8 Handige Apps Die Je Helpen Bij Jouw Bodybuilding Training

Wanneer je begint met bodybuilding, is het handig als je ook bepaalde oefeningen thuis kan doen of in ieder geval je proces bij kunt houden. Dit kun je natuurlijk doen met behulp van een notitieboekje waarin je alles noteert en je kunt de oefeningen bekijken op YouTube.

Toch is het handig om een app te hebben die je kan helpen bij je oefeningen en die je daarnaast ook kan helpen met een bepaald dieet of het bijhouden van je progressie. In dit artikel bespreken we daarom de beste Bodybuilding apps!

8 Handige Apps Die Je Helpen Bij Jouw Bodybuilding Training

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

1. JEFIT

JEFIT is een trainingsdagboek en tegelijkertijd een personal trainer. De app bevat ontzettend veel verschillend oefeningen die zijn samengesteld door professionele trainers, maar ook door gebruikers van de app zelf.

JEFIT is een soort assistent bij de planning van je trainingen en het geeft je gedetailleerde statistieken van je vooruitgang. Het zijn kleine visuele instructies waarmee je een idee kunt krijgen hoe je een bepaalde oefening goed kunt doen.

De app helpt je dus om in vorm te blijven en daarnaast het meeste uit je oefeningen te halen. Door de veelheid aan verschillende oefeningen wordt het trainen een stuk leuker, omdat je telkens weer iets anders kunt doen.

Deze personal trainer verbetert je atletische vaardigheden dus zeker!

Dit is tevens het enige programma dat bedoeld is voor alle niveaus van trainers; van beginnende sporters en bodybuilders tot professionals. Je kunt deze app dus downloaden wanneer je gaat beginnen met trainen en daarna nog altijd blijven gebruiken. Je kunt de applicatie daarnaast in de automatische modus zonder nternet gebruiken; goed voor je databundel dus!

De belangrijkste kenmerken waar mensen vaak tevreden over zijn:

 • Het gebruiksgemak
 • Downloaden van je trainingsgeschiedenis
 • De mogelijkheid om je te concentreren op echte oefeningen
 • Snel aantekeningen maken
 • Het gebruik van de timer

Je vindt op de app een indrukwekkende basis die bestaat uit wel 1300 oefeningen met daarbij videodemonstraties. Je kunt met deze app je sportactiviteiten plannen, je doelen stellen, trainingen downloaden en workouts met verschillende tijdsintervallen instellen voor rust. Een top app dus voor bodybuilders!

2. Fitness Buddy

De Fitness Buddy-applicatie heeft een gigantische trainingsbasis, die gratis te gebruiken is. Er is echter ook een premiumversie waarin je zelf trainingsschema’s kunt maken. In de praktijk is het vaak veel makkelijker om oefeningen in standaard notities te schrijven en daarna in Fitness Buddy te kijken hoe je deze of die oefeningen kunt doen.

De animaties voor de oefeningen zullen begrijpelijk zijn, zelfs voor de beginners. Elke oefening wordt stap voor stap beschreven en het wordt daarom moeilijk om een fout te maken. Daarnaast zijn de oefeningen onderhevig aan een bepaalde volgorde; je kunt alleen die oefeningen kiezen die bijdragen aan de groei van borstspieren en je kunt je beperken tot die met gewichten of kiezen voor een uitbreiding.

Periodiek gaat de app uitnodigingen sturen om je in te schrijven voor de club van trainingen, maar al die meldingen zijn met één klik weg. De app heeft niet geweldige instellingen, maar voor een gratis app is dit toch wel een van de beste!

3. AtletIQ

AtletIQ is een uniek programma voor het maken van trainingsprogramma’s en algemene controle over het trainingsproces om snel een doel te bereiken. Iedereen kan een account aanmaken, alle benodigde gegevens invoeren, een trainingsprogramma selecteren in overeenstemming met het doel en daarna meteen beginnen met trainen.

Het intelligente besturingssysteem van AtletIQ biedt een keuze aan trainingsprogramma’s. Alle programma’s zijn verdeeld in drie groepen: voor beginners, voor gevorderde atleten en voor professionele atleten. De service biedt een groot aantal oefeningen met een gedetailleerde beschrijven van de techniek en hoe je de oefeningen uit moet voeren.

Ook bij deze app zijn de oefeningen op een manier beschreven die iedereen kan begrijpen, zelfs de beginners. De basis van de app is verschillende trainingsprogramma’s voor atleten van verschillende trainingsniveau’s.

Of je nu een beginnende of professionele bodybuilder bent; deze app zal je helpen bij het trainen!

Door de applicatie op je telefoon te downloaden, beheert iedere gebruiker zijn trainingsproces. Met behulp van deze mobiele assistent kun je als bodybuilder niet alleen een stopwatch gebruiken. Je kunt ook tips gebruiken om je gewenste gewicht te bereiken, het aantal herhalingen en de lengte van de rust instellen.

Iedere bodybuilder-gebruiker kan op ieder moment een rapport openen over het werk dat je al hebt gedaan. Alle nodige informatie wordt opgeslagen en kan worden gebruikt voor verdere vooruitgang in de sportschool.

Tot slot zit er nog één leuk element aan deze app. Iedere gebruiker die zijn prestaties beheert met behulp van de service heeft een unieke kans op virtuele prijzen. Die kun krijgen aan de hand van je prestaties. Iedere gebruiker kan een andere beloning ontvangen en daarnaast dit delen met zijn of haar vrienden.

4. Fitness Point Pro

Fitness Point Pro is een fantastisch programma voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Ook op deze app kun je weer een persoonlijk trainingsplan samenstellen voor je bodybuildingtrainingen. Er staan zowel oefeningen voor thuis als voor in de sportschool beschreven in de app.

In de app is er een groot aantal oefeningen die je in je trainingsschema kunt opnemen. Er zijn ook al klaargemaakte programma’s die je zo over kunt nemen. Het programma zal ook een grafiek van je voortgang bij houden. Daarnaast helpt de app je met je rusttijd tussen de oefeningen en nog veel meer!

Een voordeel van Fitnes Point Pro is dat de applicatie continu wordt bij gewerkt. Er worden steeds nieuwe handige functies toegevoegd om de app zo goed mogelijk te laten werken. Nog een voordeel is dat er geen vervelende links of advertenties in de app zitten. Je kunt de app dus ongestoord gebruiken!

Er zijn twee versies van de app: Fitness Point en Fitness Point PRO. Je kunt de normale versie testen; deze heeft 70 oefeningen met een beschrijving, een trainingslogboek en alle hoofdfuncties. Deze app is daarnaast geheel gratis.

Wanneer je de gratis versie van de app fijn vindt en je hiermee goed je bodybuilding oefeningen kunt doen, kun je overgaan naar de betaalde versie. Je kunt hier al je gegevens uit de gratis versie in overzetten. Uiteraard bevat de betaalde versie van Fitness Point meer oefeningen en meer functies zoals export, gewichtstracker en nog vele andere.

5. Fitocracy Workout Fitness Log

Ondanks dat best veel mensen een slechte lichaamsconditie hebben, kan niet iedereen zichzelf dwingen om regelmatig in de sportschool te gaan trainen. Veel mensen hebben gewoon niet genoeg motivatie om ook daadwerkelijk te gaan.

Om deze reden zijn er persoonlijke trainingssessies, waarbij de coach je constant vrolijk maakt, je niet laat stoppen en helpt in de juiste richting te bewegen. Maar naast zo’n coach, kun je natuurlijk ook gebruik maken van een app die je kan motiveren! Zo’n app is Fitocracy.

De applicatie werkt als een sociaal netwerk, speciaal voor sportmensen, waaronder ook bodybuilders.

Je vult je profiel in met je lengte, gewicht en je lichaamsconditie. Daarna kun je via de app sportvrienden maken, hun resultaten volgen, advies geven en hen aanmoedigen. Dit kunnen zij uiteraard ook bij jou doen.

Na het uitvoeren van bepaalde oefeningen krijg je bovendien punten en ontvang je virtuele trofeeën. Ook dit helpt natuurlijk bij de motivatie. Je kunt zelf kiezen welke oefeningen je doet, en of je ze dagelijks, of met pauzes tussendoor, uitvoert.

Het is altijd prettig om samen naar de sportschool te gaan en met Fitocracy tot je beschikking zullen er veel mensen zijn die hetzelfde doel proberen te bereiken als jij. De app heeft je het gevoel dat je toch samen aan het sporten bent. Het is een goede en fijne app en we zouden het iedereen aanraden!

6. iGym

iGym schijnt de populairste app te zijn voor het opnemen van trainingen als we kijken naar het aantal downloads. iGym heeft een betaalde en een gratis versie en het heeft alles waar je maar van kunt dromen als bodybuilder:

 • Basisoefeningen
 • Het maken van je eigen programma
 • Twee vooraf geïnstalleerde standaardprogramma’s
 • Training met een ingebouwde rusttimer
 • Een trainingslogboek
 • Een voortgangsgrafiek
 • En nog veel meer!

iGym heeft zijn eigen basis van een paar honderd oefeningen, waaruit je dus zelf trainingsdagen en schema’s kunt creëren. Er zijn in de app ook al drie trainingen die je als basis kunt gebruiken. In de PRO-versie kun je supersets van oefeningen maken. Dit is wanneer je voor het eerst een oefening doet, en dan meteen een andere, en dit wordt geteld als één aanpak.

De interface is helaas niet altijd intuïtief. In het gedeelte waar je op ‘start’ drukt en traint, is alles goed. Maar stel dat je bijvoorbeeld een van de vorige oefeningen wilt bekijken. Dan moet je op de dag klikken, de naam van de trainer en dan op ‘klaar’ in plaats van naar een training te gaan en dan gewoon op de dag te drukken.

iGym is geschikt voor mensen die al wat langer zelfstandig oefenen. Zij weten wat ze doen, hoe ze het moeten doen en wanneer en hoe vaak ze de oefeningen moeten doen. Ook is het handig voor mensen die trainen met een coach; je kunt dan bijvoorbeeld wat oefeningen voorstellen om te doen.

7. Fitness and Bodybuilding

Fitness en Bodybuilding is een applicatie speciaal voor Androidgebruikers. Dus als je een iOS gebruiker bent, kun je deze app overslaan. De app helpt je om enorme resultaten te bereiken met geselecteerde trainingen en het helpt met het creëren van jouw droomlichaam.

Deze app voor Android bevat veel functies die je kunnen helpen je lichaam te trainen tot het uiterste. Je kunt een enorme database met oefeningen gebruiken met daarbij gedetailleerde beschrijvingen van iedere beweging, tips en video-instructies. Dit allemaal voor maximale resultaten natuurlijk!

Er zijn drie belangrijke functies van de app die het vermelden waard zijn. De oefeningen bevatten een samenstelling van oefeningen voor iedere spiergroep van het lichaam.

In iedere categorie zijn er veel oefeningen met stapsgewijze beschrijvingen en een afbeelding van de betrokken spiergroepen.

Binnen het gedeelte ‘aangepast’ kun je moeilijkere trainingen uitkiezen en uitvoeren. In de ‘workouts’ kun je een persoonlijk lesrooster inplannen en het belastingsniveau aanpassen op basis van jouw lichaamsparameters en voortgang. Je kunt in deze app dus helemaal zelf bepalen hoe je wilt trainen en hoe zwaar je de oefeningen maakt. Met deze app wordt bodybuilding een stuk makkelijker!

8. All-In Fitness

Deze app is niet alleen een app voor oefeningen. In deze app worden alle dingen gecombineerd die ervoor zullen zorgen dat je succes zult hebben tijdens je trainingen. We hebben het hier over het opbouwen van een trainingsprogramma met bepaalde oefeningen, tot aan statistieken over hoeveel water je hebt gedronken per dag. Het is dus een echte alles in één app.

Nadat je op het pictogram ‘opleiding’ hebt gedrukt, worden twee submenu’s geopend. De eerste daarvan is ‘activiteiten’. In ‘activiteiten’ kun je alle mogelijke manieren van energieverbruik en calorieën verbranden zien.

Wanneer je de gewenste actie selecteert, kun je de duur van de activiteit aangeven, het aantal verbruikte calorieën bekijken en deze markeren als ‘klaar’. Als je op ‘klaar’ hebt gedrukt wordt alle informatie toegevoegd aan de statistieken of aan je trainingsplan voor de toekomst.

De trainingen bieden de mogelijkheid om zowel van bestaande trainingsprogramma’s gebruik te maken of zelf je eigen trainingsprogramma te maken. Elke oefening die in het programma wordt gespecificeerd, bevat een stapsgewijze beschrijving van de techniek, de betrokken spiergroep en een korte demonstratievideo die alleen op internet kan worden bekeken.

Fans van sociale netwerken kunnen op ieder moment de resultaten via de app delen op Twitter, Facebook en Instagram. Het trainingsprogramma kan worden geüpload naar een PDF-bestand en vervolgens worden afgedrukt als je dit graag wilt. Ook dit is weer een ontzettend handige app als je wat hulp nodig hebt bij bodybuilding.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *