Het Verhaal Van Bodybuilding Women & Hoe Jij Gespierd Wordt

De rolverdeling van de man en de vrouw in onze samenleving wil nog wel eens verschillen. Enkele voorbeelden zijn: mannen gaan jagen en vrouwen verzamelen; mannen werken en vrouwen staan in de keuken en zorgen voor de kinderen; mannen horen gespierd te zien en vrouwen slank.

Veel van deze rolpatronen zijn gelukkig wel verandert, maar het kan nog steeds voorkomen dat wanneer je als vrouw zegt dat je wilt gaan bodybuilden, je gek aangekeken wordt.

Toch is een bodybuilding women net zo goed een atleet als een mannelijke bodybuilder, dus laat je als vrouw niet in een hokje drukken en doe waar je zin in hebt.

Wil jij meer weten over de historie van bodybuilding women dan raad ik je aan om verder te lezen, want ik zal je de geschiedenis vertellen over deze sport.

Geschiedenis van bodybuilding women

De eerste bodybuilding wedstrijden voor vrouwen waren rond 1960, maar deze kon je amper onder bodybuilding wedstrijden verstaan. Miss Fysiek en Miss Amerika waren namelijk wedstrijden waar het meer draaide om het uiterlijk van de vrouwen dan om hun gespierdheid.

De eerste echte wedstrijd waar vrouwen echt gejureerd werden aan de hand van bodybuilding normen was pas in 1978.

Hierbij werd en wordt er hedendaags nog steeds gekeken naar vier cruciale punten, te weten: spiermassa, symmetrie, verhoudingen en vetpercentage. Het uiterlijk was dus niet meer het belangrijkste waar het om draaide.

In 1980 werd de eerste landelijke competitie voor vrouwen gehouden en werd ook de eerste Ms. Olympia (Rachel McLish) gekozen, dit was niettemin nog altijd zo’n 15 jaar later dan de eerst Mr. Olympia (Larry Scott) verkiezing.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Bodybuilding women: de opkomst van

Als het aankomt op de sport die bodybuilding heet hebben vrouwen grote vooruitgang geboekt in de laatste jaren. Met name vanwege reclame, zoals bijvoorbeeld advertenties in Playboy, kreeg de sport vanaf de jaren 80 veel aandacht en is dit in de loop der jaren alleen maar toegenomen.

Tegenwoordig is worden bodybuilding women zeer serieus genomen en zie je vrouwen geweldige lichamen combineren met een mooie hoeveelheid aan spieren.

Bodybuilding women: laat ze meer l*llen

Je zult echter altijd mensen horen roepen die beweren dat vrouwen zwakker zijn dan mannen.

Feitelijk gezien hebben ze gelijk, want dit heeft met hormonen te maken. Het is namelijk zo dat mannen meer testosteron, het hormoon voor spieropbouw, in hun lichaam hebben dan vrouwen.

Vrouwen hebben juist meer van het hormoon oestrogeen in zich en dit kan leiden tot overtollig vet. Voor mannen is het dus makkelijker om pure spiermassa te kweken en dit kan jou als vrouw misschien ontmoedigen, laat dit niet gebeuren!

Een andere reden dat jij misschien krachttraining overslaat is dat je wel fit en slank wil worden, maar bang bent dat je te gespierd wordt. Echter is het kweken van spieren juist een perfecte manier om vet te verliezen in probleemgebieden, want spieren helpen je stofwisseling.

Dus, wil jij een bodybuilding women worden, besef je dan goed dat je hard zult moeten werken en dat je kritische mensen kan tegenkomen, maar dat je een sport beoefent die door een groot publiek uiterst serieus genomen wordt.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

1 Reactie op "Het Verhaal Van Bodybuilding Women & Hoe Jij Gespierd Wordt"

  1. Minda30

    says:

    Ik wil graag beginnen met afvallen en spieren opbouwen maar heb geen idee waar te beginnen en waar ik een serieuze, ervaren goede begeleider kan vinden. Hopelijk kom ik zo meer te weten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *