Fitness Apparaten | Sportschool Of Homegym? Binnen Of Buiten?

Als ik het over het onderwerp fitness heb bedoel ik het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in de sportschool, thuis en soms ook buiten. Fitnessen kan je dus op vele locaties doen en ook weer op vele verschillende manieren.

De reden om de gaan fitnessen is voor iedereen anders, maar het komt toch vaak wel ongeveer op hetzelfde neer. Het kan zijn dat je het doet ter ondersteuning van je gezondheid en algemene fitheid en/of om vet te verbranden en af te vallen en/of om krachtiger te worden en je spieren te zien groeien.

Daarnaast kunnen mensen ook gaan fitnessen vanwege medische doeleinden. Zo blijkt regelmatige fitnesstraining effectief te zijn om klachten van aandoeningen te voorkomen, verminderen of tegen te gaan.

Belangrijk bij het doen van fitness is de apparatuur die je tot je beschikking hebt, want zonder goede fitness apparaten zul jij je doelen minder makkelijk behalen.

Ik zal in dit artikel ingaan op fitness apparaten met betrekking tot de sportschool, de gym die mensen in hun eigen huis bouwen en apparaten voor in de buitenlucht.

Fitness apparaten: meerder locaties

Zoals ik al eerder zei kun je fitnessen op meerdere locaties en afhankelijk van jou doel kun je hier de meeste geschikte locatie voor uitzoeken. Je kunt er dus voor kiezen om dit in de sportschool te doen, in je eigen vertrouwde omgeving van je huis, maar ook buiten.

Wanneer je dus gaat fitnessen moet jij eerst dus eerst besluiten waar.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Fitness apparaten in de sportschool

De meeste mensen kiezen voor de sportschool vanwege de gedachte dat het aanbod hier het beste zal zijn. Dit is veelal ook het geval, want de apparaten waarmee je in sportscholen oefent, zijn erop gericht specifieke spiergroepen te gebruiken en blessures te voorkomen.

Het zijn fitness apparaten van hoogwaardige kwaliteit en daarom zijn deze apparaten vaak ook erg duur. Tevens zullen de fitness apparaten in deze sportschool als het goed is goed onderhouden worden, dus hoef je niet bang te zijn dat er iets mis kan gaan tijdens je training.

Verder kun je bij de meeste sportscholen ook hulp krijgen van professionele trainers die je precies kunnen vertellen hoe jij het beste bepaalde fitness apparaten kunt gebruiken en instellen. Je zult namelijk sommige apparaten bijvoorbeeld moeten instellen op jou lengte, gewicht of niveau qua conditie.

Je wilt namelijk voorkomen dat je verkeerde spieren traint omdat je het apparaat niet goed hebt ingesteld, of dat je jezelf overbelast op een cardio toestel omdat je conditie niveau verkeerd ingeschat hebt.

Hoewel er veel verschillende sportscholen te vinden zijn, lijken hebben de meeste toch veel overeenkomsten als het aankomt op het aanbod van fitness apparaten.

Vaak heb je een stuk dat gericht is op cardio en waar je dus de mensen op de loopband, hometrainer en crosstrainer aantreft. Hier vindt je dus de mensen die zich met name richten op vet verbranden en afvallen.

Wanneer dit niet je doel is betekend dit niet dat je hier niet hoeft te komen, want iedereen die gaat fitnessen, met wat voor doel dan ook, moet eerst een warming up doen.

Ook als je dus voor meer spiermassa kiest moet je altijd eerst de spieren opwarmen om pas daarna met je krachttraining te beginnen.

Naast het cardio gedeelte van een sportschool heb je vaak een andere gedeelte dat zich richt op krachttraining en hier vindt je de mensen die bankdrukken, met losse gewichten bezig zijn of op fitness apparaten waar je veel gewicht moet verzetten.

Fitness apparaten in je eigen huis

De sportschool is dus een goede optie, maar er zijn ook veel mensen die om diverse redenen ervoor kiezen om thuis te trainen.

Een van deze redenen kan zijn dat mensen die nog niet eerder in een sportschool geweest zijn angstig zijn om hier naar toe te gaan. Het kan een reden zijn om thuis te blijven, maar hier bereik je niks mee!

Dat jij daar als beginner rondloopt en niet zo goed weet je moet doen is echter helemaal niets om je zorgen over te maken.

Iedereen die met iets nieuws begint heeft tijd nodig om ervaring op te doen. De grootste en gespierdste lui die je er ziet rondlopen zijn ook ooit beginners geweest en zullen je heus niet raar aankijken.

Zolang jij je best doet om aan jezelf te werken kan niemand je wat maken.

Een andere reden hiervoor is vaak dat ze zeggen dat ze geen tijd hebben om voor of na hun werk nog naar de sportschool te gaan.

Het excuus van geen tijd hebben kan ik altijd maar moeilijk geloven, want iedereen moet wel een paar keer per week tijd hebben om naar de sportschool te gaan.

Ook heb je mensen die zeggen dat ze een sportschool te duur vinden, maar dit gaat natuurlijk niet helemaal op, want als je fitness apparaten voor thuis aanschaft ben je sowieso heel wat kwijt. Vergeet tevens ook niet dat je ook nog eens flink wat ruimte nodig hebt.

Tot nu toe moedig ik je nog altijd aan om naar de sportschool te gaan, maar dat wil niet zeggen dat ik van mening ben dat je thuis niet goed kunt trainen, want je kunt wel degelijk prima je homegym oprichten.

Het enige wat je nodig hebt voor je eigen homegym is kennis over welke fitness apparaten je nodig hebt, ruimte om apparaten kwijt te kunnen en niet te vergeten ook geld.

Naast kennis wat je nodig hebt moet je uiteraard ook weten hoe je gebruik van moet maken, want anders kun je alweer snel met tegenslagen te maken krijgen als overbelasting en blessures.

Dankzij gebrek aan kennis worden veel apparaten door mensen te weinig of zelfs helemaal niet gebruikt. Voorkom dus dat je geld en kostbare ruimte verspilt aan fitness apparaten waar je niks vanaf weet.

Wanneer je apparaten gaat aanschaffen kun je zelf bepalen wat je budget is. Je kunt geld besparen door eenvoudige apparaten te kopen en bijvoorbeeld alleen dumbbells aan te schaffen. Dumbbells zijn namelijk relatief goedkoop en je kunt met een set dumbbells honderden oefeningen uitvoeren.

Zoals ik in eerdere artikelen ook wel eens gemeld heb hoef je om thuis te trainen niet eens altijd fitness apparaten te kopen. Zo kun je je opdrukken, buikspieroefeningen en nog vele andere fitness oefeningen doen waarvoor je geen apparaat nodig hebt.

Toch kun als je thuis gaat trainen beter een aantal goede fitness apparaten kopen. Het mag dan wel wat kosten bij de aanschaf van deze apparaten, maar als je jarenlang elke maand je contributie voor een sportschool betaald, dan ben je misschien uiteindelijk wel duurder uit.

Wat ik je aanraad om te kopen, naast de dumbbells die cruciaal zijn, is de bench press en bijvoorbeeld een multi station. Een voorbeeld hiervan is de Vision Fitness ST710 multi station.

Deze geeft je namelijk veel functionaliteit op een klein stukje vloer en bidet je een unieke mix van traditionele en functionele oefeningen.

Fitness apparaten voor buiten

Je kunt voor thuis ook cardio toestellen aanschaffen, maar als het aankomt op cardio kun je wat mij betreft beter buiten aan de slag gaan. Niets is namelijk gezonder dan actief bewegen in de buitenlucht. Tevens is het bewezen dat door buiten te trainen de sporter zijn of haar motivatie en humeur toeneemt.

Met de lente voor de deur zul je weer snel zien dat de parken drukker worden met recreanten, waaronder natuurlijk de hardlopers en fietsers.

Voor de mensen die zich richten op krachttraining is het niet altijd even makkelijk om buiten te trainen, maar het is wel degelijk mogelijk. Je kan je in het park opdrukken bij bankjes, optrekken aan speeltoestellen in de speeltuin of bijvoorbeeld naar het bos gaan en met een boomstam oefeningen gaan doen.

Het kan echter ook anders, want er zijn tegenwoordig fitness apparaten voor in de buitenlucht. Deze toestellen zijn over het algemeen in het bezit van de gemeente en zijn vrij te gebruiken door sporters op ieder niveau.

Als je niet in het openbaar wilt trainen en het liever in je eigen achtertuin traint, dan kun je ook deze fitness apparaten voor buiten voor jezelf kopen. Het zal niet goedkoop zijn, maar je kan met deze toestellen wel je eigen gym in de buitenlucht creëren. Een betrouwbare gym met toestellen die tegen een alle weersomstandigheden bestendig is.

Het merk Life Fitness biedt bijvoorbeeld fitness apparaten voor buiten aan. Zo bieden zij de series Synrgy BlueSky aan. De serie brengt krachttraining naar buiten. Hierbij vormen vijf modulaire stations voor lichaamsgewicht training en zes verschillende verbindingselementen samen een in te stellen unit die perfect is voor individuele training of training in kleine groepen.

Je kunt de oefeningen op het apparaat alleen uitvoeren, maar het gebruik ervan is vooral populair onder kleine groepen, omdat het samenwerken, kameraadschap en intensiteit stimuleert. Over de hele wereld zijn er al groepen te vinden die met behulp van fitness apparaten voor buiten aan het trainen zijn.

Door het American College of Sports Medicine (ACSM) is buiten trainen zelfs terug te vinden in de top 10 van fitness-trend van de afgelopen twee jaar.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *