Oefeningen Met Gewichten- De Nuttigste Info Voor Je Begint

Wat is er mooier dan slank, fit en gezond te zijn? Ik weet het wel, namelijk slank, fit, gezond en ook nog eens krachtig zijn! Het is mogelijk zolang je maar met alle vier elementen rekening houdt wanneer je gaat trainen.

Veel mensen weten niet van, vermijden, of vergeten het vierde element (kracht) als ze willen afvallen.

Om krachtig te worden zal je moeten trainen met gewichten en veel mensen vinden dit vaak onnodig en besteden hun tijd liever aan cardio oefeningen.

Wil je afvallen dan raad ik je ten zeerste aan om toch ook met gewichten aan de gang te gaan. Het doen van oefeningen met gewichten is erg belangrijk, niet alleen om af te vallen, maar ook om je lichaam sterker te maken en vorm te geven.

Ander beeld over krachttraining

Het heeft heel wat jaren geduurd voordat krachttraining serieus werd genomen. In het verleden dachten mensen dat je er sloom van werd en dat je er een hoge bloeddruk van zou krijgen.

Zelfs de medische wereld rade trainen met gewichten af en claimde dat je beter aan cardio kon gaan doen.

Vandaag de dag is dit het wel anders, want bijna elke atleet doet oefeningen met gewichten.

Ook dokters adviseren tegenwoordig krachttraining omwille van je gezondheid en psychologen raden je het aan om zelfvertrouwen op te bouwen of om een depressie te overwinnen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Oefeningen met gewichten zijn goed voor je

Dat afvallen is voor 80% afhankelijk is van diëten is een cliché. Toch schuilt er wel enige waarheid in, want je zult altijd rekening moeten houden met je eetpatroon wanneer je wilt afvallen.

Het klopt natuurlijk wel dat je gewicht kan verliezen dankzij het volgen van een dieet of cardio oefeningen, maar door krachttraining zal je ook afvallen. Tevens wordt je er ook nog sterker van en je lichaamsbouw zal ook op een positieve manier veranderen.

Eén van de redenen waarom krachttraining tot gewichtsverlies leidt die vanzelfsprekend is, maar toch helaas vaak over het hoofd wordt gezien, is dat je door krachttraining veel calorieën verbrand.

Het kan zelfs zo zijn dat je door oefeningen met gewichten meer calorieën verbrand dan wanneer je gaat hardlopen of fietsen. Vooral als je veeleisende fitness oefeningen als squats, bankdrukken of deadlifts gaat doen.

Dankzij krachttraining krijg je ook te maken met het feit dat je zelfs na het sporten nog calorieën verbrand (afterburn effect). Je lichaam verbruikt namelijk nog steeds energie om je spieren te herstellen en om nieuwe spieren te bouwen.

Afhankelijk van de intensiteit van de training kan dit 30 minuten tot 48 uur na de training door gaan. Hoe intensiever je traint, hoe langer het effect.

Oefeningen met gewichten en cardio gaan goed samen

Als je het mij zou vragen is het simpel wat je moet doen om af te vallen, namelijk met gewichten bezig te gaan. Je zal je lichaamsbouw op een betere manier zien veranderen met krachttraining, dan wanneer je alleen cardio doet of een dieet volgt.

Toch hoef je cardio nou ook weer niet helemaal links te laten liggen, want bij de juiste hoeveelheid gaan cardio en oefeningen met gewichten goed samen bij het voor elkaar krijgen van afvallen, vet verlies en lichamelijke verandering.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *