Fitness Club Zoeken? Zo Vind jij de Ideale Sportschool!

Het onbekende kan beangstigend zijn. Mensen willen daarom graag weten wat voor vlees ze in de kuip hebben voordat ze aan iets beginnen.

Ben jij nog nooit in een sportschool geweest en heb je ook geen idee wat je kunt aantreffen?

Lees dan vooral verder wanneer je graag te weten wilt komen wat je kunt verwachten.

De fitness club

Een fitness club (ook wel bekend als sportschool, health club of gym) is een plek waar je met behulp van apparatuur fysieke inspanning kan doen.

Geen enkele club (tenzij je met een keten te maken hebt) is hetzelfde qua prijs, apparatuur en voorzieningen. Zo heb je ‘basic’ gyms waar je vrijwel alleen kunt trainen met losse gewichten, maar ook exclusieve clubs met sauna, zwembad, squashbanen etc.

Om het in populaire taal te zeggen: je krijgt waarvoor betaalt. Oftewel, het hangt voor een groot deel van jezelf af wat jij zal aantreffen en waar je gebruik van mag maken wanneer je voor het eerst de sportschool binnenstapt.

Ben je bereid om veel te betalen om te sporten, dan kun je ook meer verwachten van de plek waar je sport.  Zo zijn er fitness clubs waar je dankzij de faciliteiten (bar, restaurant, winkel) wel de hele dag zou kunnen rondhangen.

Je hebt zelfs gyms waar je je kinderen ook kunt laten opvangen terwijl je sport. De fitness club kan dus veel meer zijn dan de plek waar je alleen maar komt om te sporten.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Uniek maar toch hetzelfde?

Elke sportschool mag dan wel in principe uniek zijn, qua indeling verschillen ze niet heel veel van elkaar. Globaal gezien kun je vrijwel alle sportscholen opdelen in twee gedeeltes, het stuk waar je op kracht traint en het stuk waar je aan cardio doet.

In het ‘kracht gedeelte’ werk je vooral met losse gewichten zoals dumbbells en barbells en maak je gebruik van vaste apparaten.

Kom je voor het eerst binnen dan zal je deze plek gelijk herkennen aan de spiegels die er hangen. Deze spiegels zijn namelijk erg nuttig bij het uitvoeren van oefeningen met losse gewichten.

Door jezelf bezig te zien voor de spiegel kun je kijken of je de oefening goed doet en kun je indien nodig corrigeren.

Naast het ‘kracht gedeelte’ heb je regelmatig een ander gedeelte van de ruimte waar je terecht kunt voor je cardio oefeningen. De apparaten die je hier het vaakst terug ziet zijn de loopband, home-, cross- en roeitrainer.

In dit gedeelte heb je dikwijls uitzicht naar buiten, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens je de oefeningen.

Voel je thuis in jou fitness club

Nu je enigszins weet wat je kan verwachten kun je lid worden van een club, maar voordat je dit doet kun je het beste een keer langs gaan om sfeer te proeven en om een rond te kijken wat die club te bieden heeft.

Een goedkope club kan ideaal lijken, maar als je je er niet op je gemak voelt kan je misschien maar beter iets meer betalen voor een club waar je je wel thuis voelt.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *