10 Inspirerende Bodybuilding Quotes van Beroemde Bodybuilders

Het doorzettingsvermogen dat bodybuilders hebben is op zich al bewonderingswaardig en inspirerend. Ze weten hoe het is om keihard te werken en soms niet te krijgen of bereiken wat je had gewild. Toch blijven de meeste positief ingesteld en deze positiviteit wordt vaak versterkt door hun inspirerende quotes die ook anderen de kracht geven om door te gaan.

Lees hieronder de meest inspirerende bodybuilding quotes van diverse beroemde bodybuilders!

10 Inspirerende Bodybuilding Quotes van Beroemde Bodybuilders

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

1.     “The worst thing I can be is the same as everybody else.” – Arnold Schwarzenegger

Vertaling: “Het ergste wat ik kan zijn, is hetzelfde als iedereen.”

Deze quote is van één van de beroemdste bodybuilders ter wereld. Hiermee bedoelt Schwarzenegger uiteraard dat je niet genoegen moet nemen met even goed zijn als een ander. Je moet streven naar het beste dat je kunt behalen en doorgaan ook al is het af en toe moeilijk.

Voor wie hem niet kent: Arnold Schwarzenegger werd geboren op 30 juli 1947, nabij Graz, in Oostenrijk. Hij werd beroemd als ’s werelds beste bodybuilder en lanceerde een carrière die hem een gigantische Hollywood-ster zou maken via films als Conan the Barbarian, The Terminator en Total Recall.

Na jaren van succesvolle filmrollen ging Schwarzenegger de politiek in en werd in 2003 gouverneur van Californië. Na zijn vertrek in 2011 keerde hij terug naar de filmindustrie, waar hij succes boekte met The Expendables-franchise en een terugkeer had naar de Terminator-serie.

2.     “Everybody wants to be a bodybuilder, but nobody wants to lift no heavy-ass weights!” – Ronnie Coleman

Vertaling: “Iedereen wil bodybuilder worden, maar niemand wil de extreem zware gewichten tillen”

Ook Ronnie Coleman is een welbekende bodybuilder. Met deze quote probeert hij aan te geven dat iedereen graag een goede bodybuilder zou willen zijn, maar er niet het werk voor wil verrichten wat nodig is. Met andere woorden: als je iets wil, dan moet je er ook hard voor werken! Het komt niemand vanzelf aanwaaien.

Ronnie Dean Coleman (geboren 13 mei 1964) is een Amerikaanse gepensioneerde professionele bodybuilder. De winnaar van de Mr. Olympia-titel was hij acht jaar op rij. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste bodybuilders aller tijden. Naast zijn acht Mr. Olympia-overwinningen, behaalde hij het record voor de meeste overwinningen als een IFBB-professional met maar liefst 26 titels (dit record is alleen door Dexter Jackson verbroken sindsdien).

3.     “If you’re capable of sending a legible text message between sets, you probably aren’t working hard enough.” – Dave Tate

Vertaling: “Als je een leesbaar sms-bericht tussen de sets kunt verzenden, werk je waarschijnlijk niet hard genoeg.”

Dave Tate bedoelt met deze quote natuurlijk dat wanneer je iets wil, je je daar écht op moet focussen. Je moet er alles voor geven en zo min mogelijk afgeleid raken. Hard werken, brengt je waar je wil zijn.

In 1988 voltooide Tate de middelbare school en besloot hij bodybuilding uit te proberen door training in de juiste sportscholen. Nadat hij zijn eerste bodybuildingwedstrijd niet had gewonnen, begon hij te trainen bij Hardbodies Gym in Toledo. Uiteindelijk won hij een bodybuildingwedstrijd, maar besloot dat zijn hart meer in de wereld van powerlifting lag.

Hij keerde terug naar powerlifting in 1991 en beleefde zijn meest blessuregevoelige paar jaar en was erg gefrustreerd door het gebrek aan vooruitgang. Hij besloot om samen te werken met Louie Simmons in de legendarische Westside Barbell Club, en hoewel hij het aanvankelijk niet eens was met Simmons over – nou ja, alles … zag hij uiteindelijk het licht en keek nooit meer achterom.

4.     “They can crack jokes. They can sit back and analyze and criticize and make all the fun they want. But I’m living my life, I’m doing it. What are you doing?” – Kai Greene

Vertaling: “Ze kunnen grappen maken. Ze kunnen achterover leunen en analyseren en bekritiseren en mij belachelijk maken als ze willen. Maar ik leef mijn leven, ik doe het. Wat ben je aan het doen?”

Greene zegt hiermee dat, wanneer je ergens voor gaat, je je niets moet aantrekken van wat anderen daarvan vinden. Jij doet het, jij bent ermee bezig, wat maakt het uit wat anderen erover denken? De focus moet liggen op jezelf en hoe goed jij bezig bent!

Geboren op 12 juli in Brooklyn, NY, groeide Kai Greene op als wees in New York. Nadat hij op jonge leeftijd een carrière in bodybuilding had ontdekt, transformeerde hij zijn leven en zijn lichaam om de ware leiding over zijn bestemming te krijgen en miljoenen mensen te inspireren. Hij zocht zijn toevlucht in professionele bodybuilding en transformeerde het later tot een kunstvorm, net als een sculptuur, en bracht dat visuele element in alles wat hij deed, inclusief live optredens, schilderijen, inktcomics en het maken van films/tv.

In de afgelopen tien jaar was Kai Greene meer dan alleen een icoon in de professionele sport van bodybuilding wereldwijd. Hij is meer dan de kampioen van het volk. Hij is een artiest met een heel menselijk verhaal. Een die door zijn atletische carrière bloedt, door de spier, en de lucht om hem heen doordringt.

Kai’s essentie strekt zich uit in alle richtingen en komt echt tot leven in elke buigende spier, elke blik en elk persoonlijk verhaal dat wordt verteld. Diep in zijn ziel heeft Kai een brandend verlangen gehad om beeldend kunstenaar te worden. Zijn passie en succes binnen bodybuilding blijft zich verspreiden naar andere vormen van artistieke expressie, met name door film en kunst.

Gebruikmakend van de verschillende ervaringen uit zijn verleden en zijn wilskracht verdiend door meer dan een decennium van professionele bodybuilding, is Kai Greene een rauwe, emotionele krachtpatser van een persoonlijkheid geworden.

5.     “Being negative and lazy is a disease that leads to pain, hardships, depression, poor health and failure. Be proactive and give a damn to achieve success!” – Phil Heath

Vertaling: “Negatief en lui zijn is een ziekte die leidt tot pijn, ontberingen, depressie, een slechte gezondheid en mislukking. Wees proactief en doe er alles aan om succes te behalen!”

Heath zegt hier dat, wanneer je succes wilt behalen, je geen luie houding aan moet nemen. Als je iets wilt moet je proactief zijn en hiervoor strijden. Je moet alles willen doen om je doel te behalen; deze wilskracht heeft niet iedereen.

Phillip Jerrod Heath (bijgenaamd “The Gift”) werd geboren op 18 december 1979 en bracht zijn vormende jaren door in Seattle, Washington, waar hij een affiniteit met basketbal ontwikkelde. Heath bewees zijn aangeboren atletische drive op de middelbare school door varsity basketball te spelen, wat op zijn beurt een studiebeurs en een felbegeerde positie als point/shooting guard voor de Pioneer’s aan de Universiteit van Denver opleverde. Heath studeerde tijdens zijn ambtstermijn aan de universiteit dubbel af in IT en Bedrijfskunde.

Geïnspireerd door de lonende ervaring op het veld en de mogelijkheid om ‘basketbalspeler’ van zijn to-do-lijst te schrappen, positioneerde hij zich voor de volgende uitdaging. De allure van intensieve training en competitie leidde Heath naar het bodybuildingtraject.

Hij verlegde zijn focus naar de intens competitieve sport, omdat hij zich realiseerde dat basketbal hem niet in staat had gesteld zijn niche volledig te definiëren. Bescheiden in zijn aanpak, maar toch sluw met strategie, streefde hij officieel naar bodybuilding met onverzettelijke vastberadenheid in oktober 2002.

Vandaag kijkt deze IFBB Pro & 7 keer Mr. Olympia-titelhouder naar de toekomst bij het behalen van meer Olympia-titels, waarmee hopelijk het record van 8 Mr. O’s wordt verbroken. Het is de bedoeling van Heath om ‘de sport van bodybuilding te vertegenwoordigen op een manier waar veel mensen zich mee kunnen identificeren, met behoud van het respect dat de sport verdient.

6.     “The road to nowhere is paved with excuses.” – Mark Bell

Vertaling: “De weg naar nergens is geplaveid met smoesjes.”

Fouten maken, verkeerde berekeningen maken, slechte beslissingen nemen en in dingen falen is zoveel beter dan niets te doen en smoesjes bedenken. Het pad waar je reis naartoe gaat, biedt bij elke bocht de gelegenheid om de baas te worden of een andere weg in te slaan. De keuze is altijd aan jou, hoe je ook rijdt, jij zit altijd achter het stuur!

Bell is een Amerikaanse powerlifter die te zien was in de film Bigger, Stronger, Faster uit 2008. Hij richtte POWER Magazine en Super Training Gym op en bedacht een accessoire voor gewichtheffen genaamd de Sling Shot.

Hij begon met gewichtheffen toen hij slechts 11 jaar oud was en vestigde zich al snel als een elite powerlifter. Hij bracht ook tijd door als professionele worstelaar, waar hij de bijnaam “Smelly” kreeg.

7.     “To be a champion, you must act like a champion.” – Lou Ferrigno

Vertaling: “Om een kampioen te zijn, moet je je als een kampioen gedragen.”

De vertaling van deze quote is vrij eenvoudig. Als je een kampioen wil zijn, dan moet je je ook voelen als een kampioen. Als je negatief stapt in de reis naar het worden van een succesvolle bodybuilder, wordt het lastig om er ook echt een te worden. Voel en gedraag je dus als een bodybuilder kampioen!

Louis Jude Ferrigno (geboren op 9 november 1951) is een Amerikaanse acteur, motivatiespreker, fitnesstrainer/consultant en voormalig professionele bodybuilder. Als bodybuilder won Lou een IFBB Mr. America-titel en twee opeenvolgende IFBB Mr. Universe-titels en verscheen hij in de bodybuilding-documentaire Pumping Iron. Als acteur is hij vooral bekend door het spelen van de titelrol in de CBS-televisieserie The Incredible Hulk. Hij verscheen ook in verschillende in Europa geproduceerde fantasy-/avonturenfilms zoals Sinbad of the Seven Seas en Hercules. Zijn meest recente rollen omvatten een rol in de speelfilm uit 2009, I Love You, Man, en seizoen vijf van de realityserie Celebrity Apprentice.

8.     “Positive thinking can be contagious. Being surrounded by winners helps you develop into a winner.” – Arnold Schwarzenegger

Vertalen: “Positief denken kan besmettelijk zijn. Omringd worden door winnaars helpt je om uit te groeien tot winnaar.”

Nog een fantastische quote van Schwarzenegger. Positiviteit om je heen zal je helpen zelf positief te blijven tijdens het proces. Je moet er dus voor zorgen dat de mensen om je heen dezelfde instelling hebben as jij en je niet naar beneden halen!

9.     “I hated every minute of training, but I said, don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.” – Mahummad Ali

Vertalen: “Ik haatte elke minuut van de training, maar ik zei: stop niet. Lijd nu en leef de rest van je leven als kampioen.”

Ook deze quote is vrij duidelijk. De weg naar succes is niet altijd leuk, maar uiteindelijk krijg je er fantastische dingen voor terug. Dat heeft Muhammad Ali wel bewezen!

Muhammad Ali (geboren Cassius Marcellus Clay, Jr. 17 januari 1942 – 3 juni 2016) was een Olympische en wereldkampioen bokser (dus niet een echte bodybuilder, maar zeker iemand met het doorzettingsvermogen van een bodybuilder), die ook een unieke persoonlijkheid had, gebaseerd op zelfvertrouwen en sterke religieuze en politieke overtuigingen.

In 1999 werd Ali door Sports Illustrated tot “Sportman van de Eeuw” gekroond. Hij won driemaal het wereldkampioenschap zwaargewicht boksen en won het kampioenschap van de Noord-Amerikaanse boksbond, evenals een Olympische gouden medaille.

10.  “It took me 20 years of hard training to get the physique I have today. What you need is what I had – belief in yourself!” – Branch Warren

Vertaling: “Het heeft me 20 jaar hard trainen gekost om het lichaam te krijgen dat ik vandaag heb. Wat je nodig hebt, is wat ik had – vertrouwen in jezelf!”

Een bodybuilder word je niet binnen één dag. Om bodybuilder te worden moet je jarenlang trainen en een groot doorzettingsvermogen hebben. Het is namelijk een levensstijl. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar zolang je in jezelf gelooft, moet het goedkomen!

Branch Warren is een Amerikaanse professionele bodybuilder uit Tyler, Texas. Branch, een zeer bekroonde atleet, heeft talloze professionele wedstrijden gewonnen in zijn bodybuildingcarrière. Hier viel ook de Arnold Classic uit 2011 en 2012 onder, een van ’s werelds grootste bodybuildingevenementen.

Branch besloot al vroeg in zijn leven het pad van bodybuilding te volgen; toen hij nog op de middelbare school zat begon hij al. Zijn liefde voor de ‘ijzeren sport’ bracht hem ertoe om deel te nemen aan zijn eerste show als tiener en hij claimde meteen de 1e plaats en de titel van de Teen Mr. America uit 1992.

Negen jaar later betrad Branch het Pro-circuit, waar hij geweldige prestaties bleef vertonen. Door de jaren heen bleef zijn bodybuildingcarrière groeien en bereikte zijn hoogtepunt in 2012 toen hij de Arnold Classic voor de tweede keer op rij won.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *