5 Redenen om Nooit Testosteron Pillen te Kopen + 10 Bijwerkingen

Wanneer je rondkijkt in de sportschool, voel je jezelf stiekem een beetje krimpen. Overal om je heen lopen mannen die – wanneer gedrenkt in een flesje olie – niet zouden misstaan op het podium van een bodybuildingwedstrijd. Enorme armen en uitpuilende dijspieren. Vervolgens valt jouw blik op jezelf, in de grote spiegel aan de wand. In vergelijking met hen voel jij je slechts heel slungelachtig.

Jouw oplossing: overgaan op testosteronpillen. Je hebt er wel eens over gehoord in de wandelgangen – van de sportschool. Want zelfs jij kunt nog inzien dat veel van die spieren die je in de sportschool tegenkomt, niet door enkel fysieke inspanning en dieet zijn ontstaan. Wat zou het voor kwaad kunnen om je zelf ook eens te wagen aan zo’n hulpmiddel? Het antwoord: meer dan je denkt!

Wat zijn testosteron pillen?

Van nature is er al testosteron aanwezig in het lichaam – zowel bij mannen als vrouwen, hoewel de hoeveelheid bij vrouwen kleiner is. Testosteron is het mannelijke geslachtshormoon. Hormonen zijn chemische boodschappers die noodzakelijke veranderingen in het lichaam triggeren. Zo zet testosteron in de puberteit aan tot gezichtshaargroei, bredere schouders en spierontwikkeling.

Het reguleert onder andere:

 • Vruchtbaarheid
 • Libido
 • Vetverdeling
 • Productie van rode bloedcellen
 • Productie van sperma
 • Botmassa
 • Spiermassa (grootte en kracht)

testosteron1Testosteron draagt bij vrouwen eveneens bij aan het libido, de botdichtheid en spierkracht.

Een teveel aan testosteron bij een vrouw kan er echter voor zorgen dat ze kaalheid ervaart en onvruchtbaar wordt.

De testosteronlevels worden aangestuurd door de hersenen en de hypofyse; een onderdeel van het brein dat hormonen afscheidt die o.a. helpen bij groei, bloeddruk en functies van de seksorganen. Zodra de hormonen geproduceerd zijn, bewegen ze door het bloed om hun vele belangrijke functies uit te voeren.

Chemisch gezien is testosteron eveneens een (anabole) steroïde. Dit maakt testosteronsupplementen zo ontzettend populair onder atleten. Zij zien het als prestatieverhogende middelen. Door de supplementen te nemen, wordt hun natuurlijke testosteronaanmaak gestimuleerd.

Hierdoor neemt hun spiermassa en -kracht toe, wat ervoor zorgt dat ze beter presteren (hierover later meer).

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Kiezen voor testosteron pillen

Hoewel testosteron dus een grote rol speelt in vele lichamelijke functies, is het niet vanzelfsprekend dat het altijd ten overvloede in je lichaam aanwezig is. Zo heb je niet altijd evenveel zin in seks, doordat je testosteronlevels gedurende de dag stijgen en weer dalen. Bij sommige mannen betekent dit dat ze juist ’s ochtends meer zin hebben in seks.

Testosteronlevels schommelen echter niet enkel gedurende dag, je hele leven lang ervaar je testosteronschommelingen. Daarbij beginnen de levels af te nemen na je 30e.

testosteron2

Dit zou kunnen betekenen dat je later in je leven minder interesse hebt in seks, en dat je minder (stevige) erecties krijgt.

En wanneer er zich minder testosteron in je lichaam bevindt, zal dit logischerwijs betekenen dat hetgeen het hormoon normaliter teweegbrengt, eveneens in mindere mate voorkomt. Met andere woorden, waar testosteron normaal gesproken een aantal zaken in je lichaam reguleert, zal het dit nu in mindere mate doen. Dat betekent dus dat…

 • … je vruchtbaarheid afneemt.
 • … je libido verlaagt.
 • … je vet minder goed verdeeld wordt.
 • … er minder productie plaatsvindt van rode bloedcellen.
 • … er minder spermaproductie plaatsvindt.
 • … de botmassa minder geboost wordt.
 • … je spiermassa en -kracht afneemt.

Alsof minder zin in seks niet al erg genoeg is, kunnen lagere testosteronlevels jouw wensen om eruit te zien als Arnold Schwarzenegger in zijn topjaren dus ook de das omdoen. Wat echter een uitweg zou kunnen bieden, zijn testosteronpillen. Hiermee boost je als het ware jouw natuurlijke productie van testosteron.

De werking van testosteron pillen

Testosteronpillen zijn een vorm van kruidensupplementen die erop gericht zijn je testosteronlevels op een natuurlijke manier te verhogen. Ze kunnen direct werken door het testosteron te verhogen tot een normaal niveau of door middel van hormonen. Hoe dan ook, beide zijn er om je te helpen sneller te herstellen en grotere, sterkere spieren op te bouwen.

De werking van testosteronpillen zit hem in de ingrediënten. Een natuurlijke testosteronbooster van hoge kwaliteit bevat ten minste een meerderheid van de volgende ingrediënten:

 • D-Aspartic Acid. Dit is een belangrijk aminozuur dat de grootste testosteronbooster is in de meeste testosteronsupplementen.
 • Zink. Een lage hoeveelheid zink in het lichaam, kan bijdragen aan lage testosteronlevels. Zink is een belangrijk onderdeel in de productie van spieren.
 • Vitamine D. Vitamine D is erg belangrijk voor de productie van hormonen, waaronder het hormoon testosteron.
 • Fenegriek. Deze plant wordt vaak gebruikt in bepaalde recepten. Het speelt ook een rol in de verhoging van het libido.
 • Saw Palmetto. Dit vetzuur verhoogt niet direct de hormoonlevels, maar helpt wel bij het voorkomen van prostaatgroei.
 • Ginseng. Dit kruid is een belangrijke toevoeging aan alle soorten natuurlijke testosteronsupplement. Het verhoogt de energie en stimuleert de productie van testosteron.
 • Tribulus Terrestris. Tribulus terrestris is een van de meest populaire testosteronsupplementen. Het verhoogt de testosteronlevels – en kan mannen in staat stellen krachtige erecties te krijgen en meer zin te hebben in seks.
 • Damania. Bewezen is, dat dit struikgewas een boost geeft aan de productie van testosteron in het lichaam.

testosteron3

Dus zijn testosteron pillen dan dé oplossing voor meer spiermassa en -kracht?

Het klinkt allemaal zeer veelbelovend. Je neemt blijft keihard werken in de sportschool, maar slikt zo nu en dan een testosteronpil. Je moet er dus nog steeds lichamelijk inspanning voor leveren om het lichaam van je dromen te krijgen, maar krijgt een extra boost door de pillen. Deze zijn bovendien gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Jouw droomlichaam is zo ineens binnen handbereik.

Maar als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Toegegeven, in theorie is het echt zo gemakkelijk als het lijkt. Testosteronpillen kunnen een extra boost geven aan jouw natuurlijke testosteronproductie, waardoor je spiermassa en spierkracht toenemen.

Wat je echter absoluut niet mag onderschatten, zijn de gevaren en bijwerkingen waar je risico op loopt als je de pillen slikt.

Bijwerkingen van testosteron pillen

testosteron4Je zou kunnen aanvechten dat de bijwerkingen van testosteron pillen redelijk mild zijn – de ingrediënten zijn immers natuurlijk. Desondanks kunnen ze jouw dagelijks leven flink in de weg staan, en zouden ze zelfs problemen op de langere termijn kunnen opleveren. Aan jou de vraag of je het deze complicaties wel waard vindt.

Bijwerkingen van testosteronpillen zijn:

 • Huidreacties als vette huid, met verhoogde kans op acne, voornamelijk op de rug. Bedenk je maar eens het volgende: tijdens je puberteit was je testosteron erg hoog, en juist toen had je last van acne. Een goed lichaam kan dus tegelijkertijd gepaard gaan met een pukkelige huid.
 • Moeite met slapen en slaapapneu. En juist een goede nachtrust zorgt voor een goede (fysieke) gezondheid.
 • Hoewel testosteron erg effectief is wat betreft het opbouwen van spieren, helpt het niet er se bij de groei van de ondersteunende gewrichtsbanden en pezen. Een te snelle spiergroei kan dus complicaties
 • Een mogelijke bijwerking van testosteronpillen is schade aan de nieren, in het geval dat de pillen gedurende een (te) lange periode gebruikt worden.
 • Onregelmatig urineren en dunnere urinestroompjes.
 • Te veel testosteron kan leiden tot agressief gedrag. Als je merkt dat je sneller een kort lontje krijgt en dat je ineens veel meer woedeaanvallen ervaart, is het niet raadzaam om de pillen te blijven slikken.
 • Als je de testosteronpillen gedurende langere tijd slikt, kunnen verhoogde rode bloedcellevels leiden tot hartziekte.
 • Testosteronpillen kunnen zorgen voor verhoogde prostaat specifieke antigeenlevels. Dit kan wijzen op een vergroting of ontsteking van de prostaat of prostaatkanker.
 • Een andere bijwerking van testosteronpillen zijn stemmingswisselingen. Dit lijkt tegenstrijdig, aangezien verhoogde levels van het hormoon de stemming juist horen te verbeteren. Toch kunnen de pillen atypisch gedrag (voor de persoon) als gevolg hebben, zoals depressief of agressief gedrag.
 • Sommige mensen die testosteronpillen slikken, rapporteren een verhoogd gevoel van angst en ongerustheid.

5 redenen waarom je testosteron pillen beter niet kunt aanschaffen

Hoe fantastisch de pillen ook klinken, het is raadzaam ze toch niet te kopen. In de eerste plaats zijn er namelijk de vele vervelende, en in sommige gevallen zelfs schadelijke, bijwerkingen. Maar er zijn nog meer redenen om de pillen in het schap te laten staan, en voor een andere oplossing te kiezen.

Reden #1: Er is nog onvoldoende klinisch bewijs over de werking ervan

Clinici geven aan dat:

Testosteronbehandeling (nog) niet wetenschappelijk bewezen is als methode voor het voorkomen van fysieke of psychologische veranderingen die mannen met normale testosteronlevels kunnen ervaren als ze ouder worden.

Het gebruik van testosteron zien zij daarom graag, met stipt, enkel gebeuren bij mensen met een extreem gebrek aan testosteron. Het is geen ‘wondermiddel’. Er is simpelweg niet genoeg klinisch bewijs dat het huidige populaire gebruik ervan ondersteunt.

Het verhaal kan ook een andere wending nemen: van de ingrediënten gebruikt in de testosteronpillen is allang wetenschappelijk aangetoond dat ze niet werken. Ook is wél wetenschappelijk bewezen dat het verhogen van je testosteronlevels naar een iets-hoger-dan-normaal niveau, je slechts een toename in je libido opmerkt.

Je spieren nemen niet toe in massa en kracht.

Al met al kan je dus eigenlijk stellen dat er nog lang niet genoeg bewijs is voor de eventuele werking van testosteronpillen. Dus is het wel het risico van de bijwerkingen en gevaren waard om ze toch te slikken?

Reden #2: Je gezondheid gaat erdoor achteruit

testosteron5Nog een goede reden om de testosteronpillen te laten staan – ze kunnen ervoor zorgen dat je gezondheid erop achteruitgaat. Naast de lange lijst bijwerkingen, kan een aantal ingrediënten in de pillen een onbalans van je bloedcholesterol veroorzaken. Het verlaagt je goede cholesterol. Uit onderzoek is gebleken dat het risico op hartziekten hierdoor verhoogd wordt.

Reden #3: Spiermassa kan erdoor groeien… maar andere dingen ook

De reden dat jij ervoor kiest om testosteronpillen te slikken is uiteraard dat je er jouw gespierde droomlichaam door hoopt te verkrijgen. En het zou er misschien inderdaad voor kunnen zorgen dat onder andere je armen, benen en rug er een stuk breder van worden. Maar waar het slikken van de pillen ook voor kan zorgen, is iets waar je ab-so-luut niet op zich te wachten – moobs (man boobs).

Oftewel, door het slikken van testosteronpillen kun je ‘mannenborsten’ (of eigenlijk: vrouwenborsten) ontwikkelen. Het testosteron kan zich namelijk ophopen, waardoor het juist afgebroken wordt. Dit zorgt voor een onbalans van de sekshormonen.

Oestrogeen, wat mannen ook in kleine hoeveelheden aanmaken, wordt het dominante hormoon.

Doordat oestrogeen de boventoon gaat voeren, vindt er een bepaalde mate van ‘vervrouwelijking’ plaats in het lichaam van de man. Hetzelfde gebeurt als vrouwen een testosteronbehandeling ondergaan – zij worden mannelijker (diepere stem, meer lichaamshaar, kleinere borsten, etc.).

Reden #4: Er zitten mogelijk nog meer (gevaarlijke) risico’s aan verbonden dan bekend zijn

Hoewel het gebruik van testosteron de hemel in geprezen wordt door atleten of aanbieders ervan, wordt het niet gereguleerd door overheidsinstellingen. Sterker nog, de producten zijn niet eens wettelijk verplicht om de producten te laten stellen en evalueren op kwaliteit en veiligheid. In feite ben jij als consument dus compleet onbeschermd tegen de mogelijke gevaren.

Reden #5: Jouw dosis wordt niet afgesteld op jouw gezondheid

Gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en zonder recept te verkrijgen of niet – je speelt door de pillen te nemen met jouw eigen hormoonhuishouding, met jouw eigen gezondheid. Je slikt de pillen in een poging iets in jouw lichaam te rectificeren, maar hier komt eigenlijk geen professionele mening aan te pas. Je wordt niet eerst grondig onderzocht middels bloedonderzoeken e.d.

Het is leuk dat jouw vrienden je aanraden om de pillen te nemen, maar gezien hun gebrek aan medische kennis op dit gebied, kan je hun oordeel maar beter in twijfel trekken. (Tenzij jij gezegend bent vrienden in dit werkveld uiteraard. Altijd handig.) Want wanneer jij ‘zomaar’ de pillen koopt, breng jij jouw gezondheid – en je leven! – in gevaar.

Je testosteron op een natuurlijke manier een boost geven

In plaats van allerlei middeltjes in je lichaam te stoppen, kun je er ook voor kiezen om op geheel natuurlijke wijze je testosteronlevels te verhogen. Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

 • Verlies de overtollige kilo’s lichaamsvet
 • Zorg voor voldoende (en goede!) slaap
 • Wees ’s ochtends intiem (met je partner)
 • Beweeg regelmatig
 • Eet knoflook
 • Zorg dat je genoeg blootgesteld wordt aan zonlicht
 • Vermijd suiker
 • Verminder je stress
 • Eet groenten
 • Krijg genoeg gezonde vetten binnen

Oftewel, door goed voor jezelf te zorgen, zal jij meer testosteron aanmaken. Zo kom je niet alleen dichter bij het verkrijgen van je droomlichaam, maar zal jouw algehele gezondheid verbeteren.

testosteron6

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

2 Reacties op "5 Redenen om Nooit Testosteron Pillen te Kopen + 10 Bijwerkingen"

 1. Ali

  says:

  Beste, zijn T-boostera voor korte periodes wel aan te raden voor een goede intense pomp?

 2. Stefaan

  says:

  Het euvel is testosteron krijgt een boost tijdens de REM slaap geen rem slaap dus dan kwakkelt testosteron. Het gaat nog erger als je oestrogeen binnenkrijgt, bier bevat oestrogeen afkomstig van de hop. De kunststof soort PET bevat chemisch oestrogeen wel in lage dosis maar waar is water in verpakt, de boosdoeners zijn de weekmakers die in het materiaal zitten, polycarbonaat heeft dat euvel niet maar een PC fles is wel aanzienlijk duurder dan PET fles.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *