Hoe je Kilo’s Kunt Verliezen Door Cardio Fitness!

Wanneer je niet tevreden bent met jezelf en wilt afvallen moet je actie ondernemen. Minder en gezonder gaan eten is over het algemeen het eerste waar mensen dan aan denken.

Natuurlijk zal je best wat kilo’s kwijt raken door anders te eten, maar wil je echt iets bereiken, dan zul je ook in beweging moeten komen. Dus kom uit je luie stoel en ga naar de sportschool!

Eenmaal aangekomen in de sportschool heb je drie opties: je richten krachttraining, op cardio training, of beide.

Om te weten welke van de drie opties je kiest moet je een duidelijk doel voor ogen hebben. Wat wil je? Wil je afvallen en/of vet kwijt raken?

Zwaarder door krachttraining

Als je echt alleen maar wilt afvallen moet je niet aan krachttraining beginnen, want hierbij draait het om korte en zware oefeningen. Als gevolg van deze oefeningen zal je vet gaan verbranden en zal je er spieren voor in de plaats krijgen.

Deze spieren zijn zwaarder dan vet, dus door toedoen van krachttraining zal je zwaarder worden dan dat je in eerste instantie was.

Je mag dan wel niet door krachttraining afvallen, je fysieke toestand gaat er in ieder geval wel door vooruit.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Afvallen dankzij cardio fitness

Wanneer je enige doel is om af te vallen, dan zul je moeten richten op cardio fitness. Hierbij kies je voor lichte oefeningen die langer duren. Je zult sowieso zo’n 3 à 4 keer per week ongeveer 30 minuten moeten trainen om resultaten te zien.

Naast dat je je conditie verbetert zal je door vet te verbranden kilo’s afvallen. De apparaten in de sportschool die je gebruikt voor cardio zijn: de hometrainer, crosstrainer, roeitoestel, fitness step en niet te vergeten de loopband.

Hartslag cruciaal bij cardio fitness

Om vet te verbranden op deze apparaten zul je rekening moeten houden met je hartslag. De bedoeling is namelijk dat je een hartslag aanhoudt tussen de 55 en 75% van je maximale hartslag, want dan zal je lichaam het meeste vet verbranden.

Een arts kan je precies vertellen wat jou maximale hartslag is, maar je kunt ook zelf een schatting maken door middel van de volgende berekening: 220 – leeftijd = maximale hartslag.

Ben je op dit moment 30 jaar dan zou dat betekenen dat je een maximale hartslag hebt van ongeveer 190 (220 – 30). 55% van 190 = 104,5 en voor 75% is dit 142,5 . Wanneer je dan vet zou willen verbranden moet je je hartslag tussen de 104 en 142 slagen per minuut houden.

Ga je hier overheen dan zal je lichaam behoefte hebben aan een snelle brandstof. Op dit punt zal je geen vet meer verbranden maar juist suikers, want deze leveren sneller energie.

Je hoeft je dus niet per se tot het maximale in te spannen wanneer je wilt afvallen.

Cardio fitness kun je daarom het beste doen wanneer je kunt bijhouden wat je hartslag is. Bij veel apparaten in de sportschool kun je tijdens je oefening je hartslag wel controleren, maar wanneer dit niet het geval is raad ik je aan om een hartslagmeter te kopen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *