4 Uitstekende Bodybuilding Oefeningen Voor Je Rug!

Grote armspieren en een grote borstkas vallen snel op en daarom trainen ook veel mensen graag op deze spiergroepen, maar zoals je weet draait het bij bodybuilding om het trainen van alle spiergroepen.

Om er voor te zorgen dat je er symmetrisch uit ziet en ook je verhoudingen kloppen moet je dus bijvoorbeeld ook je rug trainen.

Wat zijn nu goede bodybuilding oefeningen voor en brede en sterk ontwikkelde rug? Ik zal het je vertellen, dus lees het artikel en gebruik het voor je training.

Bodybuilding oefeningen voor de rug

Vanzelfsprekend kan ik nooit alle oefeningen met je doornemen, want dan wordt dit artikel oneindig lang. Ik zal je gewoon een aantal oefeningen vertellen die je een eind op weg brengen.

De twee voornaamste bodybuilding oefeningen voor je rugspieren zijn de front pull-down en de pull-up.

De pull-up train je door middel van een stang (pull-up bar).

Je doet de oefening als volgt: ga met je gezicht naar de stang staan en ga aan de stang te hangen met een zeer brede overhandse greep. Adem in en trek je bovenlichaam (ontspannen) op tot net onder de stang. Aan het einde van de beweging adem je boven uit.

Laat je (gecontroleerd) zakken tot je beginpositie en herhaal dit vervolgens zo vaak je kan. Probeer om niet volledig je armen te strekken bij elke herhaling, maar de spanning op je spieren te houden door een lichte buiging te houden bij de neerwaartse beweging.

De front pull-down is nagenoeg dezelfde oefening als de pull-up, maar het verschil zit hem in het feit dat je hierbij de oefening uitvoert op een machine.

Als beginner dan kun je het beste kiezen voor de front pull-down om spierkracht te ontwikkelen. Na verloop van tijd wordt je sterker en kun je overschakelen op de pull-up.

De front pull down gaat als volgt: ga met je gezicht naar de machine toe zitten en klem je knieën goed onder het rolkussen. Pak de stang vast zodat je duimen van je afwijzen en plaats je handen (iets) breder dan schouderbreedte.

Adem in en trek de stang met rechte rug (of licht gehold) naar je borstkas. Probeer te voorkomen je tijdens het trekken met je lichaam naar achter gaat. Aan het einde van de beweging laat je de stang weer langzaam omhoog komen, zodat je weer opnieuw kunt beginnen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Overige bodybuilding oefeningen voor de rug

De cable row is ook een uitstekende oefening om eens te gaan doen. Ga met je gezicht naar de machine toe zitten en zet je voeten neer op de voetstukken waarbij je je knieën licht tot redelijk gebogen houd.

Adem rustig in en breng vervolgens het handvat dat je met beide handen vastpakt tussen je borstbeen en navel.

Houd je rug licht hol, maar wanneer je rugblessures wilt voorkomen kan je beter kiezen voor een rechte rug wanneer je aan de kabel met zware gewichten trekt.

De laatste oefening die ik nu met jullie deel voer je uit op de hyper extension. Stel voordat je begint het bankje zo af dat je heup net boven heb bankje uitsteekt.

Neem nu plaats op het bankje en zorg ervoor dat je je benen tegen het rolkussen vastzet. Buig nu naar voren en adem in, kom nu naar boven en strek je lichaam uit.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *