5 Simpele Oefeningen Met Gymbal Voor een Fit Lijf!

Vandaag ga ik het hebben over de gymbal, een accessoire die jij ook gemakkelijk kunt aanschaffen en in je eigen huis kunt gebruiken.

Waarom zou je er één aanschaffen? Nou, ze zijn niet duur, gemakkelijk te gebruiken en nemen niet heel veel ruimte in.

Belangrijker nog is dat je er ook nog eens heel veel oefeningen op kunt doen, waarvan ik je straks een aantal voorbeelden zal geven.

Deze oefeningen richten zich vooral op het ontwikkelen van sterke spieren. Daarnaast verbeter je ook nog eens je bewegelijkheid, coördinatievermogen en concentratievermogen.

De juiste maat voor oefeningen met gymbal

Voordat je een gymbal koopt moet je wel weten dat er verschillende maten verkrijgbaar zijn en dat het van belang is dat je de juiste maat voor jou lengte koopt. Het volgende schema laat zien welke maat jij nodig hebt.

Lengte tot 155 cm, maat 45 cm; van 155 cm tot 165 cm, maat 55 cm; van 165 cm tot 178 cm, maat 65 cm; vanaf 178 cm, maat 75 cm.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Oefeningen met gymbal

Er zijn talloze oefeningen die je kunt gaan doen. Ik beperk met tot vijf, maar wil je er meer weten dan kun je altijd op internet kijken. Herhaal elke oefening per set zo’n tien keer.

1. Elevated push-ups (borstspieren, schouders, triceps en buikspieren):

Hierbij doe je in principe hetzelfde als bij normale push-ups alleen nu plaats je je benen (net boven de enkels) op de gymbal en je handen plat op de vloer. Laat je net zoals bij een normale push-up zakken tot een paar centimeter va de vloer en druk je dan weer omhoog naar je beginpositie.

2. Balanced push-ups (borstspieren, schouders, triceps en buikspieren):

Plaats je handen op de bovenkant van de gymbal en houd je lichaam in een hoek van 45 graden met de grond. Buig door je ellebogen en zak met je bovenlichaam omlaag tot je enkele centimeters van de bal af bent. Druk jezelf vervolgens omhoog naar je beginpunt. Het balanceren tijdens deze oefening doe je met je tenen.

3. Superman (rugspieren en bilspieren):

Ga met je buik om de gymbal liggen en zorg met behulp van je tenen op de vloer dat je in balans blijft. In deze positie behoor je met je lichaam een hoek van 45 graden te maken met de vloer. Hef vervolgens je linkerbeen en je rechterarm tegelijk op en hou dit een aantal secondes vast. Hierna ga je weer naar je beginpositie en hef je daarna je rechterbeen en linkerarm voor een aantal seconden.

4. Bent knee bridge (bilspieren):

Ga op je gymbal zitten en breng deze door als het ware van de bal af te rollen naar je nek en schouders. Spreid je armen langs beide kanten van je lichaam. Adem in en laat je vervolgens door je heupen zakken. Tijdens het omhoogkomen span je bilspieren aan en duw je heupen richting het plafond.

5. Trunk Extension (rugspieren)

Ga op je knieën zitten en ga met je bovenlichaam over de gymbal liggen. Vervolgens til je je borstkas omhoog totdat je rug (bijna) recht is. Laat je waar zakken en doe dit opnieuw.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *