Spieren Trainen met Losse Gewichten Versus Apparaten?

Jou lichaam functioneert als een compleet systeem, het werkt op deze manier en wordt ook graag getraind op deze manier.

Het houdt er daarom niet van om in verschillende componenten opgedeeld te worden waarbij elk component ook nog eens apart getraind wordt.

Dit is het geval wanneer je alleen gaat trainen op apparaten. Elke apparaat traint maar een specifieke groep spieren en dit is niet ideale manier van spieren trainen.

Daarnaast dwingen apparaten je lichaam om gewicht te verplaatsen volgens de regels van dat apparaat. Hierdoor is het apparaat beperkt in de mogelijkheden om tijdens de oefening in jou specifieke behoeften te voorzien.

Zelfs apparaten waarbij je meerdere gewrichten tegelijk traint zijn niet optimaal, omdat de beweging die je maakt bepaalt wordt door de machine en niet door de jou als gebruiker.

Wanneer je werkt met losse gewichten is dit anders. Neem bijvoorbeeld barbells (lange stang waar losse gewichten aan kunnen worden bevestigd), hiermee kun je erg goed jou spieren trainen.

Spieren trainen met losse gewichten

Hoe jij een oefening uitvoert hangt onder andere af van jou unieke lichamelijk eigenschappen, je kracht, hoe je beweegt, de lengte van je ledematen, je flexibiliteit.

Hierbij kun je ieder moment aanpassingen doen die aansluiten bij jou als individu. Barbells dwingen jou om aanpassingen te maken tijdens een oefening om zo controle over de beweging en het gewicht te houden.

Het controleren van de stang, de balans en coördinatie vereist van de persoon die traint zijn uniek voor barbell oefeningen en vindt je niet terug bij het trainen op machines.

Omdat elk aspect van de beweging  van het gewicht wordt gecontroleerd door jou, wordt ook elk aspect van de beweging getraind.

Er zijn nog meer voordelen. Zo is het trainen met barbell goed voor je botten aangezien deze het gewicht van de stang ondersteunen. Bot is levend en op stress reagerend weefsel,  net zoals spieren, gewrichtsbanden, pezen, huid, zenuwen en hersenen.

Net als ieder ander weefsel past het zich aan aan stress en wordt het sterker en steviger als reactie op zwaardere gewichten.

Dit kan van groot belang zijn voor bijvoorbeeld oudere mensen, omdat bij hun de botdichtheid een grote invloed kan hebben op hun gezondheid.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Spieren trainen is weten wat je doet

Het grote probleem met het trainen met een barbell (of andere losse gewichten) is het feit dat de overgrote meerderheid van de mensen niet weet hoe ze oefeningen hiermee correct moeten uitvoeren.

Om deze reden zal jij misschien ook niet geneigd zijn om met barbells aan de slag te gaan om je spieren te trainen.

Om te leren hoe je je fitness oefeningen goed kunt uitvoeren kun je vrij gemakkelijk informatie inwinnen. Kijk eens rond in de sportschool hoe anderen hun oefeningen doen en desnoods vraag je ze voor informatie.

Zie je dit niet zitten dan kun je genoeg boeken vinden die stap voor stap aangeven hoe je moet beginnen.

Eén ding moet je in ieder geval niet vergeten, wanneer je met losse gewichten gaat trainen moet je eerst de beweging onder de knie krijgen en dit gaat je alleen lukken als je het gewicht goed kan controleren. Begin daarom altijd op een gewicht dat niet te zwaar is.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *