Halterbank Met Gewichten | Cruciale Info voor Je Koop of Begint

Er zijn maar weinig sportscholen waar je geen halterbank zult tegenkomen. Ook veel mensen die thuis aan krachttraining doen beschikken erover, mits ze er natuurlijk de ruimte voor hebben.

Dit is ook niet zo gek, want de bench press is sinds de jaren 50 één van de meest bekende weerstandsoefeningen in de wereld.  Het is misschien wel de beste methode om je bovenlichaam te ontwikkelen en wanneer je het goed doet is het ook nog eens een waardevolle aanvulling op je kracht en conditie.

Wanneer mensen dan ook denken aan krachttraining of wanneer je ze vraagt welke oefening ze graag een keer zouden willen proberen komen ze daarom al snel bij de bench press uit.

Ook als mensen geïnteresseerd zijn in hoe sterk je bent zullen ze al snel vragen hoeveel kilo jij kunt bankdrukken.

Halterbank met gewichten kopen

Zoals ik al eerder vermeldde kun je er voor kiezen om je oefeningen in de sportschool te doen of in je eigen huis. Wil je thuis trainen dan is het tegenwoordig erg makkelijk om een halterbank met gewichten aan te schaffen via internet.

Talloze sites bieden het aan, dus er zal altijd wel een halterbank zijn die aan jou voorwaarden voldoet.

Heb je je eigen halterbank met gewichten gekocht, maar nog nooit eerder gebruikt, dan is het handig om met een spotter te werken. Deze spotter zorgt ervoor dat je veilig je oefening kunt uitvoeren en grijpt in indien nodig.

Toch is het is ook weer niet zo dat je per se een spotter nodig hebt, want in het begin zul je met weinig gewicht (tenzij je dom bent) beginnen.

Een spotter heb je pas nodig als je met gewichten bezig gaat waarvan je niet zeker weet of je ze aankan.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Waar je op moet letten bij een halterbank met gewichten

Of je het nu voor de eerste keer doet, of wanneer je voor een persoonlijk record gaat, de regel is dat je voordat je op een halterbank met gewichten aan de slag gaat, je altijd de eerste keer zonder gewichten aan de stang begint.

Zodra je de stang uit het rek tilt moet je zorgen dat je deze met gestrekte armen op de juiste positie krijgt recht boven je borst. Laat de stang gecontroleerd zakken tot aan de onderkant van de borst. Breng vervolgens de stang vanuit de onderste positie weer naar de startpositie.

Het klinkt simpel en dat kan het ook zijn, maar wanneer je geen controle hebt over de stang kunnen er dingen goed verkeerd gaan.

Om er voor te zorgen dat je de stang goed onder controle te houden moet je in ieder geval nooit de stang volgen met je ogen tijdens de oefening. Als je de stang volgt zul je namelijk niet zo snel op hetzelfde punt uitkomen met de stang en kun je de controle verliezen.

Kies daarom een punt uit op het plafond waar de stang uit moet komen en blijf hier tijdens de hele oefening naar kijken. Deze methode werkt 90% van de tijd wanneer je een goede oefening wilt uitvoeren.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *