Meer Vet Verbranden met Stackers? Onderzoek + 7 Beste Afval Oefeningen

De meeste mensen zijn geen sportfanaten met een vreselijk gezonde levensstijl en een prachtig lichaam. Toch willen zij wel graag dat knappe, gespierde lichaam hebben. Zo’n lichaam krijgen, is echter niet zo makkelijk als het vaak lijkt. Je moet er hard voor werken en het gaat niet alleen om de training, maar ook om de voeding.

Als je al eens op internet hebt gezocht naar manieren om af te vallen, dan ben je vast al eens langs stackers gekomen. In de afgelopen jaren is het gebruik van zogenaamde vetverbranders zoals Stacker in de VS op grote schaal populair geworden, maar ook in Europa wordt dit steeds bekender en gaan steeds meer mensen dit hulpmiddel gebruiken. De voedingssupplementen bevatten stoffen zoals Ephedra en cafeïne. De medicijnen zouden de de atletische prestaties stimuleren en het lichaamsgewicht verminderen.

In dit artikel zullen we onderzoek naar het gebruik van stackers beschrijven en daarnaast geven we je je de beste oefeningen om flink mee af te vallen!

Onderzoek Stackers

Stacker dieetpillen zijn een kruidensupplement dat NVE Pharmaceuticals uit Andover, New Jersey, voornamelijk produceert en verkoopt aan mensen die snel, veel willen afvallen. Dieetpillen zoals deze verschijnen vaak in advertenties in tijdschriften met verbazingwekkende foto’s van “voor en na” het gebruik van stackers. Maar Stacker dieetpillen zijn nog niet bewezen effectief.

Stacker dieetpillen komen in Stacker 2 en Stacker 3 formules. De twee formules hebben verschillende kruideningrediënten, zoals kolanoot, yerba mate, witte wilgenschors, cactusextract en chitosan. Hoewel deze ingrediënten exotisch klinken, is de meeste energie die de pillen bieden in de vorm van cafeïne, maar liefst 200 milligram in iedere dosis. Cafeïne is een sterk stimulerend middel dat de afbraak van vetvoorraden in het lichaam bevordert. Deze actie is echter maar van korte duur.

Stacker dieetpillen zijn tot op heden helaas niet voldoende onderzocht om de claims van de maker te kunnen verifiëren. Wel beweert bijvoorbeeld NVE Pharmaceuticals dat de chitosan in Stacker 3 voorkomt dat je lichaam vet opslaat, maar het Langone Medical Center van de New York University zegt dat onderzoek deze bewering niet ondersteunt.

Voordat je Stacker-dieetpillen gebruikt, moet je weten dat volgens sportvoedingsdeskundigen etikettering op veel voedingssupplementen onjuist is. Bovendien kan een partij supplementen drastisch verschillen van de volgende partij en weet je dus nooit 100 procent zeker of een product goed is en wat de ingrediënten zijn.

Het nemen van Stacker dieetpillen vormt wel het risico op bijwerkingen. Vanwege het hoge cafeïnegehalte kunnen kruidendieetpillen zoals Stacker 2 en Stacker 3 nervositeit, beven, hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Bovendien kunnen de kruiden in de pillen een wisselwerking hebben met andere medicijnen die je al gebruikt. Praat met je arts voordat je deze dieetpillen gaat gebruiken om zeker te weten dat het niet voor problemen zorgt in gebruik met andere medicatie.

Het mag duidelijk zijn dat er nog te weinig onderzoek is gedaan naar Stackers om zeker te weten of het wel werkt of niet. Wel weten we natuurlijk al zeker dat sporten en goed eten je zeker helpt bij het afvallen. Om die reden zal de nadruk verder in dit artikel liggen op sporten en bewegen. Je krijgt hieronder op een rijtje met de beste oefeningen om af te vallen!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

7 Beste Afval Oefeningen

1.     Wandelen

Wandelen is een van de beste oefeningen voor gewichtsverlies en niet zonder reden. Het is handig en een gemakkelijke manier voor beginners om te starten met sporten zonder je overweldigd te voelen of apparatuur te moeten kopen. Het is bovendien een oefening met weinig impact, wat betekent dat het je gewrichten niet overbelast.

Uit een onderzoek is gebleken dat een persoon van 70 kilo ongeveer 167 calorieën per 30 minuten wandelen verbrandt in een gematigd tempo van 6 kilometer per uur. Uit een ander onderzoek van 12 weken bij 20 vrouwen met obesitas bleek dat 3 keer per week 50-70 minuten lopen het lichaamsvet en de tailleomtrek respectievelijk met gemiddeld 1,5% en 2,8 cm verminderde.

Wandelen is tot slot gemakkelijk in je dagelijkse routine te passen. Als je meer stappen aan je dag wilt toevoegen, probeer dan eens tijdens je lunchpauze te wandelen, de trap op het werk te nemen of je hond mee te nemen voor extra wandelingen. Ook kun je proberen alles wat in de buurt zit wandelend te bezoeken.

Het is makkelijk voor ons om altijd maar de auto te pakken, maar een stukje wandelen kan je helpen snel en zonder te veel moeite af te vallen. Om te beginnen, kun je 3 tot 4 keer per week 30 minuten proberen te lopen. Je kunt de duur of het aantal keer dat je wandelt geleidelijk verhogen naarmate je je fitter voelt.

2.     Fietsen

Fietsen is een populaire oefening die je conditie verbetert en je kan helpen makkelijk en snel af te vallen. Hoewel fietsen traditioneel buitenshuis wordt gedaan, hebben veel sportscholen en fitnesscentra fietsen waarmee je ook binnen kunt fietsen. Zo hoeft het niet vervelend te zijn om ook in de winter op de fiets te stappen. Daarnaast kun je in plaats van met de auto vaak ook de fiets pakken om ergens te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat een persoon van 70 kilo ongeveer 260 calorieën per 30 minuten fietsen op een hometrainer met een gematigd tempo verbrandt, of 298 calorieën per 30 minuten op een fiets met een gematigd tempo van 19-22,4 kilometer per uur.

Fietsen is niet alleen geweldig voor gewichtsverlies, want onderzoeken hebben ook aangetoond dat mensen die regelmatig fietsen een betere algehele conditie, verhoogde insulinegevoeligheid en een lager risico op hartaandoeningen, kanker en overlijden hebben in vergelijking met mensen die niet regelmatig of nooit fietsen.

Fietsen is geweldig voor mensen van alle fitnessniveaus, van beginners tot professionele sporters. Bovendien is het een niet gewichtdragende en weinig belastende oefening, dus het zal niet veel druk op je gewrichten leggen!

3.     Hardlopen of joggen

Joggen en hardlopen zijn geweldige oefeningen om af te vallen. Hoewel ze vergelijkbaar lijken, is het belangrijkste verschil dat een jogtempo in het algemeen tussen 6,4 – 9,7 kilometer per uur ligt, terwijl een hardlooptempo sneller is dan 9,7 kilometer per uur.

Uit schattingen van onderzoek is gebleken dat een persoon van 70 kilo ongeveer 298 calorieën per 30 minuten joggen verbrandt met een snelheid van 8 kilometer per uur, of 372 calorieën per 30 minuten hardlopen met 9,7 kilometer per uur tempo.

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat joggen en hardlopen schadelijk visceraal vet, beter bekend als buikvet, kan helpen verbranden. Dit type vet wikkelt zich rond je interne organen en is in verband gebracht met verschillende chronische ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes.

Zowel joggen als hardlopen zijn geweldige oefeningen die overal kunnen worden gedaan en die gemakkelijk in je wekelijkse routine kunnen worden opgenomen. Probeer te beginnen met 3 tot 4 per week 20 tot 30 minuten te joggen.

Als je vindt dat joggen of buiten hardlopen te belastend werken voor je gewrichten, probeer dan op zachtere oppervlakken te hardlopen, zoals gras of zand. Ook hebben veel loopbanden ingebouwde demping, wat gemakkelijker en minder belastend is voor je gewrichten.

4.     Interval Training

Intervaltraining, beter bekend als High-Intesity Interval Training (HIIT), is een brede term die verwijst naar korte uitbarstingen van intense oefeningen die worden afgewisseld met korte herstelperioden. Gewoonlijk duurt een HIIT-training 10-30 minuten en tijdens de training kunnen veel calorieën worden verbrand.

Een onderzoek bij 9 actieve mannen wees uit dat HIIT 25 tot 30% meer calorieën per minuut verbrandde dan andere soorten oefeningen, waaronder krachttraining, fietsen en hardlopen op een loopband. Dat betekent dat HIIT je dus kan helpen meer calorieën te verbranden terwijl je minder tijd besteedt aan het sporten.

Bovendien hebben talloze onderzoeken aangetoond dat HIIT vooral effectief is bij het verbranden van buikvet, wat verband houdt met veel chronische ziekten. Buikvet wordt vaak als het “gevaar” gezien tussen alle andere vetten, dus dat is erg positief.

HIIT is gemakkelijk op te nemen in de trainingsroutine. Het enige wat je hoeft te doen is een type oefening kiezen, zoals hardlopen, springen of fietsen, en je oefening- en rusttijden. Trap bijvoorbeeld 30 seconden zo hard als je kunt op een fiets, gevolgd door 1 tot 2 minuten langzamer te trappen. Herhaal dit patroon gedurende 10–30 minuten en klaar is je oefening om af te vallen!

5.     Gewichtstraining

Gewichtstraining is een populaire keuze voor mensen die willen afvallen. Volgens een onderzoek wordt geschat dat een persoon van 70 kilo ongeveer 112 calorieën per 30 minuten krachttraining verbrandt.

Gewichtstraining kan je ook helpen om kracht op te bouwen en spiergroei te bevorderen, wat je rustmetabolisme weer verhoogt, ofwel hoeveel calorieën je lichaam in rust verbrandt.

Een onderzoek van 6 maanden toonde aan dat eenvoudigweg drie keer per week 11 minuten op kracht gebaseerde oefeningen doen, gemiddeld resulteerde in een toename van de stofwisseling met 7,4%. In deze studie was die toename gelijk aan het verbranden van nog eens 125 calorieën per dag.

Een andere studie wees uit dat 24 weken krachttraining leidde tot een toename van de stofwisseling bij mannen met 9%, wat neerkwam op ongeveer 140 extra calorieën per dag. Bij vrouwen was de toename van de stofwisseling bijna 4%, of 50 meer calorieën per dag.

Bovendien hebben talloze onderzoeken aangetoond dat je lichaam vele uren na een training met gewichtstraining extra calorieën blijft verbranden, in vergelijking met aerobe oefeningen.

Lees hier hoe je thuis krachttraining kunt doen.

6.     Yoga

Yoga is een populaire manier om te oefenen en stress te verlichten. Hoewel het niet vaak wordt gezien als een oefening voor gewichtsverlies, verbrandt het een behoorlijke hoeveelheid calorieën en biedt het vele extra gezondheidsvoordelen die gewichtsverlies bevorderen.

Een onderzoek schat dat een persoon van 70 kilo ongeveer 149 calorieën per 30 minuten yoga verbrandt. Uit een 12 weken durende studie bij 60 vrouwen met obesitas bleek dat degenen die deelnamen aan twee 90-minuten yogasessies per week een grotere vermindering van de tailleomtrek ervaren dan die in de controlegroep – gemiddeld met 3,8 cm.

Bovendien ervoer de yogagroep verbeteringen in het mentale en fysieke welzijn. Afgezien van het verbranden van calorieën, hebben onderzoeken aangetoond dat yoga mindfulness kan leren, wat je kan helpen om ongezond voedsel te weerstaan, overeten te beheersen en de hongersignalen van je lichaam beter te begrijpen en hier beter mee om te kunnen gaan.

De meeste sportscholen bieden yogalessen, maar je kunt overal yoga beoefenen. Dit omvat ook het comfort van je eigen huis, omdat er tal van begeleide groepen online zijn. Ook op YouTube kun je verscheidene Yoga video’s vinden waarin de oefeningen duidelijk worden uitgelegd.

7.     Zwemmen

rZwemmen is een leuke manier om gewicht te verliezen en in vorm te komen. Onderzoek toont aan dat een persoon van 70 kilo ongeveer 233 calorieën per half uur zwemmen verbrandt. Hoe je zwemt lijkt te beïnvloeden hoeveel calorieën je verbrandt. Per 30 minuten verbrandt een persoon van 70 kilo 298 calorieën bij rugslag, 372 calorieën bij schoolslag, 409 calorieën bij vlinder en 372 calorieën bij het watertrappen.

Een onderzoek van 12 weken bij 24 vrouwen van middelbare leeftijd wees uit dat 3 keer per week 60 minuten zwemmen aanzienlijk lichaamsvet verminderde, de flexibiliteit verbeterde en verschillende risicofactoren voor hartaandoeningen verminderde, waaronder een hoog totaal cholesterol en bloedtriglyceriden.

Een ander voordeel van zwemmen is de lage impact, wat betekent dat het gemakkelijker is voor je gewrichten. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen met verwondingen of gewrichtspijn. Gewrichtspijn in de armen en knieën kunnen het sporten bijvoorbeeld belemmeren. Bij zwemmen zal je veel minder of misschien wel helemaal geen last hebben van blessures of gewrichtspijn die je hebt en daarnaast zal je er ook nog eens van afvallen. Dit is dus een win-win!

Kortom:

Veel oefeningen kunnen je helpen af te vallen. Enkele geweldige keuzes voor het verbranden van calorieën zijn wandelen, joggen, hardlopen, fietsen, zwemmen, krachttraining, intervaltraining of yoga. Dat gezegd hebbende, veel andere oefeningen kunnen ook je inspanningen voor gewichtsverlies stimuleren. Stackers zouden dit kunnen bevorderen, maar hier is helaas nog niet genoeg onderzoek naar gedaan om dit zeker te weten.

Het is het belangrijkste om een oefening te kiezen die je leuk vindt om te doen. Hierdoor is de kans groter dat je het lang zult volhouden (consistentie is het belangrijkst!) en ook daadwerkelijk de gewenste resultaten zult krijgen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *