Waarom Een Goed Bodybuilding Schema De Sleutel Tot Succes Is

Een vriend van mij vertelde laatst dat hij van plan was om zijn lichaam grondig onder handen te nemen. Hij was niet tevreden en dus zou hij vanaf de volgende week zich inschrijven bij een sportschool en vijf dagen in de week gaan trainen.

Er is natuurlijk niks mis mee om ervoor te kiezen om naar de sportschool te gaan, maar is het wel verstandig om van nul keer per week te trainen naar vijf te gaan? Is meer altijd beter?

De ervaren bodybuilders zul je waarschijnlijk dagelijks terug kunnen vinden in de gym, maar hoe zit het met beginners? Hoe ziet een bodybuilding schema van een beginner eruit?

Meer is niet per definitie beter

Wanneer is iets te veel van het goede? Bij trainen verschilt dit natuurlijk per individu. De ene persoon heeft langer spierpijn dan de ander.

Bij krachttraining kun je in principe weer trainen wanneer je geen spierpijn meer voelt, omdat je spieren om dat moment zijn herstelt en hun kracht weer terug hebben.

Maak in ieder geval niet de domme fout dat je denkt dat je betere resultaten zult boeken wanneer je elke dag meerdere uren traint. Te vaak trainen of ‘over training’ kan problemen veroorzaken.

Zo loop je de kans dat je je beschadigde spieren niet de kans geeft om te kunnen herstellen en groeien. Je spierweefsel kan zelfs uiteindelijk afnemen in plaats van toenemen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Verstandig bodybuilding schema

Wanneer je begint moet je daarom je schema rustig opbouwen. Ga dus niet vanuit het niks ineens vijf of zes keer per week naar de sportschool, want je lichaam kan op deze manier niet goed wennen aan de extra inspanning dat het moet leveren.

Begin je dan kan je beter drie dagen in de week trainen, waarbij je na elke training een dag rust neemt. Je lichaam kan op deze manier herstellen en je spieren kunnen groeien. Spieren groeien namelijk niet wanneer je traint, maar juist wanneer je rust.

Dit komt omdat je tijdens het trainen je spieren aantast. Na de training zal je lichaam zich herstellen en hierbij wordt iets meer opgebouwd dan is aangetast tijdens de training. Dit zorgt ervoor dat je spieren groeien en iets sterker zijn dan ze waren.

Een voorbeeld van een goed bodybuilding schema waarbij je drie dagen in de week traint is:

 • Dag 1: borst en biceps
 • Dag 2: rust
 • Dag 3: benen en schouders
 • Dag 4: rust
 • Dag 5: rug en triceps
 • Dag 6: rust
 • Dag 7: rust

Geleidelijk bodybuilding schema

Streef je er echt naar om een bodybuilder te worden dan is het belangrijkste om consequent te zijn met je training, voeding en rust.

Er zijn veel fitness schema’s die je kunt volgen om succes te boeken. Zolang je er maar voor zorgt dat je alle belangrijke spiergroepen traint.

Het is belangrijk om je spieren geleidelijk zwaarder te belasten, want alleen zo wordt je lichaam groter en sterker.

Begin in de eerste weken met gewichten waarmee je de herhalingen gemakkelijk kunt afmaken. Op deze manier leer je ook beter hoe je een oefening correct uitvoert.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

3 Reacties op "Waarom Een Goed Bodybuilding Schema De Sleutel Tot Succes Is"

 1. marcos

  says:

  Beste

  Het is beter volgens de meeste mensen als je borst met triceps combineert en biceps met rug. Uiteraard heeft ieder zijn eigen voorkeur.

 2. Christian

  says:

  Beste,

  ik heb alle pogingen ondernomen om het ebook aan te komen maar het lukt me niet;
  wat te doen?

 3. Oom Oli

  says:

  borst en triceps op zelfde dag + rug en biceps op zelfde dag => Dat is simpele basiskennis

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *