Fitness Shop | Tips Voor Doen Van Aankopen

Wanneer je besluit om te gaan sporten moet je meestal enkele benodigdheden aanschaffen. Voor voetbal heb jij bijvoorbeeld voetbalschoenen nodig, voor ballet een tutu en voor wielrennen een racefiets.

Mensen die willen gaan fitnessen zullen ook bepaalde zaken moeten aanschaffen. Wat ze het beste kunnen kopen hangt natuurlijk wel af van hun persoonlijke doelen, want voor cardio heb je andere spullen nodig dan voor krachttraining.

De grote vraag is natuurlijk wat je het beste je spullen kunt kopen, want het aanbod kan erg groot zijn. Met de komst van het internet neemt het aanbod alleen maar toe en wordt het soms erg moeilijk om te beslissen waar je iets het beste kunt aanschaffen.

Ik ga het in dit artikel daarom hebben over de fitness shop en waarom je hier het beste je spullen voor fitnessen kunt kopen.

Fitness shop: meerdere soorten?

Zoals de naam als zegt focust een fitness shop zich op zaken die met fitnessen te maken hebben. Dit betekend niet dat elke winkel die iets verkoopt wat met fitnessen te maken heeft een fitness shop is, want een drogisterij mag dan wel voedingssupplementen verkopen, een sportzaak fitness kleding en een supermarkt losse gewichten, dit maakt ze nog geen fitness shop.

Een echte fitness shop richt zich uitsluitend om mensen die willen fitnessen en verkopen voeding en voedingssupplementen, fitness apparatuur en de benodigde kleding die je nodig hebt tijdens het uitoefenen van deze sport.

Je zult deze winkels vrij weinig tegenkomen in een stad, laat staan in een dorp, maar er zijn er toch genoeg in ons land te vinden, zonder dat je er de deur voor uitmoet. Je hoeft hier alleen maar voor online te gaan want het aantal fitness shops dat je hier zult aantreffen is enorm en neemt alleen maar toe.

Dankzij het ruime aanbod online kan het soms lastig zijn om een keuze te maken bij welke fitness shop jij je producten het beste kunt kopen. Hoe kun je dit probleem nou het hoofd bieden?

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Fitness shop: bestudeer commentaar

Het blijft altijd een gok als je iets online koopt, maar er zijn wel manieren om de kans dat je een kat in de zak koopt te verkleinen. Voordat je iets koopt kun je het beste altijd eerst even kijken hoe de prijs van een bepaalde shop zich verhoud tegen de prijs van andere shops.

Is de prijs van jou fitness shop veel lager dan die van andere dan moet dit je al aan het denken zetten. Hoe kunnen zij hetzelfde product veel goedkoper verkopen dan de rest? Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit meestal ook zo.

Naast het vergelijken van prijzen kun je het beste ook kijken naar het commentaar dat mensen geven over het product dat je wilt kopen. Via het commentaar van andere kopers kun je erachter komen of de kwaliteit van een product echt goed is en het tegen een stootje kan.

Verder kun je er via anderen achter komen of bepaalde voedingssupplementen de beloftes op de etiketten kunnen nakomen. Hou hierbij wel rekening dat elk lichaam anders reageert op supplementen en het succes van iemand anders niet per se hoeft te lijden tot succes bij jou.

Als het aankomt op kleding is het aanschaffen hiervan online altijd lastig. Voor fitness kleding is dit niet anders en ook al geven de verkopers soms wel aan hoe iets zit, blijft het moeilijk om te voorspellen hoe dit bij jou zal zijn.

Let dus vooral bij het kopen van fitness kleding niet alleen om wat de verkopers te melden hebben, maar wat consumenten zeggen. Koop je bijvoorbeeld kleding dan is het handig om te weten dat een shirt in maat L kleiner uitvalt en dat schoenen van maat 43 veel te groot zijn voor iemand met deze maat.

Het commentaar over een bepaald product is dus erg belangrijk en klinkt dit allemaal wel heel erg positief dan moet je ook afvragen of dit wel de waarheid is. Kijk dus ook bij verschillende fitness shops naar de commentaren en let tevens op wat men zegt over de levering.

Wat zijn nou producten die je het beste kunt kopen bij een fitness shop?

Fitness shop: kleine apparaten

Het hangt natuurlijk altijd af van de hoeveelheid geld dat je wilt investeren in je sport, maar als je zoals veel mensen (ook) thuis wilt fitnessen zul je ook over ruimte moeten beschikken.

Als het aankomt op kleine producten die weinig ruimte innemen om thuis mee te fitnessen kun je het beste gaan voor een set dumbbells met losse gewichten, zodat je de intensiteit van oefeningen op basis van het gewicht kan aanpassen en ook maar één in plaats van meerdere setjes nodig hebt.

Met één setje dumbbells kun je tal van oefeningen uitvoeren en wanneer je hier ook nog eens een fitness bankje bij aanschaft heb je relatief goedkoop de beschikking tot honderden oefeningen.

Een ander product dat je zou kunnen overwegen is een suspension trainer, want dit is een goede manier om je kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen tijdens één workout te trainen. Het voordeel is dat je niet de deur uit hoeft, want de suspension trainer is gemakkelijk te bevestigen aan een deur of haak en neemt weinig ruimte in.

De gymbal is ook een goed product om in huis te hebben. Je kan ermee op een comfortabele manier onder andere je buikspieren, armspieren en rugspieren trainen. Let bij de aanschaf wel goed dat je de juist maat koopt, want anders train je je lichaam verkeerd en dit wil je niet hebben.

Een ander soort bal dat je ook kunt kopen en die weinig ruimte in beslag neemt is de medicijnbal. Dit is een zware bal die meestal tussen de één en vijf kilo weegt met een diameter van 30 tot 35 centimeter. Andere maten en gewichten komen wel voor, zo werd bij het wereldrecord hooggooien (518 centimeter) een medicijnbal van 22 kilo gebruikt.

Over het algemeen is een medicijnbal niet gevuld met lucht, maar met haar of kurk. Je gebruikt de bal voornamelijk om bepaalde spiergroepen aan de hand van oefeningen te versterken.

Hierbij kun je denken aan oefeningen die je met een partner uitvoert waarbij je de bal overgooit en vervolgens een aantal handelingen doet en de bal weer terugspeelt.

Tot zover de kleinere apparatuur die je bij de meeste fitness shops wel kunt kopen, maar hoe zit het met het groter spul?

Fitness shop: grote apparaten

Voor de grotere apparaten zul je de ruimte moeten hebben of moeten maken en je zult er veelal ook meer geld aan moeten besteden, maar als fitness je passie is, dan moet dit geen probleem voor je zijn.

In de inleiding had ik het over je persoonlijke doelen en hier wil in nu graag even op terugkomen, want wanneer je je richt op cardio heb je geen krachttraining apparaten nodig. De apparaten die je koopt zijn dus volledig afhankelijk van jou doel.

Richt je je op cardio dan zijn de grote apparaten die je kunt kopen de loopband, hometrainer, crosstrainer en roeitrainer.

Vaak is het zo dat hoe meer je voor een cardio apparaat betaald, hoe meer je er ook voor terugkrijgt, dus koop niet altijd maar het goedkoopste apparaat als je echt iets wilt bereiken. De duurdere apparaten hebben veelal tal van goede trainingprogramma’s die je kunt uitvoeren om fitter te worden.

Ga je voor kracht en grotere spieren dan is een bench press (halterbank) inclusief halter en schijven vrijwel onmisbaar. Sinds de jaren 50 is bankdrukken één van de meest bekende weerstandsoefeningen in de wereld.

Het is misschien wel de beste methode om je bovenlichaam te ontwikkelen en wanneer je het goed doet is het ook nog eens een waardevolle aanvulling op je kracht en ook conditie.

Je kan ook kiezen voor een apparaat waar je veel meer oefeningen op kan uitvoeren wanneer het aankomt op krachttraining. Hiervoor zul je krachtstation moet hebben. Deze geeft je de mogelijkheid om krachttraining thuis te doen en je volledige lichaam te trainen.

Hierbij geldt hetzelfde principe als bij de cardiotoestellen, hoe meer geld je er insteekt, hoe meer je er voor terugkrijgt.

Fitness shop: supplementen

Tot nu toe heb ik met betrekking tot de fitness shop alleen nog maar gehad over de apparaten en kleding, maar de meeste shops focussen zich toch voornamelijk op het verkopen van voedingssupplementen.

Je gebruikt supplementen omdat je dankzij het gebruik van een supplement vaak eerder je gewenste sportieve doelstellingen behaalt. Het supplement dat je koopt hangt weer af van je doelstelling.

De meeste mensen kopen eiwitshakes om er voor te zorgen dat ze genoeg eiwitten binnenkrijgen. Creatine kopen kan ook bij de fitness shop. Dit supplement geeft je meer uithoudingsvermogen en kracht tijdens de training en zorgt ook voor extra spieropbouw.

Je kunt ook ander doelen hebben, om bijvoorbeeld gewicht te verliezen kun je het beste kiezen voor een fatburner en wil je gewicht aankomen dan moet je weight gainer aanschaffen.

Besef wel dat lang niet alle supplementen hetzelfde resultaat geven en het soms lastig kan zijn om de juiste te kopen. Lees dus ook hiervoor goed de commentaren van anderen, maar besef je ook dat jou lichaam anders op een middel kan reageren dan het lichaam van een ander!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *