5 Inspirerende Vrouwelijke Bodybuilders

Bodybuilding is vooral de laatste jaren steeds populairder bij de vrouwen. Bodybuilding is een sport die vaak geassocieerd wordt met mannen, terwijl er heel veel vrouwen zijn die op hoog niveau aan bodybuilding doen. Nu bodybuilding onder de vrouwen steeds populairder is, wordt er steeds weer bewezen hoe inspirerend deze vrouwen zijn.

Vrouwelijke bodybuilders zijn hardwerkende leden van de fitnessgemeenschap. Ze werken net zo hard als mannen en pushen hun lichaam net zo hard. Hun harde werk is het resultaat van veel discipline, ambitie, harde en precieze training en voeding. Als je inspiratie nodig hebt om motivatie te krijgen, dan zullen de vrouwen in dit artikel zeker doen door hun verbluffende lichamen.

“Vrouwelijke bodybuilders zullen je zeker inspireren om hard aan jezelf te werken”

Vrouwelijk bodybuilden

Bodybuilding is een zware sport, fysiek en mentaal. De sport gaat gepaard met een levensstijl vol met gedetailleerde en strenge trainingsschema’s en strenge, nauwkeurige voeding, waardoor het lichaam steeds krachtiger wordt en meer spiermassa opbouwt en ontwikkelt.

Ook kan de sport erg zwaar zijn, doordat je alleen op het uiterlijk van je lichaam wordt beoordeeld. Dit kan erg zwaar zijn voor je mentale gesteldheid en gezondheid. Hier moet je goed rekening mee houden als je erover nadenkt om aan deze sport te beginnen. Zeker als je worstelt met problemen wat betreft je lichaamsbeeld, is dit belangrijk.

Deze sport wordt vooral aangeraden als je op zoek bent naar een goede manier om doelgericht te trainen met krachttraining. Dan is trainen voor een bodybuildingwedstrijd een goed doel. Ook kan het hebben van een doel en het trainen voor dat doel je juist mentaal helpen om gezonder te worden. Ook kan je profiteren van de bodybuildingtraining als je niet traint voor een wedstrijd, maar alleen de trainingsstijl volgt om sterker te worden en meer spiermassa op te bouwen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Geschiedenis

Vrouwelijk bodybuilden heeft zich op een merkwaardige manier ontwikkeld. Het is namelijk ontstaan uit Europese circusacts waarbij sterke vrouwen optraden.

Vanaf de jaren vijftig tot midden jaren zeventig was er ook een deel van de bodybuildingwedstrijden voor mannen waar vrouwen aan deel konden nemen. Het was alleen niet bodybuilden zoals de mannen deden. Deze wedstrijden werden namelijk aangevuld met een schoonheidswedstrijd voor vrouwen of bikinishow. Deze shows hadden eigenlijk niets te maken met hoe vrouwen tegenwoordig bodybuilden.

Ook al waren deze shows niet echt bodybuilden voor vrouwen, zorgden deze shows wel voor een punt om te kunnen starten en toekomstige vrouwelijke bodybuildingshows te ontwikkelen. Het begon met fysieke wedstrijden voor vrouwen in de jaren ’60. Voorbeelden van deze wedstrijden zijn Miss Physique en Miss Americana.

In de jaren 70 werd hier echter verandering in gebracht. In de late jaren ”70 waren er namelijk feministische bewegingen actief die ervoor zorgden dat ook vrouwen deel konden nemen aan bodybuildingwedstrijden. Het gevolg van het werk van deze feministische beweging was dat er vrouwelijke powerliftingevenementen kwamen, en dat vrouwen gezien werden als in staat om deel te nemen aan bodybuildingwedstrijden speciaal georganiseerd voor vrouwen.

Andrea Shaw

Andrea Shaw is een Amerikaanse professionele bodybuildingkampioen en een lichaamsbouw- en figuurconcurrent. Daarnaast heeft ze ook nog twee Ms. Olympia-titels en heeft ze ook nog twee Ms. Rising Phoenix-titels gewonnen.

Andrea Shaw is op de jonge leeftijd van 17 jaar begonnen met bodybuilding met de hulp van haar moeder. Haar moeder was, voordat ze haar dochter ging trainen, verpleegkundige en personal trainer, waardoor haar moeder geschikt was om haar dochter te trainen.

Deze bodybuilder is ook nog slim. Ze heeft namelijk ook nog een Bachelor in Bewegings- en sportwetenschappen, wat erg gepast is gezien haar werk.

Ze heeft aan heel veel shows en wedstrijden meegedaan en veel succes geboekt bij deze shows en wedstrijden. Eén van de meest belangrijke wedstrijden waren de nationale kampioenschappen van Amerika in 2018 en de wedstrijd genaamd de Lenda Murray Detroit Classic, ook in 2018. Bij de eerstgenoemde wedstrijd werd ze namelijk eerste, en bij de laatstgenoemde wedstrijd tweede. Deze wedstrijden markeerden het begin van haar grote succes, specifiek in het onderdeel van fysieke competitie in het bodybuilden.

Zoals eerder verteld, was Andrea haar carrière begonnen in het fysieke onderdeel van bodybuilden, maar dat zou nog gaan veranderen. Tijdens een wedstrijd in Toronto in 2019 sprak ze namelijk met een beroemd jurylid, Lenda Murray, een legende in de bodybuildingwereld. Na een gesprek met jurylid en bodybuildinglegende Murray, waarbij ze Andrea aanmoedigde om fulltime te gaan bodybuilden, nam Andrea haar advies aan en begon ze aan fulltime bodybuilden.

Datzelfde jaar begon Andrea met fulltime competitief bodybuilden en werd ze meteen succesvol. In 2019 betrad ze namelijk de wedstrijd genaamd Chicago Pro als bodybuilder en werd ze meteen tweede. Dit is uitmuntend voor iemand die voor het eerst deelneemt aan een full time bodybuildingtoernooi.

Hierna werd Andrea eigenlijk alleen maar beter. Ze won namelijk in 2020 twee prestigieuze toernooien, namelijk de Ms. Olympia- en Ms. Rising Phoenix-kampioenschappen. Dit was een grote prestatie van Andrea, want dit zijn de meest prestigieuze en grootste toernooien die er bestaan voor vrouwelijk bodybuilders. Dit maakte haar in het jaar 2020 dus de beste vrouwelijke bodybuilder.

Andrulla Blanchette

Andrea Blanchette is een Engelse professionele vrouwelijke bodybuilder. Andrea begon haar carrière in een heel andere sport, namelijk judo. Ze heeft ook een zwarte band in deze sport. Ze begon met het liften van gewichten om meer kracht te krijgen en omdat ze dacht dat het kon helpen bij het beoefenen van judo. Na een tijdje gewichten te liften, kwam ze erachter dat ze veel potentie en kracht had.

Na een tijdje bezig te zijn met het tillen van gewichten, werd ze steeds beter. Ze ging door met liften totdat ze 200 pond, ofwel 91 kg, aan gewichten had gelift. Door deze 200 pond te tillen, behaalde Andrulla de World Games die plaatsvonden in 1993 in Nederland.

Later behaalde zij in 1996 de titel van Women’s Physique World’s European Bodybuilder of the Year, wat een grote prestatie is. Ze won ook nog veel meer. In het jaar 2000 won ze de lichtgewichttitel bij de Ms. Olympia, wat een prestigieuze wedstrijd is in de bodybuildingwereld, en werd het jaar daarna door het missen van een paar punten net tweede. In het jaar 2002 ging het echter mis. Andrulla zou dat jaar namelijk deelnemen aan de Ms. International-wedstrijd, maar werd helaas gediskwalificeerd. Dit was niet om een schokkende reden; Andrulla was vergeten om het contract te tekenen om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Doordat Andrulla zo veel heeft gewonnen en zo veel succes heeft gehad in het bodybuilden, is ze zeker één van de beste. Op dit moment is Andrulla de meest succesvolle vrouwelijke Britse bodybuilder in de wereld. Ze is de beste omdat ze als enige Britse bodybuilder de Ms. Olympia-titel heeft gewonnen.

Andrulla heeft tijdens haar carrière in bodybuilding ook nog andere dingen gedaan. Ze heeft namelijk ook geacteerd. Ze heeft in het Verenigd Koninkrijk aan verschillende televisieprogramma’s deelgenomen. Ook heeft ze in 2003 in verschillende films gespeeld.

Tegenwoordig is Andrulla gestopt met bodybuilden. Ze woont nu in Londen, waar ze werkt als kunstenaar, fotograaf en personal trainer. Als personal trainer heeft ze een eigen sportschool in Londen geopend.

Enkele behaalde titels:

 • IFFB Europese kampioenschappen, eerste plek
 • IFFB World Games, eerste plek
 • International, tweede plaats
 • IFFB Ms. Olympia in 2000, eerste plaats
 • IFFB Ms. Olympia in 2001, tweede plaats

Monique Jones

Er wordt gezegd dat Monique altijd al atletisch was. Ze begon daarom ook met trainen toen ze 13 jaar was, met een set gewichten van haar vader. Ze begon met het gebruiken van de gewichten en had naar eigen zeggen meteen een connectie met het trainen met gewichten, en dus met krachttraining.

Monique was op de jonge leeftijd van 16 al bezig met fitness door naar de sportschool te gaan. In diezelfde sportschool werd ze later benaderd door een trainer die zag dat ze potentieel had om te sporten op een professioneel en competitief niveau. Nadat ze begon met trainen, begon ze zich voor te bereiden op een fysieke show.

Monique Jones is zo goed dat ze op de zevende plaats staat van de lijst met beste vrouwelijke bodybuilders van de International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFFB).

De eerste competitieve show waar ze aan deelnam, was de SNFB-show in een stad genaamd Spartanburg, in de staat South Carolina, in 2001. Ze werd hier eerste in het algemeen klassement, wat een uitmuntende prestatie is. Tot 2007 bleef ze meedoen aan fysieke competities, werd ze steeds eerste en werd ze steeds succesvoller.

In 2007 werd ze door juryleden van de nationale wedstrijd benaderd en aanbevolen om mee te doen en om over te stappen op fulltime bodybuilding. Ze nam dit advies aan en begon zo in 2007 met trainen voor haar carrière in bodybuilding.

Na het trainen voor bodybuilding nam Monique in 2008 voor het eerst deel aan een bodybuildingwedstrijd, de South Carolina State-show. Op nationaal niveau plaatste ze zich als tweede en derde na haar eerste drie nationale keuringen voor bodybuilding. Ze was dus erg succesvol in het eerste jaar van haar bodybuildingcarrière.

In het jaar 2010 heeft Monique deelgenomen aan de IFBB-kampioenschappen van Noord-Amerika als zwaargewicht vrouwelijke bodybuilder, en deed het daar zo goed dat ze van de IFFB haar pro-kaart kreeg. Ze won daar namelijk de eerste plaats. Vanaf 2011 was ze zo succesvol in het bodybuilden dat ze zichzelf elk jaar heeft kunnen plaatsen voor de Ms. Olympia-competities.

Haar carrière in bodybuilding was erg succesvol. De laatste jaren van haar carrière bleef ze winnen. In 2018 won ze namelijk de IFVV WOS Romania Muscle Fest Pro en werd ze ook nog vijfde in de Rising Phoenix-wereldkampioenschappen in 2019. Enkele titels die ze won, zijn:

 • 2007 OCB Yorton Cup Nationals, eerste plaats
 • 2007 NPC East Coast Tournament of Champions, vierde plaats
 • 2008 NPC USA Championships
 • 2009 NPC Great Lakes Grand Prix, tweede en derde plaats in verschillende onderdelen

“Vrouwelijke bodybuilders zijn door hun lichamelijke kracht en doorzettingsvermogen zeker erg inspirerend.”

Melina Keltaniemi

Op de jonge leeftijd van 22 jaar is de bodybuilder Melina Keltaniemi net begonnen met haar bodybuildingcarrière, en is ze al snel succesvol.

Voordat Melina deed aan bodybuilden, was ze bezig met sporten zoals turnen, schaatsen, dansen en uiteindelijk cheerleaden. Ze heeft wel zeven jaar aan cheerleaden gedaan. Uiteindelijk, toen ze 17 jaar oud was, is ze naar de sportschool gegaan en volgde ze gymnastieklessen. Ze is daarna geleidelijkaan begonnen met het gewichtheffen en is zich uiteindelijk gaan concentreren op enkel en alleen gewichtheffen.

Ze begon met gewichtheffen omdat ze geïnteresseerd was in het opbouwen van spieren. Ze wilde gaan gewichtheffen omdat ze haar lichaamstype wilde veranderen door haar lichaam meer gespierd te maken, en andere delen van haar lichaam juist weer slanker. Tijdens het trainen begon ze als snel te denken aan het trainen voor wedstrijden. Aanvankelijk wilde ze meedoen aan de categorie lichamelijke fitness, maar uiteindelijk deed ze mee aan de bikinicategorie, die nog geheel nieuw was toen zij deelnam.

Als amateur was Melina al erg succesvol. Ze won in 2016 de Finse kampioenschappen voor junioren. Een jaar later won ze ook nog de Ben Weider Legacy Cup en aan het einde van 2017 nam ze deel aan de eerste IFFV Elite Pro-shows die ooit plaatsvonden in Finland

Ze ziet er lichamelijk verschrikkelijk goed uit en behaalt ook keer op keer goede plekken in wedstrijden. Ze behaalde in 2018 de tweede plaats in de Nordic Elite Pro en de derde plaats in de IFFB Elite Pro Rusland-wedstrijd. Dit zijn al uitmuntende prestaties, maar hier stopt het niet. Ze werd in 2018 namelijk ook nog de IFFB Elite Pro-wereldkampioen.

Melina heeft een supergoede drive en een doorzettingsvermogen dat iedereen wel inspireert. Ze heeft de drive en potentie om de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilder te kunnen worden. Ze is mentaal en fysiek perfect voor deze sport.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *