Outdoor Fitness? Wat is het en Hoe doe je het (Goed)?

Niet is mooier dan lekker sporten in de buitenlucht. De lente is in aantocht en dat is te merken. De parken worden drukker met recreanten, waaronder natuurlijk de hardlopers en fietsers.

Mensen die willen fitnessen zullen helaas in de meeste gevallen hun oefeningen binnen moeten doen. Erg jammer als je het mij vraagt.

Op een mooie dag zou fitnessen in de buitenlucht ook super goed kunnen. Je kunt namelijk vrijwel alles in de openbare ruimte gebruiken bij het doen van outdoor fitness.

Het is ook nog eens gratis, dus als echte Nederlander moet je hier wel enthousiast van worden.

Wat is outdoor fitness?

Waar moet je aan denken bij fitnessen in de buitenlucht. Het kan op vele manieren gedaan worden. Zo kun je je opdrukken bij bankjes, optrekken aan speeltoestellen in de speeltuin of bijvoorbeeld naar het bos gaan en met een boomstam oefeningen gaan doen.

Je kan het ook anders aanpakken, want er bestaat ook een meer ‘georganiseerde’ vorm van outdoor fitness. Dit is wanneer je gaat fitnessen op speciaal aangelegde locaties in de buitenlucht. Helaas schort het in Nederland hier juist aan.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Outdoor fitness in Nederland?

Denk maar eens na. Heb jij wel eens een park of plek gezien waar mensen in de buitenlucht kunnen fitnessen (en dan heb ik het niet over cardio), ik niet in ieder geval. Waarom is het nog niet gebruikelijk in Nederland?

Outdoor fitness is bij het grote publiek in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar in een land als China is outdoor fitness wel erg gebruikelijk.

Het is een laagdrempelige, vrijblijvende en gratis vorm van sporten in de buitenlucht waar jong en oud gedurende het gehele jaar (voornamelijk in de lente en zomer) fysiek actief kunnen zijn en eventueel samen met anderen aan de algemene conditie en fitheid kunnen werken.

Kom in actie!

We hebben tegenwoordig te maken met een overheid die graag ziet dat haar inwoners gaan sporten en gezonder gaan leven. Veel wijken worden opgeknapt er komen plekken om te recreëren.

Waarom wordt er dan zo weinig gekeken naar het creëren van outdoor fitnesslocaties. Er zijn namelijk bedrijven die speciale duurzame en veilige fitness toestellen bouwen.

Je kan met deze toestellen een ‘speeltuin’ in de buitenlucht creëren. Een plek die voor iedereen gratis te gebruiken is en die bestendig is tegen het weer en natuurlijk ook vandalisme.

Wil je graag dat er in jou gemeente een locatie komt om buiten te kunnen fitnessen, dan raad ik je aan om contact op te nemen met iemand van de gemeente. In je eentje heb je misschien niet veel invloed, maar samen sta je sterk.

Begin daarom met vrienden en kennissen een outdoor fitnessclub. Wat je ook kunt doen is je aansluiten bij zo’n club, want er zijn er namelijk al wel een aantal in Nederland.

Zoek het maar eens op internet. Misschien zit er wel één bij jou in de buurt of kun jij ervoor zorgen dat er één komt.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *