Wat is de Fitness Step en Werkt het of is het Onzin?

Er zijn vele manieren om aan cardio training te doen. Je kunt gaan fietsen, hardlopen, roeien of zwemmen. Iets totaal anders kun je ook gaan doen, namelijk lekker steppen.

Bij steppen kun je denken aan het in de buitenlucht rondrijden op een step. Dit is uiteraard ook een manier om cardio te doen, maar niet de manier die ik bedoel.

Ik bedoel met steppen een vorm van cardio waar vooral vrouwen dol op zijn. Dit steppen vindt plaats in de sportschool of thuis op de fitness step.

Wat kun je met de fitness step en waarom zijn vooral vrouwen hier erg gek op? Lees verder en je komt het te weten.

Wat is een fitness step?

De naam vertelt al wat je van het toestel kunt verwachten. De fitness step is een soort bankje waar je met twee voeten op en af kunt stappen. Je kunt het zien als een trede van een trap.

Met de step kan je aan je uithoudingsvermogen werken. Als je flink aan het steppen bent kun je in één uur zomaar 500 calorieën verbranden, dus wanneer je dit regelmatig doet kun je snel kilo’s afvallen.

Naast dat je afvalt zal je spiermassa ook geleidelijk toenemen. De fitness step zorgt ervoor dat je je hele lichaam traint:  je armen, schouders, buikspieren, benen, dijen en niet te vergeten je billen.

Aangezien vrouwen graag goed voor de dag willen komen in een strakke spijkerbroek is dit dus een ideaal toestel voor ze.

Wanneer je begint met steppen moet je net zoals met alle vormen van cardio geleidelijk opbouwen om te voorkomen dat je je gewrichten te zwaar belast. Verder moet je goede schoenen aandoen om te zorgen dat je je niet blesseert of uitglijdt.

Je kan ervoor kiezen om zelf een fitness step te kopen en thuis te gaan trainen, want het toestel neemt vrijwel geen ruimte in. De fitness step weegt niks, dus je kan het toestel zo wegzetten als het in de weg staat.

Sport je liever in de sportschool dan kun je de step daar ook altijd vinden. Je kan in de sportschool in je eentje aan de slag gaan, maar veel sportscholen organiseren ook steplessen in groepsverband waarbij je op muziek oefeningen uitvoert op de step.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

De fitness step is er voor iedereen

Hoewel het toestel gemakkelijk door iedereen te gebruiken is, zijn het voornamelijk toch vrouwen die dit doen.

Ik wil niet zeggen dat het altijd zo is, maar wanneer je bij een sportschool bent zie je mannen vooral met gewichten trainen en vrouwen doen voornamelijk cardio.

Dat de fitness step meer gebruikt wordt door vrouwen is dus niet heel gek. Vrouwen hebben een voorkeur voor cardio en vinden het waarschijnlijk ook leuker dan mannen om op muziek te bewegen in een groep. Ook mijn punt over de spijkerbroek komt hier weer aan bod.

Dat mannen dit toestel enigszins links laten liggen komt misschien omdat ze het toestel wel niet mannelijk genoeg vinden, of niet weten dat je er ook spiermassa mee kunt kweken. Het kan natuurlijk ook zijn dat mannen alleen stiekem thuis op het toestel trainen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

2 Reacties op "Wat is de Fitness Step en Werkt het of is het Onzin?"

 1. Kadir Yilmaz

  says:

  Hoi,

  Steppen bouw je ook spiermassa op maar ik ben een voetballer dat wil ik niet en dat is als voetbal niet goed blijkbaar? 2e vraag is wat kan ik wel als snelheids oefeningen doen lenigheids bijv.... Kunnen julie mij hierbij helpen

 2. Kadir Yilmaz

  says:

  Gewoon bij Basic fit die wetken wel blijkbaar

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *