Wat Is Synthol? Lees Hier Meer En Ontdek 3 Alternatieven

Iedereen die ooit serieus met bodybuilding bezig is geweest, of dat zelfs maar geprobeerd heeft, weet dat dit een flinke uitdaging is. Het is dan ook erg verleidelijk om hulpmiddelen te gebruiken die je hierbij zouden helpen. Niet alle hulpmiddelen zijn echter veilig en effectief, en er zijn tegenwoordig een hele hoop verschillende te krijgen.

Hoe zit het bijvoorbeeld met synthol? Is synthol een goed hulpmiddel voor bodybuilders, hoe werkt het eigenlijk precies, en is het wel veilig? In dit artikel beantwoord ik al die vragen, en zal ik tevens drie alternatieven voor synthol bespreken, die je zou kunnen overwegen als synthol je uiteindelijk toch niks lijkt.

Wat is synthol precies?

Voordat je kan overwegen of je synthol wil gebruiken, is het natuurlijk wel handig om te weten wat synthol precies is. Daarom begin ik dit artikel met een uitleg over dit middel. Synthol is een zogeheten SEO, een afkorting voor ‘site enhancement oil’. Het is dus geen steroïde of hormoon, maar een olie-achtige substantie.

Deze olie kan worden ingespoten op bepaalde plaatsen in je lichaam, om deze lichaamsdelen gespierder te laten lijken. Het laat je spieren wel degelijk opzwellen, maar je maakt je spieren er niet daadwerkelijk sterker mee. Dit effect van Synthol houdt zo’n twintig dagen aan, daarna moet je het weer opnieuw inspuiten (bron). Synthol is een erg chemisch middel. De ingrediënten van deze olie zijn dus niet natuurlijk.

Je spieren gaan er heel anders uitzien als je synthol gebruikt dan wanneer je ze normaal zou trainen. Typisch voor synthol zijn bijvoorbeeld heel erg ronde biceps en triceps. Je komt er hierdoor een beetje uit te zien als een gespierd tekenfilmfiguur, en syntholgebruikers worden dan ook vaak genoeg vergeleken met Popeye.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Is synthol veilig?

Voordat je iets in je lichaam spuit, is het wel zo handig om het één en ander te weten over de veiligheid van zo’n middel. Wat veiligheidsrisico’s betreft, kan ik alleen maar concluderen dat synthol enorm schadelijk kan zijn. Alleen al om die reden zou ik het gebruik van synthol sterk afraden (al is het, zoals later zal blijken, niet de enige reden).

“Er zijn weinig hulpmiddelen zo gevaarlijk als synthol.”

Zoals ik eerder al zei, werkt een synthol-injectie slechts 20 dagen. Dat is omdat synthol niet zorgt voor echte spiergroei, maar voor een gigantische ontsteking. Hierdoor zwelt je spier weliswaar op, en lijkt het tijdelijk alsof je gespierder bent, maar eigenlijk ben je je spieren dus bewust aan het beschadigen. Dit is niet zonder gevolgen.

Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat spieren afsterven. Ook kan er littekenweefsel ontstaan op je spieren, en er kunnen zelfs cystes op je spieren ontstaan, die gevuld zijn met pus. Je spieren kunnen voor altijd een rare vorm krijgen door het gebruik van synthol, en het kan er dus ook voor zorgen dat je uiteindelijk juist minder spiermassa kan kweken.

Omdat het gaat om een ontsteking, kun je er tot slot flink ziek van worden. Er zijn verhalen bekend van mensen die dagenlang met 40 graden koorts op bed lagen na hun eerste synthol-injectie (bron). Dit alles lijkt mij het niet waard, zeker niet als je bedenkt dat zo’n injectie maximaal 20 dagen werkt.

Zorgt synthol voor een mooie, gespierde look?

Ik hoop dat je na het lezen van het voorgaande al overtuigd bent dat je synthol nooit moet gebruiken. Misschien denk je echter nog steeds dat het ‘t risico wel waard is, omdat je er wél een mooi lichaam aan overhoudt. Als je dat denkt, laat me je dan meteen uit de droom helpen: dit is niet het geval. Synthol zorgt er vooral voor dat je lichaam er heel raar uitziet.

Zoals ik eerder al zei, ga je er door synthol een beetje uitzien als Popeye. Je spieren krijgen een rare, onnatuurlijke vorm. Ze groeien dan wel tijdelijk, maar ze groeien op zo’n manier dat iedereen kan zien dat je spieren niet echt zijn. Je mede-bodybuilders zullen meteen zien dat je synthol hebt gebruikt, en voor de gemiddelde Nederlander is Popeye nou ook niet bepaald het schoonheidsideaal.

Daarnaast moet je nog maar afwachten wat de blijvende schade aan je spieren zal zijn. De ontstekingen en zwellingen in je spieren kunnen het uiterlijk van die spieren permanent veranderen. Langdurige syntholgebruikers krijgen daardoor meestal een heel raar uitziend lichaam. Ik denk dat dit voorbeeld goed laat zien hoe erg het mis kan gaan.

Synthol is dus niet alleen gevaarlijk, je bereikt er ook nog eens ontzettend slechte resultaten mee. Je neemt enorme risico’s voor vrijwel geen positieve effecten. Als je nog steeds synthol wil gebruiken nadat je dit allemaal hebt gelezen, dan ben ik bang dat er iets goed mis is met je.

Conclusie: is het gebruiken van synthol een goed idee?

Eigenlijk is deze conclusie wat overbodig, omdat ik inmiddels al wel flink duidelijk heb gemaakt wat ik van synthol vind. Aangezien er echter altijd mensen zijn die alleen de conclusie lezen, herhaal ik hier nog even kort mijn standpunt. In mijn optiek is synthol een ontzettend slecht middel, dat in geen enkel geval aan te raden is.

“Er zijn harddrugs die minder gevaarlijk zijn dan synthol.”

Synthol is een bijzonder ineffectief middel, waar je rare proporties van krijgt. Je krijgt er een lichaam van dat niemand mooi zou kunnen vinden. Daarbovenop zitten er ook nog eens enorme veiligheids- en gezondheidsrisico’s aan. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er vandaag de dag nog steeds mensen zijn die synthol gebruiken.

Wat zijn betere alternatieven voor synthol? 3 alternatieven

Nu je weet dat het gebruiken van synthol één van de grootste fouten is die je in je leven kunt maken, ben je waarschijnlijk benieuwd of er geen geschikte alternatieven zijn. Synthol is levensgevaarlijk spul, maar is er niet iets anders om je een steuntje in de rug te geven bij het bodybuilden? Dat is er gelukkig wel, en daarom zal ik nu gaan stilstaan bij de volgende alternatieven voor synthol:

 • Een personal trainer
 • Anabole steroïden
 • Groeihormonen

Alternatief 1: Een personal trainer

Voordat ik toekom aan allerlei medische hulpmiddelen die je kunt gebruiken, wil ik nog even benadrukken dat dit soort hulpmiddelen niet nodig zijn. Ook op een natuurlijke manier kun je een enorm mooi, gespierd lichaam krijgen. Indien je op de juiste manier traint, en je trainingsschema goed volhoudt, dan heb jij helemaal geen chemische middelen of hormonen nodig.

“Bodybuilding bestond al lang voor de ontdekking van anabolen.”

Om je hierbij te helpen, zou je kunnen overwegen om een personal trainer te nemen. Als je een goede kiest, dan zal die je helpen om de juiste trainingsdoelen te stellen en de juiste oefeningen uit te kiezen om dit te bereiken. Een goede personal trainer heeft meer kennis over het menselijk lichaam dan jij, en zal daarom beter in staat zijn om het juiste trainingsschema te bedenken.

Daarnaast werkt een personal trainer motiverend. Als die trainer staat toe te kijken, dan kun je het natuurlijk niet maken om minder te doen dan er in je schema staat. Je wil natuurlijk niet zwak overkomen tegenover je trainer, en dus zal je jezelf meer pushen om alles uit jezelf te halen. Hierdoor zul je sneller resultaten gaan zien.

Als je een personal trainer niet kan betalen, dan kun je eventueel kijken of je op een andere manier hulp van een ander kan krijgen. Misschien heb je sportschoolvrienden met veel kennis en ervaring die je kunnen adviseren. Sowieso werkt het voor je motivatie heel goed om samen met vrienden te trainen, want voor je vrienden sloof je je nog nét wat extra uit.

Alternatief 2: Anabole steroïden

Hoewel ik zelf de voorkeur geef aan natuurlijk bodybuilden, zal ik je absoluut niet scheef aankijken als je ook niet-natuurlijke hulpmiddelen overweegt. Deze hebben zo hun risico’s, maar er zijn ook manieren waarop je die risico’s kan verminderen. Bovendien zijn die risico’s lang niet zo groot als de risico’s van synthol.

Eén zo’n manier is het gebruik van anabole steroïden. Op legale wijze worden deze niet meer verkocht, en je zal dus terecht moeten bij een illegale verkoper. Dat is natuurlijk een risico op zich, maar als iemand met interesse in bodybuilding ken je waarschijnlijk wel één of twee mensen die hier ervaring mee hebben. Hoewel het niet legaal is, gebeurt het gebruik van anabolen namelijk volop.

Anabolen zijn steroïden die zijn afgeleid van testosteron, het mannelijk geslachtshormoon. Anabolen bevorderen vooral de opbouw van eiwitten in het lichaam, en eiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen voor spieren. Hierdoor wordt het opbouwen van spiermassa makkelijker, en gaat het herstellen van je spieren sneller. Je zal nog steeds hard moeten trainen, maar je training zal sneller resultaat laten zien.

Er zijn nog meer manieren waarop anabolen helpen bij het bodybuilden, maar dit is de belangrijkste. Er zitten, zoals gezegd, echter ook gevaren aan het gebruik van anabolen. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijke gevaren:

 • Haaruitval
 • Bloedstollingsproblemen (of zelfs trombose)
 • Verhoogde kans op impotentie
 • Verhoogde bloeddruk
 • Afname van goed cholesterol
 • Vasthouden van vocht
 • Vergrote prostaat (en daardoor soms problemen bij het plassen)
 • Leverproblemen (zoals geelzucht, cirrose of zelfs tumoren)
 • Acne
 • Borstgroei
 • Pijn en/of bloedingen in het spijsverteringsstelsel
 • Hogere kans op hartproblemen
 • Tijdelijke krimp van de testikels
 • Negatief effect op de natuurlijke testosteronproductie
 • Hogere kans op staar

Dat is dus een flinke waslijst aan mogelijke problemen. Bepaalde problemen kunnen worden voorkomen of verminderd, bijvoorbeeld door middelen die de oestrogeenconversie afremmen (bijvoorbeeld proviron of pregnyl). Dit is echter voor lang niet alle bijwerkingen het geval, dus wees heel voorzichtig met anabolen, en stop direct bij klachten.

“Een risico nemen is één ding, maar een onnodig risico nemen is gewoon dom.”

Alternatief 3: Groeihormonen

We hebben zojuist anabolen behandeld, een synthetisch middel dat is gebaseerd op hormonen. Je kan groeihormoon echter ook direct toedienen. Hoewel dit nog steeds een niet-natuurlijke manier is om spiergroei te bevorderen, is het wel een stuk minder onnatuurlijk dan anabolengebruik. Er zijn ook wat minder risico’s dan bij gebruik van anabolen, en daarom kan groeihormoon hiervoor een goed alternatief zijn.

Je kan groeihormoon op twee manieren toedienen: via pillen en via injecties. Pillen zijn de veiligste optie, maar injecties bieden sneller resultaat. Het risico op bijwerkingen is wel een stuk groter bij injecties. De heftigste bijwerking is het ontwikkelen van diabetes, ook wel suikerziekte genoemd. Dat is een ziekte die je hele leven gaat beheersen, en waar je nooit meer van afkomt.

Meestal zijn de bijwerkingen echter minder ingrijpend. Een veranderde glucosebalans in het bloed komt relatief vaak voor, maar meestal groeit dit niet uit tot suikerziekte. Om het risico hierop te beperken, kun je je bloedsuikerwaarden eens in de zoveel tijd laten testen. Als het dan mis lijkt te gaan, kun je op tijd stoppen met het toedienen van de hormonen, en voorkomen dat er diabetes ontstaat.

Ook hier moet weer vermeld worden dat de verkoop van groeihormoon voor deze doeleinden illegaal is. Je zult dus ook hier dus bij een illegale verkoper terecht moeten. Dat brengt natuurlijk zijn eigen veiligheidsrisico’s met zich mee, omdat er geen controle is op de kwaliteit. Als je er toch aan wil beginnen, is het dus handig om te kijken bij welke verkopers anderen hun groeihormoon kopen, en of zij tevreden zijn over de effecten en eventuele bijwerkingen.

Hopelijk heb ik je verder geholpen met de informatie in dit artikel. Als je één ding uit dit artikel haalt, hoop ik dat het dit is: synthol is levensgevaarlijk, en je kan er maar beter met een grote boog omheen lopen. Voor meer informatie en tips over bodybuilding kun je altijd op deze site terecht, dus kom gerust nog eens terug!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *