Natural Bodybuilding: Wat Is Het en Werkt Het?

Er is meestal een duidelijk verschil tussen natuurlijke lifters en gebruikers van steroïden, maar kun jij wel echt zien wie wie is? Veel mensen zijn erg naïef over het feit dat veel zogenaamde “natural” bodybuilders prestatieverhogende medicijnen gebruiken.

De term “natuurlijk” heeft de afgelopen jaren meerdere herzieningen ondergaan. Nieuwe en high-tech supplementen hebben het onderscheid tussen legale supplementen en steroïden vervaagd.

De toevoeging van verschillende pro-hormonale stacks en aanverwante supplementen aan het arsenaal van de bodybuilder heeft velen ertoe gebracht te concluderen dat natuurlijke bodybuilding niet langer bestaat.

Bestaat natural bodybuilding?

Voor de competitieve bodybuilder ligt het antwoord op deze vraag binnen de regels van de sanctieorganisatie waaraan hij of zij deelneemt. Controleer dus altijd voordat je mee gaat doen aan een wedstrijd de lijst met verboden middelen voordat je meedoet aan een wedstrijd.

Als je voldoet aan de eisen van de sanctie-instantie (de erkende groep of autoriteit die wedstrijden valideert en overtredingen bestraft), dan ben je dus een “natural” bodybuilder! Aan de andere kant wordt er bij veel dergelijke sportevenementen niet eens gekeken naar drugsgebruik. Tot in hoeverre je het dan dus natural bodybuilding kunt noemen, is natuurlijk de vraag.

Als je voorafgaand al weet dat je deelneemt aan een niet-getest evenement en je vervolgens verliest van iemand waarvan je denkt dat hij een “verbeterde” atleet is, heb je natuurlijk geen recht om te klagen. Je hebt er immers voor gekozen om onder die voorwaarden te concurreren.

Met andere woorden:

Een natuurlijke bodybuilder moet zijn eigen genetische beperkingen begrijpen en respecteren.

Het is belangrijk dat onze fysieke doelen redelijk en haalbaar zijn. Als het je doel is om er uiteindelijk uit te zien als een Olympia-deelnemer, dan moet je een apotheker op de zwarte markt vinden en losgaan met de niet-natuurlijke kant van bodybuilding.

Als natuurlijke bodybuilder moet je nu eenmaal respect hebben voor je genetica; je moet je beperkingen respecteren en je gezondheid op de lange termijn garanderen/respecteren. Je training-, suppletie-, voeding- en herstelprogramma moeten je doelen weerspiegelen. Als je jezelf een bodybuilder gaat noemen, train dan als een bodybuilder en ga niet allemaal troep gebruiken.

Je moet je ervan bewust zijn dat een nauwkeurige en geldige screening van geneesmiddelen duur is en dat valsspelers soms onopgemerkt blijven. Dit is een triest feit over bodybuilding, omdat natuurlijke sporters een gelijk speelveld nodig hebben en verdienen.

Eenmaal betrapt, is een positieve drugstest meestal al genoeg om de deelnemer voor het leven te verbannen; dat is dus al een goed begin.

Om te proberen de term te definiëren, volstaat het te zeggen dat met de term “natural” bedoeld wordt dat de atleet zich niet heeft beziggehouden met het gebruik van prestatieverhogende medicijnen of andere stoffen die verboden zijn door de sanctionerende organisatie van een wedstrijdevenement.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Dus, wat is natural bodybuilding precies?

De slechte reputatie van natural bodybuilding

Natuurlijke bodybuilding krijgt een behoorlijk slechte reputatie op een verscheidenheid aan bodybuildingforums. Hoe vaak heb je mensen horen prediken; “natuurlijke bodybuilding is een grote grap, oplichterij, je verspilt je tijd als je eraan doet!”

In een menigte van nee-zeggers als het gaat om natural bodybuilding kan het soms lastig zijn om het geloof te behouden, of zelfs te geloven dat je lekker bezig bent. Het punt is, je weet wat en wie je bent, je gevoel zegt je dat het beter is, en gelukkig zijn we hier om jou (en alle natuurlijke bodybuilders) te ondersteunen. We willen je eraan herinneren waarom je in de eerste plaats met natural bodybuilding bent begonnen of zou moeten willen beginnen.

In het onderstaande stukje zullen we je uitleggen wat natural bodybuilding nu precies is, hoe je een natural bodybuilder kunt herkennen en waarom dat überhaupt iets uitmaakt. Zet de drugs dus neer, en laten we het hebben over natural bodybuilding. Hieronder wordt de waarheid over natural bodybuilding onthuld!

Natural bodybuilding

Wat is natural bodybuilding nu precies? Natural bodybuilding is een manier van bodybuilding voor bodybuilders die geen troep in hun lichaam willen stoppen, maar in plaats daarvan dat fantastische bodybuilderslichaam op een geheel natuurlijke manier willen krijgen.

Geen steroids of groeihormoon of andere schadelijke, maar prestatieverhogende stoffen. Gewoon jezelf oppompen in de sportschool, een vast, gezond en dieet speciaal voor bodybuilders volgen en je lichaam op een natuurlijke manier trainen. Dat is waar het allemaal om draait bij natural bodybuilding.

Voor degenen met hun ogen gericht op stralen op het podium zijn er tal van natural bodybuilding-wedstrijden waar deelnemers worden beoordeeld op grootte, symmetrie en algehele lichaamsbouw. Nogmaals, het addertje onder het gras (als je dat zo wilt zien) is dat er geen illegale prestatieverhogende middelen kunnen worden gebruikt om de winst te behalen. Als ook daadwerkelijk niemand deze gebruikt, zou de wedstrijd eerlijk moeten verlopen.

Dit lijkt allemaal eenvoudig, maar competitieve bodybuilders zijn altijd op zoek naar een voorsprong in het grijze gebied van prestatieverbetering.

Anabole steroïden zijn bijvoorbeeld een voor de hand liggende no-go als je doet aan natural bodybuilding, maar hoe zit het met andere stoffen zoals insuline? Diabetici gebruiken bijvoorbeeld ook insuline, dus waarom zou een (natural) bodybuilder dat niet kunnen? Over het algemeen wordt elke stof die illegaal is of waarvoor een recept vereist is, zoals groeihormonen, insuline en testosteron, niet toegestaan ​​in natural bodybuilding.

Hoe herken je een natural bodybuilder?

We weten waarschijnlijk allemaal hoe we steroïdeslurpers in sportschool snel kunnen herkennen, maar kun je het ook zien wanneer je te maken hebt met een “natural” lichaam? Let de volgende keer dat je naar de sportschool gaat op de onderstaande aspecten. Zo weet je precies met wat voor soort sporter je te maken hebt en kun je misschien om tips vragen.

Om meteen in beginnen: natural bodybuilders zien er vaak gewoon minder opgeblazen en echter uit. Ik weet dat je zo snel mogelijk wilt groeien en die spiermassa wilt maximaliseren, maar een man met een versnelling laat zijn lichaam gewoon op een onnatuurlijke manier groeien. De snelle spiergroei van een steroïdegebruiker verpest vaak zijn proporties, en zijn hele lichaamsstructuur trouwens.

We kennen allemaal die veel te omvangrijke jongens die het duidelijk overdreven hebben met het maken van “juice”. Hun spieren zijn enorm, maar hun hoofden blijven net zo klein als voorheen. Tegelijkertijd vertonen ze ook vaak meer tekenen van veroudering – denk aan een vette huid of vroege kaalheid.

Waarom krijgen natural bodybuilding-wedstrijden een slechte reputatie?

Als natuurlijke bodybuilding zo geweldig is, waarom heeft het dan zo’n slechte naam? Dat heeft te maken met de definitie van bodybuilding, en wat de meeste mensen denken dat bodybuilding is.

Haters van natural bodybuilding zullen je vertellen dat natural bodybuilding überhaupt helemaal geen bodybuilding moet worden genoemd, omdat aankomen door extra stoffen te nemen volgens hen de definitie van bodybuilding is. Voor die mensen is het simpelweg een onderdeel van bodybuilding.

Natuurlijk zullen volledig natuurlijke bodybuilders ze daarop aanspreken. Die bodybuilders zullen je zeggen dat de tekstboekdefinitie van bodybuilding niets zegt over het gebruik van steroïden of andere stoffen. Bij bodybuilding draait het volgens ons enkel en alleen om groter worden door keihard te werken, niet om wie de meeste steroïden kan schieten.

Afgezien van alle drama rondom het gesprek over natural bodybuilding, zijn natuurlijke bodybuildingcompetities zeker steeds meer in opkomst, met nieuwe competities voor alle natuurlijke bodybuilders die als paddenstoelen uit de grond schieten. Natural-competities zoals de PNBA Elite World Tour of the Natural Olympia-competitie zijn enorm in de natural bodybuilding-wereld en hebben deelnemers die enkele van de mooiste gespierde lichamen hebben. Geloof ons nu maar, deze vrouwen en mannen hebben echt geen steroids nodig om er ontzettend ripped uit te zien!

Werkt natural bodybuilding?

Natuurlijke bodybuilding werkt echt, ook al denken velen van niet. Je kunt ook op een natuurlijke manier een fantastisch lichaam krijgen.  Je bent net zo goed in staat om een beest te worden door natuurlijke bodybuilding-methoden als met steroïden.

Nog een voordeel aan natural bodybuilding: je zult lang genoeg in leven zijn om je kleinkinderen te laten zien wat je hebt bereikt met bodybuilding en je zult er op de juiste manier jong, gezond en toch ontzettend gespierd uitzien! Er is dus geen excuus dat goed genoeg is om toevlucht te nemen tot illegale en kunstmatige middelen.

Waarom natural bodybuilding goed voor je is!

1.     Je organen blijven veilig

Je organen zijn uiteraard essentieel voor je welzijn. Zodra je organen het begeven, kun je afscheid nemen van je algehele gezondheid. Sterker nog, je zult geluk hebben als je nog steeds kunt staan, laat staan ​​dat je naar de sportschool kunt gaan.

Eén van de meest voorkomende bijwerkingen van het gebruik van steroïden is een stijging van het cholesterolgehalte, wat ook het risico op hartaanvallen sterk verhoogt.

Je lever is ook een orgaan dat een klap zal krijgen van het gebruik van steroïden. Het kan absoluut verwoestend werken dankzij de hoge toxiciteit van deze middelen. Leverschade kan in sommige gevallen zelfs onomkeerbaar zijn. In het ergste geval kan het zelfs volledig worden afgesloten en dat is natuurlijk zeer problematisch.

Ten slotte kan regelmatig gebruik van steroïden ervoor zorgen dat je organen groter worden, waardoor je organen continu keihard moeten werken en ze daarnaast veel sneller verslijten.

2.     Je seksleven blijft leuk

Het leven is gewoon niet zo leuk als je hem niet omhoog krijgt, en dat is precies wat er kan gebeuren als je steroïden gebruikt.

Testosteron is het hormoon dat verantwoordelijk is voor het opbouwen van kracht en het toenemen van de grootte, maar het is ook het belangrijkste geslachtsdominante hormoon. Wanneer je dus steroïden gebruikt, raken je testosteron- en groeihormoonspiegels ver van hoe ze normaal zouden zijn. Dit resulteert voor veel mannen in seksuele stoornissen.

Meer specifiek kun je eindigen met veel kleinere testikels, een lager libido en zelfs erectieproblemen. Voor vrouwen kan het resulteren in een vergrote clitoris, veel kleinere borsten en, net als bij mannen, verminderd libido.

Door de natural routine te volgen, zorg je ervoor dat je liefdesleven heet blijft. En omdat je fit blijft dankzij regelmatige trainingen en geen gezondheidsproblemen, ben je waarschijnlijk 24/7 klaar om met je partner (of wie het ook mag zijn) in bed te duiken.

3.     Je wordt geen psychopaat

Hormoonschommelingen kunnen naast je seksleven ook je humeur sterk beïnvloeden. Ooit gehoord van roid rage? Dat wordt dus mede veroorzaakt doordat je hormonen helemaal uit balans zijn geraakt.

Als je je continu over niets druk maakt, kun je je bovendien uiteindelijk ook depressief gaan voelen over helemaal niets. Het komt vaak voor dat je interesse verliest in dingen waar je ooit supergepassioneerd over was. Dus tenzij je jezelf graag geagiteerd, vervreemd en eenzaam voelt, is het aan te raden aan natural bodybuilding te doen.

4.     Je ziet er niet uit als een olifantman

Een ander resultaat van het gebruik steroïden is dat het kan zorgen voor haaruitval bij mannen, haargroei op ongewenste (vaak mannelijke) plekken bij vrouwen en heel pijnlijke acne.

Van niks van deze dingen wordt een mens heel blij. Als je er daarom dus voor kiest om de natural-richting op te gaan, kun je gewoon slank en gespierd zijn en hoef je je verder geen zorgen te maken over één van deze gevolgen van niet-natural bodybuilding.

5.     Je voelt je geen fraudeur

Misschien ken je de band Milli Vanilli nog wel? Milli Vanilli bracht hit na hit na hit uit. Op een dag werd echter het kleed onder hen vandaan getrokken. Ze werden voor de wereld ontmaskerd en iedereen wist wat voor oplichters het eigenlijk waren.

Het bleek namelijk dat ze zelf niet één noot hadden geschreven of gezongen van een hit die ze hadden opgenomen. Het was allemaal playback. Uiteraard was het publiek ziedend en alle geloofwaardigheid van de band was compleet verloren.

Even terug naar waar het in dit artikel over ging: steroïden en je lichaam. Als je ze neemt, ga je nog altijd aan de slag met gewichten om groter te worden, dus helemaal Milli Vanilli is het niet. Je speelt echter wel nog steeds vals.

Het zal mensen dus ook nog steeds teleurstellen als ze erachter komen. Je zou uiteindelijk zelfs vrienden kunnen verliezen en daarnaast natuurlijk de kans kunnen verliezen om nog deel te kunnen nemen aan volledig natural bodybuilding-wedstrijden.

Als je doet aan natural bodybuilding, hebben mensen veel meer respect voor je!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *