De 3 Varianten Van Fitness Online!

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel beschikking over internet op zijn of haar computer, tablet, televisie en/of telefoon. Hierdoor is internet steeds belangrijker geworden voor producenten om hun producten aan de man te brengen.

In plaats van dat je naar de winkel moet kun je zowat alles via internet thuis laten bezorgen en in plaats van dat je naar school toe gaat, kun je ook thuis blijven en lessen volgen via het internet.

Het is dus niet zo gek dat ook op het gebied van fitness steeds meer via internet aangeboden wordt.

Naast producten zoals supplementen, apparatuur en kleding kun je bovendien kiezen voor fitness online. Het aanbod van online personal training is namelijk enorm gestegen in de laatste jaren.

Het klinkt natuurlijk erg mooi en gemakkelijk dat je in je eigen omgeving getraind kunt worden, maar besef je wel dat er ook genoeg aanbieders van fitness online zijn die gewoon snel geld willen verdienen en daarom niet het beste met je voorhebben.

Ik schrijf dit artikel met de gedachte om jou op de hoogte te stellen van de zaken waar je rekening mee kunt houden voordat je zuurverdiende centen en kostbare tijd in fitness online steekt.

Fitness online: de juiste keuze maken

Net zoals in het echte leven zal je een online coach moeten vinden die er alles aan doet om jou succesvol te maken. Een trainer die je het gevoel geeft dat hij/zij echt om je geeft doet iedereen goed, dus waarom zou dat voor een online trainer anders moeten zijn.

Beantwoord eerst deze vragen voordat je je gaat toeleggen op een fitness online programma, want zo zal je eerder geneigd zijn om de juiste keuze te maken (zelfs als dat betekend dat je online trainen links laat liggen).

– Biedt fitness online je echt iets wat je in je eentje niet kunt bereiken?

– Hoeveel heb je te besteden en wat heb je nodig om fit te worden?

– Spreekt het programma dat je aangeboden wordt je aan en helpt het je bij het bereiken van je specifieke doelen? Waarom zij en niet iemand anders?

– Wat valt er op het internet te lezen over het programma dat je wilt volgen? Krijg je betrouwbare foto’s te zien en reacties te lezen van mensen (voor en na de cursus) die het programma al hebben doorlopen?

– Is de trainer bij qua trends op het gebied van gezondheid en fitness? Hoe actief is de aanbieder op het web?

Heb je besloten na het lezen van deze vragen dat fitness online nog steeds iets is wat je ziet zitten dan komt het belangrijke moment om te kiezen met wie je in zee gaat.

Kies begeleiding waarvan je zeker bent dat deze er naar streeft om jou goed te begeleiden bij het behalen van je doelen.

Fitness online komt in meerdere varianten en deze zal ik nu voor je behandelen, waarbij ik tevens de voor- en nadelen van elke variant zal aankaarten.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Fitness online: alleen lid

De eerste vorm is meest simpele variant van online trainen en bestaat uit het toegang verkrijgen tot video bestanden.

Het komt er op neer dat je een bepaald bedrag betaald om lid te worden van een site zodat je kan inloggen en kan kijken naar ‘private’ training, voeding en motivatie video’s.

De voordelen van deze variant zijn dat het betaalbaar (rond de 10 euro per maand) is. Voor veel mensen is dit bedrag te verwaarlozen wanneer ze er goede informatie, trainingen en voedingsadvies voor terug krijgen.

Verder heb je dag en nacht de beschikking over de video’s en heb je dus veel tijd om er wat van op te steken.

Het nadeel van deze manier van fitness online is dat het niet persoonlijk is. De programma’s die je volgt zijn voor iedereen die betaald hetzelfde en dus niets specifiek op je aangepast.

Er is niemand die je controleert, dus je bent zelf verantwoordelijk voor wat je met de aangeboden informatie doet en vooral voor mensen met weinig zelfdiscipline leidt dit vaak te mindere resultaten.

Fitness online: meer dan alleen lid

De tweede variant is meer dan alleen lid zijn van een site. Je betaald meer per maand, maar krijgt nu wel de mogelijkheid om daadwerkelijk tot op zekere hoogte contact te hebben met een personal trainer.

Hoe meer je betaald, des te meer toegang je hebt tot oefeningen en des te vaker je feedback zul krijgen van een echte personal trainer.

Met deze variant stel je met een personal trainer een fitness schema op wat betreft sporten en meestal ook voeding. Naar aanleiding van dit schema geef je je vorderingen door aan de trainer via email, telefoon of webcam.

Het voordeel is dat wanneer iemand je vorderingen in de gaten houdt je over het algemeen eerder geneigd bent om je aan gemaakte afspraken te houden. Wanneer je elke dag moet doorgeven wat je allemaal eet zul je waarschijnlijk bewuster en gezonder gaan eten.

Het nadeel zit het in het feit dat de controle op afstand is en het is vrij gemakkelijk is om weg te komen met een leugentje (een appel in plaats van een stuk appeltaart doorgeven).

Verder is het voor sommige mensen een enorme opgave om zelf bij te houden hoe vaak ze sporten en wat ze eten. Je mag dan wel begeleiding hebben, de verantwoordelijkheid ligt nog altijd op jou schouders.

Fitness online: één op één begeleiding

De laatste variant van fitness online is de één op één online coaching. Je kun je trainer vrijwel altijd bereiken, maar betaald hier natuurlijk ook veel voor (nadeel).

Het voordeel dat je gemotiveerd zult worden en veel feedback krijgt. In plaats van de je veel zelf moet doen, werk je nu samen met een professioneel iemand om tot succes te komen, dus de kans om te slagen is veel groter.

Het grootste nadeel zijn natuurlijk de kosten, maar verder is het ook nog steeds zo dat je wel veel contact met je trainer kunt hebben, maar wanneer deze niet fysiek aanwezig is om je te sturen je nog steeds dingen verkeerd kunt doen. Vooral voor beginners kan dit een groot nadeel zijn.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *