Een Gezonder Leven Met Life Fitness!

Fitnessen is populair tegenwoordig, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de mensen zich vroeger niet bezig hielden met hun gezondheid. Veel bekende en grote producten en distributeurs van fitnessproducten bestaan al tientallen jaren doordat ze goede en efficiënte producten maken en leveren.

Deze grote merken ken je vaak wel bij naam, maar wat de geschiedenis van zo’n merk is en wat ze allemaal produceren en nastreven weet je waarschijnlijk niet allemaal.

Vandaag ga ik het daarom hebben over een fitnessmerk dat je van naam misschien wel kent, maar waar je voor de rest niet zoveel vanaf weet. De naam van dit merk is Life Fitness en hun streven is om mensen gezonder te laten leven.

Lees dus verder om meer te weten te komen over dit merk, wat is de geschiedenis van dit merk, waarom is het succesvol en wat voor producten brengt het op de markt?

Life Fitness: de geschiedenis

Zoals bij veel zaken, als je er meer over wilt weten, kun je het beste eerst kijken naar het verleden. Dit heb ik dus ook gedaan voor Life Fitness en ik zal nu met jullie delen wat ik te weten ben gekomen.

Om te beginnen heb ik gekeken naar de oorsprong van het merk, dus waar en wanneer is het opgericht?

De oorsprong van het bedrijf ligt in Amerika rond 1970. In 1968 creëerde namelijk ene meneer Dimick een exercise bike om zijn eigen conditie te verbeteren. Deze uitvinding inspireerde de ondernemers Ray Wilson en Augie Nieto om het merk Life Fitness op te richten.

Het doel van deze twee ondernemers was om apparatuur te creëren die generaties aan atleten, trainers en iedereen die maar wou sporten een gezonder en gelukkiger leven zou geven.

Bij het gebrek aan eigen apparatuur besloten ze in 1970 om het ontwerp van meneer Dimick te kopen en brachten deze exercise bike op de markt onder de naam LifeCycle. Op dat moment was het de eerste elektronische stationaire fiets die te koop was.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Life Fitness: hedendaags

Tegenwoordig is Life Fitness een wereldwijde onderneming die zich specialiseert in de productie en distributie van fitnessapparatuur zoals hometrainers en loopbanden.

Het bedrijf telt in totaal zo’n 1700 werknemers, produceert fitnessapparatuur in 12 landen, verkoopt het in 120 landen en biedt meer dan 300 verschillende producten aan.

Hoe komt het nu dat het merk al zo lang succesvol is en waarom blijft het erg populair terwijl er genoeg andere merken op de markt zijn?

Dit heeft met name te maken met de reputatie dat het merk in de loop der jaren heeft opgebouwd. De fitnessapparaten van Life Fitness hebben namelijk een zeer goede reputatie op het gebied van functionaliteit, technologie en design. De apparaten die het op de markt brengt zijn verder nog eens erg betrouwbaar en ook nog eens duurzaam.

Alles bij het merk draait om gezond en actief leven en met dit in het achterhoofd worden ook de producten bedacht en gemaakt. De ontwikkelaars van het merk denken bij het ontwerpen zowel aan de gebruiker en de clubeigenaren.

De ontwikkelaars zien het als hun missie om eigenaren en managers van sportscholen te ondersteunen met een ruim aanbod aan fitnessoplossingen van een hoge kwaliteit. Ze passen ontwerpen aan aan de wensen en doelen van consumenten.

Life Fitness levert daarom producten die precies passen bij die doelen door diverse opties en aanpassingsmogelijkheden te bieden op het gebied van functie, grootte of kleur.

Zoals ik eerder zei staat het merk ook bekend om zijn functionaliteit, zo komt het merk met hightech-oplossingen zodat sporters zich letterlijk en figuurlijk kunnen verbinden met de fitnessapparatuur. Hierdoor biedt het merk een persoonlijke manier van sporten waar je vroeger alleen maar van kon dromen.

Verder probeert het merk ook continu haar eigen producten te verbeteren, zodat sporters zich kunnen blijven ontwikkelen. Door hun eigen materiaal intensief te gebruiken leren ze hun eigen producten zou goed mogelijk kennen en kunnen zo indien nodig verbeteringen aanbrengen. In de afgelopen halve eeuw is het productaanbod dan ook zeer bewust gegroeid en enorm uitgebreid.

Volgens de filosofie van Life Fitness kun je andere mensen niet stimuleren tot een betere levensstijl als jezelf niet het goede voorbeeld geeft. Het merk claimt daarom ook dat je in hun kantoren meer sporttassen dan koffiemokken zult aantreffen en dat hun showrooms fungeren als fitnessruimtes voor hun werknemers.

Life Fitness: de producten

Na al dit gepraat is het tijd om op het belangrijkste in te gaan, te weten de producten die het merk op de markt brengt. Life Fitness richt zich met name op cardiotoestellen, dit zijn onder andere hometrainers, loopbanden, crosstrainers, summit trainers en stairclimbers.

Volgens Life Fitness zijn hun hometrainers van een dermate goede kwaliteit dat ze indien nodig ook in een semi-professionele ruimte gebruikt kunnen worden en zijn hun hometrainers dankzij nieuwste technieken zo stil dat je tijdens het fietsen rustig een boek kunt lezen of naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Verder beschikken de meeste hometrainers over meerdere trainingsprogramma’s en is de positie waarin je zit is anatomisch verantwoord zodat je optimaal en veilig je workout kunt uitvoeren.

Ook over de loopbanden beweren ze dat deze van een dermate goede kwaliteit zijn dat ze overal kunnen worden ingezet, dus zowel bij je thuis als bij je sportschool om de hoek.

Naast een mooi en doordacht design bieden de loopbanden meerdere persoonlijke opties, extra programma’s en een loopoppervlak met instelbare hardheid. Op deze manier kun je de belasting op je knieën en gewrichten met wel 30% verminderen.

Indien je een loopband aanschaft van de merk krijg je tevens minimaal 10 jaar garantie op het motor systeem dat erin zit. Dit MagnaDrive Motor System is tevens zeer sterk en stil.

Life Fitness brengt meerdere types van de crosstrainer op de markt, maar al deze versies bieden je een doeltreffende en weinig belastende training aan voor je hele lichaam.

Dankzij jaren van innovatie en onderzoek claimt het merk nu een uitdagende, uitnodigende, comfortabele, duurzame en stille crosstrainer op de markt aan te bieden. Zoals veel ander apparaten van het merk kun je ook bij de crosstrainer individuele trainingsprogramma’s afwerken.

Volgens Life Fitness biedt hun summit trainer een nieuwe manier van trainen. Dit komt omdat ze een klimmogelijkheid hebben toegevoegd aan een crosstrainer. Het resultaat hiervan is een revolutionaire machine die een uitdaging biedt aan sporters van alle fitnessniveaus.

De gebruiker kan bij het apparaat zelf de paslengtes instellen en kan verder aan de hand van vijf verschillende trainingsposities de intensiteit van de oefening bepalen. Je kunt zo dus meerdere spiergroepen aanpakken op je eigen tempo.

Het merk brengt ook meerder versies van de stairclimber op de markt. De stairclimber van de Integrity Series voorziet zichzelf van energie en biedt je de mogelijkheid om je fitnessruimte aan te vullen met een afwisselende cardio oefening.

Met het mechanisme van het apparaat boots je een natuurlijke beweging van ieder been na bij het beklimmen van een trap. Dankzij goede technologieën worden echter je knieën en gewrichten minder belast dan wanneer je in het echt een trap oploopt.

Veel van de producten die ik net heb behandeld bieden ook de mogelijkheid om je smartphone of tablet op aan te sluiten, zodat je tijdens je workout naar muziek kunt luisteren of een serie kunt kijken. De gedachte hierachter is dat dit tot extra motivatie zal leiden tijdens het sporten.

Naast de cardiotoestellen brengt het merk ook een ruim aanbod voor krachttraining op de markt. Dit zijn bijvoorbeeld losse gewichten en steekgewichten, maar ook hele apparaten.

Eén van de apparaten van Life Fitness die zich richt op thuis krachttraining is de G7 Home Gym. Dit apparaat voor thuis is ontworpen op basis van het populaire model dat je voornamelijk in sportscholen zult aantreffen.

Volgens het merk is de G7 Home Gym het beste product op de markt op het gebied van trainings- en aanpassingsmogelijkheden. De G7 heeft exclusieve eigenschappen die jou in staat stellen om je eigen workouts samen te stellen en je voortgang bij te houden.

Dankzij de gepersonaliseerde eigenschappen is het voor gebruikers van elk niveau eenvoudig om te beginnen en gemotiveerd te blijven.

Life Fitness: Series

Duurdere apparaten die je met name in sportscholen zult zien zijn door het merk onderverdeeld in series, zo heb je onder andere je de Elevation Series, de Insignia Series, Synrgy BlueSky, HD Elite en Hammer Strength Select.

Het merk zegt zelf dat de Elevation Series superieure biomechanica, goede ontwerpen en uitstekende connect-mogelijkheden combineert voor zowel de sporters als de eigenaars van een sportschool.

De Insignia Series biedt volgens het merk de optimale interactie tussen sporter en machine. Hierbij wordt een opvallende uitstraling gecombineerd met vloeiende bewegingen. De krachtlijn is aantrekkelijk voor sporters van elk niveau.

Synrgy BlueSky brengt krachttraining naar buiten. Hierbij vormen vijf modulaire stations voor body weight training en zes verschillende verbindingselementen samen een in te stellen unit die perfect is voor individuele training of training in kleine groepen.

HD Elite is belangrijk voor krachttraining en kan gedaan worden in een groep. Groepstrainingen met het HD Elite Rack zorgen voor een intensieve training met serieuze uitdagingen wat het teamwork bevordert.

De naam verraad het waarschijnlijk al maar Hammer Strength Select richt zich op prestatiegerichte krachttraining.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

1 Reactie op "Een Gezonder Leven Met Life Fitness!"

 1. erna

  says:

  Wij hebben een Life fitness G7 toestel thuis, maar ik vind de trainings schema's zeer beperkt.
  Wel de mogelijke oefeningen goed uitgelegd maar een training-schema niet.
  Wie of waar zou ik kunnen benaderen om een persoonlijk schema voor G7 op te stellen.
  Zie graag een reactie tegemoet.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *