De Vragen Die Jij Jezelf Moet Stellen Voor Thuis Fitnessen!

Mensen hebben het tegenwoordig druk met van alles en nog wat. Werk, studie, familie zorgen ervoor dat sporten er nog wel eens bij in wil schieten. Om hun lichaam toch enigszins in vorm te houden willen veel mensen graag thuis fitnessen.

Thuis fitnessen klinkt ideaal, want je hoeft de deur niet uit en kan in je eigen privé gym aan de slag, zonder dat anderen je storen of ophouden.

Toch is het creëren van je eigen gym niet altijd even makkelijk, want weet jij wel wat je het beste kunt aanschaffen?

In deze tekst behandel ik het principe van thuis fitnessen en wat je het beste wel en niet kunt kopen om dit te doen, dus wil je hier meer over weten lees dan vooral verder.

Thuis fitnessen: eigen gym

Veel mensen denken dat het creëren van een gym in hun eigen huis te duur of te intimiderend is.

Daarom besteden ze al gauw hun geld aan een sportschool lidmaatschap zonder dat ze doorhebben dat ze voor hetzelfde geld (of misschien zelfs minder) een effectieve gym in hun eigen huis kunnen creëren.

Alles wat jij nodig hebt voor een effectieve gym is een goede planning. Maak dus niet de fout om zomaar willekeurige fitnessapparatuur te kopen omdat je het apparaat in een pakkende reclame hebt gezien, of omdat het in de aanbieding was op internet.

Je zult dit soort apparaten amper gebruiken omdat het nutteloos, slecht geconstrueerd en het snel haar waarde verliest wanneer jij qua fitness niveau verder bent dan het apparaat aankan.

Dit soort aankopen lijdt tot een huis vol met apparatuur dat alleen gebruikt wordt om kleding overheen te gooien of als stofverzamelaar.

Om een zolder, kelder of willekeurige kamer vol met nutteloze apparaten te voorkomen kun je jezelf het beste altijd eerst een paar simpele vragen stellen voordat je iets gaat aanschaffen:

 • Wat zijn mijn fitness doelen?
 • <Hoe vaak denk ik dit apparaat echt te gaan gebruiken?
 • Waar verwacht ik over 3, 6, 9 maanden te zijn qua fitness niveau?
 • Voldoet het apparaat aan mijn behoeftes wanneer ik fitter word (3, 6, 9 maanden)?
 • Biedt het apparaat genoeg variatie zodat ik niet telkens dezelfde oefening blijft doen?
 • Zal ik de oefening leuk vinden en ook leuk blijf vinden na een langere periode?
 • Kan ik het betalen?

Heb je deze vragen beantwoordt, dan kun je overgaan tot de keuze om iets aan te schaffen of niet. Veel zal natuurlijk afhangen van de laatste vraag, maar laat deze je niet ontmoedigen.

Voor een bedrag van 100 euro kun je al een degelijke gym samen stellen voor thuis fitnessen. Zelfs met een bedrag van 35 euro kun je al apparatuur kopen waarmee je je hele lichaam mee onder handen kunt nemen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Thuis fitnessen: wat is je doel?

Wat je fitness doel ook is, er is een enorm aanbod aan apparatuur waar je uit kunt kiezen. Voor het bouwen van spieren kun je gaan voor losse gewichten, machines, weerstandsbanden, fitnessbank en zelfs voor totaal geen apparatuur.

Richt je je meer op het gebied van cardio (hardlopen, fietsen, roeien, zwemmen) dan heb je ook gigantisch veel opties. Je kunt kiezen uit loopbanden, crosstrainers, hometrainers en ga zo maar door.

Het beantwoorden van de eerder gestelde vragen is dus erg belangrijk. Om jou te helpen bij het maken van de beslissing om iets te kopen zal ik je enkele tips geven gebaseerd op kosten, behoefte en de voordelen van fitness apparatuur.

Thuis fitnessen kan je doen met verschillende budgetten, want de een heeft nu eenmaal meer te besteden dan een ander, maar het hangt er natuurlijk ook voor een groot deel vanaf hoeveel geld jij bereid bent om in jou gym te steken.

Thuis fitnessen voor veel geld

Stel je voor, jij wilt thuis fitnessen en je wil je hele lichaam grondig aanpakken, dus kracht, cardio en flexibiliteit.

Om dit te bereiken ben je bereid om 1000 euro te besteden. Wat kun je dan het beste aanschaffen? Ik zal je een voorbeeld lijstje geven:

Loopband: de loopband is een goede manier om aan je cardio te werken en je kunt het apparaat gebruiken voor hardlopen, lopen en soms om de kracht van je benen te trainen. Met een loopband kun je gevarieerde programma’s uitvoeren en kan je het level ook aanpassen naar jou niveau.

Dumbbell set: koop een volledige set met gewichten van een paar kilo tot rond de 20 kilo. Dumbbells zijn geweldig om je spieren mee te trainen en je kunt er honderden verschillende oefeningen mee uitvoeren. Tevens zijn ze goedkoper dan machines.

Fitness bal: hiermee kun je veel oefeningen om je lichaam strakker, sterker en soepeler te maken.

Weerstandsband: hiermee kun je ook thuis krachttraining doen. Na verloop van tijd kun je tevens gewichten erbij gebruiken als je met de weerstandsband je plafond hebt bereikt.

Step bench: deze kun je zowel gebruiken voor cardio workout oefeningen als voor krachttraining.

Thuis fitness voor rond de 100 euro

Het kan natuurlijk zijn dat je 1000 euro te veel geld vindt voor thuis fitnessen, of dat je helemaal geen cardio apparatuur wilt aanschaffen, omdat je dit liever in de buitenlucht doet.

Daarom zal ik je ook een voorbeeld lijst geven waarbij je je alleen richt op spieren opbouwen voor een bedrag van rond de 100 euro:

Dumbbell set: ideaal voor krachttraining en dus onmisbaar wanneer je je eigen gym bouwt.

Fitness bal: biedt je veel uitdagende oefeningen voor je boven- en onderlichaam.

Weerstandsband: maak gebruik van je eigen gewicht om sterker te worden.

Springtouw: touwtje springen is een goede manier om je spieren om te warmen en je verbrandt er ook nog eens veel calorieën mee.

Goedkoop thuis fitnessen

Wil je zo min mogelijk besteden, maar toch wel apparatuur in huis hebben voor thuis fitnessen, dan raad ik je aan om sowieso altijd een dumbbell set, springtouw en weerstandsband te kopen.

Op deze manier heb je voor 35 euro toch apparatuur om je lichaam fatsoenlijk te trainen.

Thuis fitness zonder aankopen

Verder moet je bij thuis fitnessen niet onderschatten wat je al kunt doen met wat er al in je huis aanwezig is. Zo kun je bijvoorbeeld de trap gebruiken voor cardio en iets zwaars als vervanger voor een dumbbell.

Ook kun je genoeg oefeningen uitvoeren zonder enige apparatuur, want voor push ups, squats, lunges, crunches heb je helemaal niks nodig.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

1 Reactie op "De Vragen Die Jij Jezelf Moet Stellen Voor Thuis Fitnessen!"

 1. lol

  says:

  lollololololololololololololololololololololololololololololololollooloololollolllllollololllllllololololololololololollololololololololololololololololollololoolololol

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *