mooie, gezonde huid en voor vrouwen ook de make-up en het haar. Daarnaast moet je de juiste poses aannemen, maar ook de kleding komt hierbij kijken.

Wanneer je niet de juiste kleding aan hebt, kan dit er al voor zorgen dat de jury je afschrijft.

Als je eenmaal een mooie tan hebt, is het tijd om de perfecte aan te trekken. Vrouwen trekken vaak een bikini aan. Belangrijk bij zo’n bikini is dat deze opvalt en niet in het niet valt bij de andere deelnemers. Vaak hebben de bikini’s dus een felle of bijzondere kleur die de dame goed laat opvallen. Regelmatig kunnen er ook glitters en een bepaalde tekening op de bikini gevonden worden.

Mannen hebben vaak alleen een broekje aan wanneer zij meedoen aan een bodybuilding wedstrijd. Dit broekje zit vaak zo strak mogelijk en verhult alles wat er verhult moet worden, maar dan ook niet meer. Meestal heeft de man dus ook een string aan of een broekje dat bijna een string is.

Ook bij de mannen is het weer belangrijk om op te vallen. Een string of broekje dat net even een andere kleur heeft dan de broeken van de andere mannen, kan de winst dus in de wacht slepen. De outfit moet kloppen. Daarnaast blijven voor zowel de vrouwen en de mannen de verschillende poses vooral erg belangrijk en natuurlijk de spieren!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *