Wat Is Dianabol? Lees Ons Onafhankelijke Onderzoek

Wat is Dianabol?

Dianabol is verreweg de meest bekende anabole steroïde in de wereld. Het is een stofje om je sportprestaties te verbeteren. Dat wil natuurlijk elke bodybuilder! Aan het gebruik van anabole steroïden kleeft echter altijd een risico en je moet goed weten wat je doet. Daarom lees je in ons onafhankelijke onderzoek alles over Dianabol. Eerst lees je hier alles wat je moet weten over wat Dianabol is, hoe je Dianabol gebruikt en hoe Dianabol werkt. Daarna beschrijven wij voor jou alle voor- en nadelen van Dianabol en krijg je ook nog een aantal alternatieven! Zo weet je na het lezen van dit onafhankelijke onderzoek of Dianabol iets voor jou is!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Geschiedenis van Dianabol

Dianabol is waarschijnlijk in de jaren zestig ontwikkeld in Oost-Duitsland. Het doel van de ontwikkeling van deze stof was het optimaliseren van de prestaties van de olympische sporters uit de Oostbloklanden. Andere onderzoeken leren ons dat Dianabol in Amerika is ontdekt in 1955. Het werd in ieder geval al snel gebruikt door atleten vanuit de hele wereld. De bekende bodybuilder Arnold Schwarzenegger is ook met Dianabol opgegroeid. We weten allemaal wat een spieren die man had!

Sinds de jaren ’80 is Dianabol verboden bij de Olympische Spelen en veel andere sportevenementen. Het wordt echter nog steeds gebruikt buiten de professionele kringen. In Nederland is het gebruik van Dianabol zonder medische redenen echter wel verboden!

Stoffen in Dianabol

De werkzame stof in Dianabol is methandienone. Dit is een chemische modificatie van het natuurlijke hormoon testosteron. De stof methandienone maakt een extra verbinding aan tussen de C1- en C2-atomen in je spierweefsel. Dianabol zorgt ervoor dat je lichaam meer eiwitten aanmaakt en bevordert de toestroom van rode bloedcellen, waardoor je langer en intensiever kunt sporten.

Bovendien zit er methyl in Dianabol. Dit stofje zorgt ervoor dat je lever wordt overgeslagen in het verwerkingsproces. Hierdoor werkt Dianabol langer.

Gebruik van Dianabol

Dianabol komt voor in twee vormen: als pil en als injectie. In principe wordt Dianabol gebruikt in een zogeheten Dianabolkuur. Deze kuur duurt vier tot zes weken. Afhankelijk van je lichaamsgewicht, grootte en ervaring met Dianabol wordt aangeraden om tussen de 25 en 50 milligram Dianabol per dag te nemen tijdens deze kuur. Professionals raden aan om deze dosis Dianabol te spreiden over de dag.

Dianabol stapelen

Dianabol kan net als veel andere anabole steroïden gestapeld worden met andere middelen. Dit wordt meestal gedaan voor het verminderen van nadelige effecten van Dianabol, bijvoorbeeld oestrogeenconversie. Ook wordt Dianabol vaak gestapeld met andere middelen om de kuur te kunnen verlengen. In dit geval wordt Dianabol gebruikt voor de snelle werking en het andere middel voor de lange werking. Bij sommige stacks wordt de Dianabol op hetzelfde moment gebruikt als de andere middelen. Bij andere stacks worden de Dianabol en de andere middelen in verschillende cyclussen gebruikt. Een aantal voorbeelden van Dianabolstacks zijn:

 • Dianabol + Anavar: Anavar voegt alles toe wat Dianabol ook doet. Bij juiste dosering zorgt dit dus voor nóg meer resultaat.
 • Dianabol + testosteron + Winstrol: Deze combinatie is extreem effectief tegen het overtollige water dat je vasthoudt bij het gebruik van Dianabol.
 • Dianabol + Trenbolone: Trenbolone vergroot je kracht nog meer dan Dianabol. Hierdoor kun je nóg zwaardere gewichten tillen tijdens het sporten!

Werking van Dianabol

Dianabol zorgt er ten eerste voor dat je langer en intensiever kunt sporten. Ten tweede verhoogt het je lichaamstemperatuur waardoor je meer vet verliest.

Meer sporten, meer spieren, minder vet en dat allemaal sneller dan normaal!”

Bovendien is het makkelijker om gefocust te blijven op de oefeningen als je Dianabol hebt gebruikt. De aangemaakte spiermassa vermindert wel snel na de kuur. De spieren houden namelijk veel water vast, dit raak je weer kwijt na de kuur.

Hoe kom ik aan Dianabol?

Dianabol staat op de dopinglijst. Het is dus niet legaal vrij verkrijgbaar. Je kunt het echter wel krijgen op recept van de huisarts of apotheker. Dit mag echter alleen vanwege medische redenen. Als je Dianabol wilt gebruiken voor het aanmaken van spiermassa moet je dus illegaal aan dit middel komen. Er zijn op het internet veel websites waar je Dianabol kunt kopen. Let wel altijd op! Er worden veel slechte varianten van Dianabol verkocht. Dit kan erg nadelige of zelfs gevaarlijke effecten hebben. Enkele websites waar je Dianabol kunt kopen zijn:

Wees dus wel altijd voorzichtig bij het kopen van Dianabol. Bekijk reviews van de producten of vraag rond bij andere bodybuilders in de sportschool. Misschien dat zij er meer verstand van hebben dan jij!

Voor- en nadelen van Dianabol

Zoals elk (chemisch) medicijn heeft Dianabol voordelen, maar zeker ook nadelen. Wij kunnen natuurlijk niet voor jou bepalen of je dit middel gaat gebruiken, maar we kunnen wel alles voor je op een rijtje zetten zodat jij zelf kunt kiezen! Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van Dianabol!

Wat zijn de voordelen van Dianabol?

Dianabol zorgt ervoor dat jouw sportprestaties beter worden en dat je zekerder bent tijdens het sporten, maar er zijn nog meer voordelen. Hieronder staan ze voor jou op een rijtje.

Voordeel 1: De vorm van je spiergroei wordt beter

Bij het gebruik van Dianabol worden je spieren niet alleen groter, maar ze zien er ook beter uit! Dit is omdat je door de extra focus en extra kracht je oefeningen beter en meer gebalanceerd kunt uitvoeren. Dit maakt dat de vorm van je spieren mooier is dan normaal!

Voordeel 2: Je kracht neemt enorm toe

Door Dianabol word je heel veel sterker. Dit is waarom het product zo bekend is in de bodybuildingwereld. Door de chemische variant van testosteron en de extra eiwitten kun jij met gemak een aantal extra kilo’s boven je hoofd houden. Hierdoor worden je resultaten natuurlijk snel veel beter!

Voordeel 3: Je uithoudingsvermogen neemt toe

Door de werkzame stof methandienone wordt de toevoer van rode bloedlichaampjes naar je spieren vergroot. Hierdoor hebben je spieren langer alle stoffen die ze nodig hebben en hou jij het sporten langer vol! Bovendien zorgt de werkzame stof methyl in Dianabol voor een nóg langere werking. De Dianabol slaat namelijk de lever over, zodat het minder snel wordt afgebroken.

Voordeel 4: Meer spieren, minder vet

Normaal gesproken maken bodybuilders extra vet aan als ze aan het bulken zijn. Dit komt doordat ze meer eten dan nodig. Dit vet verbranden ze na het bulken weer. Dianabol zorgt ervoor dat jij het overtollige vet al verbrandt op het moment dat je aan het bulken bent. Dit komt doordat je lichaamstemperatuur wordt verhoogd.

Wat zijn de nadelen van Dianabol?

Dianabol is een chemisch middel. Dit betekent doorgaans dat er aardig wat nadelen kleven aan het gebruik van Dianabol. Hoewel Dianabol niet legaal verkrijgbaar is, kun je altijd naar de huisarts als je je zorgen maakt om de bijwerkingen! Om jullie extra te informeren, zet ik de nadelen en bijwerkingen voor jullie op een rijtje.

Nadeel 1: Oestrogeen

Dianabol wordt makkelijk omgezet in het hormoon oestrogeen. Dit klinkt niet erg naar, maar het kan wel zorgen voor heftige stemmingswisselingen. Bovendien kun je last krijgen van de volgende verschijnselen:

 • Acne
 • Prostaathypertrofie
 • Kans op gynaecomastie
 • Toename van lichaamshaar
 • Afname van hoofdhaar
 • Hogere bloeddruk
 • Tijdelijk krimpen van de testikels

Nadeel 2: Testosterononderdrukking

Dianabol onderdrukt de testosteronaanmaak in je lichaam. Dianabol zorgt er namelijk voor dat je niet op een natuurlijke manier testosteron aanmaakt. Het testosterongehalte van je lichaam zal zich na een Dianabolkuur vanzelf weer herstellen. Hoe langer je Dianabol gebruikt, hoe langer het testosteronherstel duurt.

Nadeel 3: Leverbeschadiging

Dianabol is bij overmatig en langdurig gebruik giftig voor je lichaam. De lever is verantwoordelijk voor het afbreken van giftige stoffen in het lichaam. Als je te lang achter elkaar Dianabol gebruikt, kan dit overbelasting van de lever veroorzaken. Stop daarom na zes weken met de Dianabolkuur en gebruik nooit meer Dianabol dan 50 milligram per dag.

Nadeel 4: Dianabol en alcohol zijn samen gevaarlijk

Drink jij graag een lekker biertje na het sporten? Slecht idee! Alcohol en Dianabol kunnen samen de lever zodanig kwaad doen dat de schade niet meer terug te draaien is. Ook andere verdovende middelen en medicijnen kunnen het risico op leverschade vergroten.

Nadeel 5: Slapeloosheid

Dianabol is een prestatieverhogend middel. Dit kan ervoor zorgen dat jij moeite met slapen krijgt. Dit is niet heel handig als je hard wilt trainen. Je wilt immers elke keer zo fit mogelijk zijn.

Nadeel 6: Nasleep van Dianabol

Na een Dianabolkuur kan het best wel zijn dat je spieren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit komt doordat je testosteron na de kuur nog aan het herstellen is, en je dus minder testosteron hebt. Testosteron is erg belangrijk voor de spierbouw. Bovendien hou je heel veel vocht vast tijdens een Dianabolkuur. Dit vocht raak je allemaal weer kwijt zodra je stopt met het gebruik van Dianabol. Dit verschijnsel wordt ook wel eens ‘opblazen en leeglopen’ genoemd.

Alternatieven voor Dianabol

Na het lezen van de voor- en nadelen van het gebruik van Dianabol ben je misschien niet helemaal overtuigd. Is Dianabol nou niks voor jou, maar wil je wel graag een anabole steroïde gebruiken? Speciaal voor jou vind je hier een lijst met een aantal alternatieven voor Dianabol!

Alternatief 1: Winstrol (ook wel Stromba of Stanozolol)

Winstrol is eigenlijk een medicijn voor honden. Het is echter extreem populair onder bodybuilders. Winstrol lijkt in gebruik en in bijwerkingen heel erg op Dianabol. Het grote voordeel van Winstrol is dat je geen last krijgt van oestrogeenconversie. Dit scheelt al een hoop bijwerkingen.

Alternatief 2: Proviron (ook wel mesterolone)

Proviron heeft nauwelijks anabole werking. Het is dus niet zo geschikt als Dianabol bij het bouwen van spieren. Het voordeel van Proviron is dat dit middel de oestrogeenreceptoren blokkeert. Hierdoor heb je minder last van de bijwerkingen van de oestrogeenconversie die gepaard gaat met een Dianabolkuur. Hier zijn echter betere middelen voor.

Alternatief 3: Testosteron

Waar Dianabol een chemische variant van testosteron bevat, kan je ook de natuurlijke variant van testosteron injecteren. Testosteron wordt daarom vaak gebruikt in de herstelfase van de Dianabolkuur. Op deze manier verlies je minder spieren. Er zijn heel veel verschillende soorten testosteronmiddelen. Daarom zijn er ook veel verschillende testosteronkuren. Bovendien wordt testosteron vaak gestapeld met andere middelen. De bijwerkingen van een te hoog testosteronniveau zijn bijna hetzelfde als van Dianabol. Een testosteronkuur vormt echter minder risico voor je lever.

Alternatief 4: Masteron

Masteron is net als Proviron een antioestrogeen. Masteron op zichzelf is minder effectief dan Dianabol. Het voordeel is echter dat er geen oestrogeen wordt aangemaakt waardoor er minder bijwerkingen zijn dan bij Dianabol. Masteron kan echt ook gebruikt worden in combinatie met Dianabol. Dit blijkt bij juiste dosering de risico’s van Dianabol niet te verhogen en bovendien erg effectief te zijn.

Alternatief 5: Sustanon

Sustanon is een mengsel van vier verschillende vormen van testosteron: testosteronfenylpropionaat, testosteronisocaproaat, testosteronpropionaat en testosterondecanoaat. Sustanon moet vaker bijgenomen worden, maar is wel heel effectief. Sustanon heeft vrijwel dezelfde bijwerkingen als Dianabol. Sustanon is echter niet geschikt voor vrouwen.

Alternatief 6: D-bal

D-bal is naar eigen zeggen een veilige en natuurlijke variant van Dianabol. D-bal wordt ingenomen als een pil en verhoogt de prestaties tijdens het sporten. De natuurlijke ingrediënten zoals ginseng en weiproteïne zijn natuurlijke producten waarvan bekend is dat ze goed zijn voor sporters. D-bal is verkrijgbaar via de website van de producent: www.crazybulk.com

Dianabol niks voor jou?

Het kan zijn dat Dianabol en andere anabole steroïden toch niks voor jou lijken te zijn na het lezen van dit artikel. Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Uiteindelijk is het mogelijk om met goede voeding en goede training hetzelfde resultaat te bereiken! Op www.bodybuildingblog.com vind jij alle informatie die je nodig hebt om jouw sportprestaties te verhogen!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *