Essentiële Fitnessapparatuur Voor Je Eigen Gym!

Sommige trainers beweren dat de beste gym die plek is waar je elke dag te vinden bent. Uitgaande van deze bewering komt dan met name één plek hiervoor in aanmerking, je eigen huis.

Gemak, gratis toegankelijkheid en de afwezigheid van anderen die je ophouden en apparaten onderzweten kan leiden tot geweldige resultaten.

Je hebt vanzelfsprekend wel fitnessapparatuur nodig voor je eigen gym en dat gaat je ook zeker wat kosten, maar je hebt geen bulten aan fitnessapparatuur nodig om je fysiek onder handen te nemen.

Met een aantal goede apparaten tot je beschikking kun je al een heel eind komen op je pad naar een betere lichaam. Welke apparaten dit kunnen zijn kun je te weten komen door dit artikel te lezen.

Lees dus verder en leer wat jij het beste kunt aanschaffen!

Fitnessapparatuur om jou doel te bereiken!

Ik zal je vertellen wat de beste fitnessapparatuur is om spieren op te bouwen en vet te verbranden en dat je overal gemakkelijk kunt gebruiken: in je huis, op werk, in een hotel en natuurlijk ook gewoon in de sportschool.

Maak een keuze uit de items die jij het beste kunt gebruiken bij het bereiken van jou eigen persoonlijke doeleinden: krachtiger en gespierder worden, kilo’s kwijtraken, of beide. Volg mijn advies en je zult voorkomen dat je met apparatuur komt te zitten dat je nooit gebruikt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Fitnessapparatuur: Weerstandsband

Het eerste product dat ik ga bespreken voor het kweken van spieren is de weerstandsband. Misschien kijk je hier raar van op en denk je: Hoe kan een rubberen band mij helpen om gespierder te worden?

Het antwoord op deze vraag is simpel, want anders dan bij een barbell of dumbbell zorgt een weerstandsband voor een constante spanning tijdens een beweging waardoor de intensiteit van de oefening toeneemt en je spieren dus extra aan het werk zet.

Het is uiteraard niet de beste manier op heel veel gespierder te worden (niks is beter dan losse gewichten), maar het is wel een snelle en efficiënte manier om krachtiger te worden.

De weerstandsbanden die beschikbaar zijn verschillen in weerstand, zo zijn er banden met een weerstand van 10 kilo tot banden met een weerstand van meer dan 50 kilo. De prijs ervan varieert daarom ook, maar meer dan 100 euro zal het je zeker niet kosten.

Een goede oefening die je kunt uitvoeren met de weerstandsband is bijvoorbeeld de Overhead Reverse Lunge. Ga op schouderbreedte staan en stap met je linkervoet op de band en pak vervolgens de hendels van de band en breng deze boven je hoofd met uitgestrekte armen.

Houd je armen gestrekt en doe nu een lunge naar achteren met je rechterbeen totdat je voorste knie 90 graden gebogen is en je achterste knie vlak boven de grond zweeft. Stap weer terug en herhaal dit een aantal keer waarbij je van been verwisselt halverwege een setje.

Fitnessapparatuur: Kettlebell

Het volgende product dat ik met je wil behandelen is de kettlebell. Voor de mensen die deze niet kennen, de kettlebell ziet eruit als een kanonskogel waaraan een handvat is gemonteerd.

Een rare vorm misschien, maar daarom wel erg effectieve fitnessapparatuur, want anders dan de dumbbell verschuift het zwaartepunt gedurende een oefening, waardoor een oefening zwaarder wordt en meer coördinatie van je verlangt.

De kettlebel is ook nog eens bedoelt voor bewegingen die je met met je gehele lichaam uitvoert, dus voegt het tevens een cardio element toe aan je krachttraining. Met een kettlebell kan je thuis aan krachttraining doen.

Ook voor de kettlebell geldt dat er meerdere varianten beschikbaar zijn, zo kun je één kopen van 16 kilo, maar heb je ook zwaardere en duurdere versies van wel 24 kilo.

Een zeer geschikte oefening op met de kettlebell te doen is de Single-Arm Kettlebell Swing. Pak de kettlebell met een bovenhandse grip vast en houd deze met één hand, arm gestrekt, op hoogte van je taille. Plaats je voeten iets verder dan schouderbreedte en zwaai de bell tussen je benen.

Houd je armen recht, duw je heupen naar voren, recht je knieën en zwaai de bell tot borsthoogte wanneer je ophoog komt tot een staande positie. Je hebt er nu één herhaling op zitten en kunt er in totaal zo’n 20 tot 30 doen in drie setjes. Vergeet uiteraard niet te switchen tussen handen!

Fitnessapparatuur: Suspension Trainer

Wil je het uitvoeren van een oefening moeilijker maken? Dit kun je doen door er een element van instabiliteit aan toe te voegen. Hierdoor zet je je core en spieren extra aan het werk.

De fitnessapparatuur die dit voor je kan doen is de suspension trainer. Dankzij de instabiliteit neemt de uitdaging toe en zal de beloning groter worden. Een ander groot voordeel van de suspension trainer is de gemak waarmee je het kunt meenemen naar je werk, of op reis.

Het enige wat je nodig hebt voor het gebruik ervan is een robuust ankerpunt, zoals bijvoorbeeld een stevige deur of boom.

De beste oefening met de suspension trainer is de Inverted Row. Hang aan de hendels met je handen boven je schouders gepositioneerd (rechte armen). Je lichaam dient een rechte lijn te vormen van je enkels tot je hoofd.

Start de beweging door je schouderbladen terug te trekken en ga verder met trekken met behulp van je armen tot je borst bij de handels beland is. Pauzeer kort en laat je vervolgens weer langzaam zakken naar de beginpositie. Doe drie setjes van zo’n 10 tot 12 herhalingen.

Fitnessapparatuur: ViPR

Een ander product dat je misschien niet kent maar toch zeer goed kunt gebruiken is de ViPR. Je zou misschien op het eerste gezicht niet zeggen dat het er uit ziet als fitnessapparatuur, maar je kunt er enorm veel mee.

Het apparaat is ontworpen voor actieve oefeningen voor je hele lichaam die zich richten op balans, behendigheid en kracht. Wat je met de ViPR kunt doen? Lift het, gooi het, zwaai het, sleep het en flip het. Het apparaat is gemaakt van rubber waardoor het vrijwel onverwoestbaar is.

Net zoals bij losse gewichten zijn er van dit product ook meerdere gewichten te koop variërend van 8 kilo voor beginners tot en met 20 kilo voor gevorderden.

De prima oefening voor de ViPR is de Lateral Shuffle. Ga met je voeten op schouderbreedte staan, buig lichtjes door je knieën en zet de ViPR op zijn uiteinde zo’n 30 centimeter van je vandaan.

Sleep de ViPR op zo’n manier dat deze naar rechts valt en schuif mee om het fitnessapparaat te volgen. Zodra de top bijna de grond raakt pak je de ViPR met je linkerhand en sleep je hem zo dat deze de andere kant opvalt. Herhaal deze handeling 30 seconden en doe dit drie keer.

Fitnessapparatuur: Swiss Ball

Wat voor fitnessapparatuur kun je verder nog kopen? Nou, misschien is een fitness bal (Swiss ball) wel iets voor jou. In plaats van dat je je oefeningen op een harde ondergrond uitvoert doe je ze nu op een zacht en onstabiel oppervlak.

Zoals bij eerder behandelde producten verbetert het je balans een coördinatie. Het is ook een prima vervanger voor een fitness bank, want je kunt er de chest press op uitvoeren of de pullover. Houd wel in je achterhoofd dat bij dit product meer op stabiliteit ligt dan brute kracht, maar om een sixpack te creëren is het één van de beste producten.

Voordat je zomaar een bal koopt moet je weten dat je de bal moet kopen op basis van je lengte. Koop dus niet een bal fitness bal die te klein of te groot voor je is, want dan zullen de resultaten achterblijven.

Ook voor de fitness ball zal ik je een goede oefening leren, dit is de Swiss Ball Jackknife. Neem een push-up positie aan waarbij je schenen op de bal rusten. Je lichaam dient nu een rechte lijnen te vormen van je enkels naar je hoofd.

Vanuit deze startpositie rol je nu de bal richting je borstkas door het naar voren te duwen met je voeten. Het belangrijke tijdens dit proces is dat je de houding van je onderrug niet verandert.

Pauzeer kort, verlaag je heupen en laat de bal weer terugrollen naar zijn startpositie om één herhaling te voltooien. Doe in totaal 3 setjes van 8 tot 10 herhalingen.

‘Duurdere’ fitnessapparatuur

Tot nu toe heb ik mij beperkt tot relatief betaalbare producten die weinig ruimte innemen, maar mocht je over de ruimte en het geld beschikken dan kun je met de volgende fitnessapparatuur je eigen gym verbeteren.

Fitnessapparatuur zoals de Keiser Infinity Functional Trainer mag dan misschien ‘duur’ zijn, je krijgt er we veel voor terug, want je kunt met het apparaat wel honderden verschillende oefeningen doen. Als je het zo bekijkt is het apparaat dan helemaal niet zo duur.

Een loopband is vanzelfsprekend ook niet goedkoop, maar voor zo’n 1200 euro kun je toch een prima apparaat kopen. Zo is de Livestrong LS13.0T een goede optie, want je kunt er veel programma’s mee uitvoeren.

Andere duurdere fitnessapparatuur die je zou kunnen overwegen zijn de Powerblock U-90 Stage II Set en Core Stix.

De Powerblock vervangt je dumbbell sets, want met de Powerblocks kun je instellen op 5 tot 45 kilo. Het bespaard je ruimte en je zult er niet snel klaar mee zijn.

De bedenker van Core Stix werd geïnspireerd door het doen van werk op de boerderij. Deze fitnessapparatuur biedt je een totale body workout, want met de flexibele buizen kun je allerlei oefeningen uitvoeren die je sterker maken.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *