Personal Trainer 2.0! 8 Apps Die Jou Fitter Maken

Persoonlijke begeleiding bij het bereiken van het ideale lichaam wil iedereen wel. Wie wil nou niet geholpen worden door iemand die je over het dode punt heen helpt als je even geen energie of zin meer hebt.

Als je iemand hebt die je begeleidt bij het sporten, jou trainingsprogramma samenstelt en je vertelt wat je wel en niet kunt eten kun jij je energie steken in waar het echt om draait, fit worden.

Je begeleider vraagt er naast inzet natuurlijk wel wat voor terug, te weten geld. Afhankelijk van de trainer, de tijd en vorm van training kunnen de kosten uiteindelijk hoog oplopen en daarom is het voor veel mensen helaas niet betaalbaar.

Dit betekent echter niet dat je op jezelf aangewezen bent, je kan altijd hulp vragen van vrienden of vriendinnen, of mensen die je in de sportschool treft.

Je kan het ook totaal anders doen, want met de techniek van tegenwoordig kan je ook laten coachen door middel van apps op je eigen telefoon, tablet of pc.

Personal trainer apps

Deze apps kunnen je op vele manieren bijstaan, op het gebied van voeding, krachttraining, cardio, afvallen, om jou lichaam te perfectioneren. Een groot voordeel van de apps zijn de kosten ten opzichte van een echte personal trainer.

Wanneer je besluit om te gaan trainen met behulp van apps kom je er al snel achter dat er erg veel te downloaden zijn, zowel gratis als apps waarvoor je moet betalen.

Er komen ook vrijwel dagelijks nieuwe apps bij die te maken hebben met fitness, de één waarbij je op een serieuze manier aan de slag gaat en de ander waarbij je meer spelenderwijs je fitness oefeningen doet.

Met al dat aanbod, welke moet je dan downloaden? Ik zal een aantal apps uitlichten die het waard zijn om eens te gaan gebruiken, deze zijn al door veel mensen gedownload en worden positief beoordeelt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

8 apps voor een beter lichaam

1: Workout Trainer

Dit is waarschijnlijk de meest gedownloade personal trainer app in 2014. Deze app is erg geschikt voor jou als je de perfecte workout wilt doen zonder gebruik te maken van apparaten of accessoires.  Je bereikt je doelen aan de hand van stap voor stap audio-, foto- en video-instructies.

Je kunt er ook voor kiezen om de nadruk specifiek op een bepaald onderdeelt te leggen, zo kun je je bijvoorbeeld focussen op het krijgen van een sixpack, afvallen of je conditie om langer te kunnen hardlopen.

2: BodBot – Personal Trainer

In de categorie van personal trainer apps onderscheidt BadBot zich vanwege zijn werkwijze en wetenschappelijke benadering.

BodBot past oefeningen, voeding, doelen en planning op jou persoonlijke voorkeuren aan. Het is een zeer goede personal trainer, voedingsdeskundige en coach die niet alleen kijkt hoe sterk je bent, maar ook naar je ook flexibiliteit, houding en mate van de vooruitgang.

3: Dagelijkse Trainingen

Als het moeilijk voor je is om dagelijks naar de sportschool te gaan, dan kan deze app je helpen om regelmatig thuis te fitnessen. Dagelijkse Trainingen is een serie van apps waarbij je door middel van een snelle (enkele minuten) en effectieve dagelijkse trainingsroutine oefeningen kunt uitvoeren waarbij je alle grote spiergroepen traint.  Het is een goede app om je lichaam te versterken en in vorm te krijgen.

4: My Coach – Workout trainer

Als je zat bent van thuis zitten en slecht eten dan is deze app misschien iets voor jou. De My Coach app is er voor het opbouwen van spieren in slecht 20 minuten per dag. Je zult onder andere push ups, pull ups, squats en sit ups doen.

5: 7 Minute Workout

Voor de mensen die maar weinig tijd hebben om te sporten, maar toch wel dagelijks iets aan beweging willen krijgen. De workout van 7 minuten maakt het gemakkelijker voor een jou om je kostbare tijd wijselijk te gebruiken om zo het beste resultaat te krijgen.

6: The Walk

Wil je lopen wat leuker maken dan is dit misschien eens het proberen waard. The Walk is een app die jou een audio verhaal vertelt om wat avontuur tijdens jou wandel workouts toe te voegen.

Tijdens het lopen luister je naar een verhaal waarbij je aangespoord wordt om verschillende taken uit te voeren. Dit verhaal en de taken die je moet uitvoeren om het verhaal tot een goed einde te brengen kunnen je aansporen om vaker een blokje om te gaan.

7: Strava Running and Cycling GPS

Deze app geeft een draai aan hardlopen en fietsen. Met Strava meet de tijd die je doet over stukken uit je hardloop- of fietsroute en zet deze af tegen andere gebruikers.

Op deze manier kun je zien hoe lang andere mensen het over dit stuk doen en kan je er ook voor kiezen om de strijd aan te gaan, met bijvoorbeeld vrienden, om zo hoog mogelijk te eindigen.

8: Argus (alleen voor iOS)

Deze app volgt je activiteit rechtstreeks via je iPhone in plaats van een apart aan te schaffen apparaat. Zolang je er maar voor zorgt dat je telefoon de hele dag bij je hebt zal Argus ze bewegingen bijhouden. Je kunt verder je workouts doorgeven, bijhouden hoeveel water je drinkt en foto’s maken van je eten.

Toekomst van de personal trainer

Heeft de echte personal trainer nog wel een toekomst als je ook goedkoper geholpen kunt worden door je eigen smartphone, tablet of pc? Persoonlijk denk ik van wel.

Een app kan je immers niet dwingen om je te gaan sporten, of de juiste producten te eten en drinken. Er zal niemand iets van zeggen als je geen zin hebt om te sporten, of fastfood eet in plaats van een gezonde maaltijd en je je telefoon of tablet aan de kant legt.

Een echte personal trainer kan je vanzelfsprekend ook niet dwingen om iets te doen, maar ik ga er wel van uit dat je eerder naar hem/haar zal luisteren dan naar een app op je telefoon.

Personal trainer en andere fitness en voeding apps zijn dus (nog) niet zo effectief als een echte personal trainer, maar ze kunnen wel een goed middel zijn om een beter lichaam te krijgen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *