Handige Aankopen voor de Fanatieke Bodybuilder

Als je fanatiek aan de slag wilt gaan met bodybuilding, dan heb je de nodige attributen nodig. Zowel voor thuis als voor in de sportschool heb je verschillende zaken nodig. De juiste kleding, goede supplementen en – voor als je thuis aan de slag gaat – de nodige materialen en gewichten. In deze blog lees je alles over de musthaves en leuke hebbedingen voor de echte bodybuilder!

Kleding voor het bodybuilden

Als je aan de slag gaat met bodybuilding, dan heb je daarvoor de juiste kleding nodig. Je kunt een keuze maken uit verschillende T-shirts, tanktops, stringer singlets en natuurlijk (korte en lange) broeken. Wat de beste kleding is voor het bodybuilden, bepaal je helemaal zelf. Het is maar net wat jij een fijne bodybuilding outfit vindt. Belangrijk is wel om even navraag te doen bij je sportschool voordat je bodybuilding kleding gaat kopen, want sommige sportscholen hanteren kledingregels. In veel luxe sportscholen mag je bijvoorbeeld geen mouwloze outfits aantrekken, zoals stringer singlets. Sport je thuis, dan bepaal je natuurlijk helemaal zelf wat je aantrekt. Ook wedstrijdkleding, zoals een poseerslip, kan een belangrijk aandachtspunt zijn als je in wedstrijdverband bezig bent met bodybuilding.

Een praktische musthave zijn handschoenen. Deze zorgen voor goede grip (geen last meer van zwetende en dus glibberige handjes) en kunnen, indien gewenst, ook zorgen voor extra ondersteuning voor de polsen. Bodybuilding handschoenen beschermen ook tegen eeltvorming. Wil je geen handschoenen gebruiken, maar wel je handen beschermen? Dan is magnesium een goede keuze!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Supplementen kopen

Bodybuilding is trainen, maar bodybuilding is ook het binnenkrijgen van de juiste en voldoende voedingstoffen. Voedingssupplementen kunnen daarbij helpen. De belangrijkste daarvan zijn creatine en eiwitshakes. Creatine wordt door het lichaam aangemaakt en zorgt voor energie. Door voedingssupplementen met creatine te kopen, vergroot je jouw uithoudingsvermogen. Neem het supplement in vóór aanvang van de training. Je kunt hierdoor net wat steviger trainen, waardoor je spieren optimaal worden aangepakt.

Een andere belangrijke en nuttige aanschaf is de eiwitshake. Dit supplement bevat volop eiwitten, de meest essentiële bouwstoffen voor je spieren. Een eiwitshake schaf je aan in poedervorm. Je mengt dit met water of melk, zodat je een shake krijgt die je tijdens en na afloop van een training kunt nuttigen. Zo herstellen je spieren optimaal en snel, wat de spiergroei bevordert.

Materiaal voor bodybuilding in eigen huis

Voor veel bodybuilders is de aanschaf van een sportschoolabonnement het belangrijkste. Er zijn echter goedkopere manieren om te bodybuilden. In eigen huis kun je jouw eigen minigym samenstellen. Daarvoor heb je geen dure en uitgebreide machines nodig. Met een goede basis ben je al een heel eind. Hieronder worden de belangrijkste onderdelen genoemd!

Halterbank

Een onmisbaar item om thuis te kunnen bodybuilden is een goede halterbank. Nog altijd maken veel thuisbodybuilders gebruik van huis-tuin-en-keukenbankjes, maar dat wordt sterk afgeraden. Als je aan de slag gaat met behoorlijke gewichten, dan moet de bank stabiel en stevig genoeg zijn. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een bank die eenvoudig te verstellen is. Heb je een rugleuning die je in verschillende hoeken kunt zetten, dan vergroot dat je mogelijkheden serieus.

Squatrek

Voor de bodybuilders die wat meer ruimte beschikbaar hebben: het squatrek is een meerwaarde! Deze rekken zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar, zodat er voor elke portemonnee een goede optie te vinden is. Squatten met een barbell wordt op deze manier ook thuis mogelijk. Je zorgt voor extra veiligheid en beschermt zowel je lichaam als de vloer. Kies voor een squatrek dat eenvoudig in hoogte verstelbaar is en dat eventueel eenvoudig is in te klappen en op te bergen.

Halterstang met schijven

Oftewel de barbell: onmisbaar als je serieus aan de slag wilt gaan met bodybuilding. In combinatie met een goede halterbank biedt dit je talloze mogelijkheden voor oefeningen. Het kiezen van de juiste gewichten is belangrijk. Een goede basis is het volgende:

  • Twee schijven van twintig kilo;
  • Vier schrijven van tien kilo;
  • Vier schijven van vijf kilo;
  • Vier schijven van tweeëneenhalve kilo.

Je hebt nu voor honderd kilo aan gewicht. Heb je meer nodig, omdat je grote spiergroepen traint of omdat je al een gevorderde bodybuilder bent, dan kun je naar wens gewichten bijbestellen. Tip: het is aan te raden om te kiezen voor een schroefsysteem, dat is veilig en praktisch.

Dumbbells: vast en verstelbaar

Erg handig voor bodybuilding in eigen huis zijn dumbbells. Deze gewichten zijn erg handzaam en gemakkelijk op te bergen. Je traint eenvoudig met de juiste gewichten, zodat  je spieren effectief worden aangepakt. Bijkomend voordeel is dat je met dumbbells heel veel verschillende oefeningen kunt uitvoeren. Dumbbells zijn er in heel veel verschillende gewichten. Klassiek zijn de vaste dumbbells, die een bepaald gewicht hebben. Wil je een ruime keuze hebben, dan kun je ook voor verstelbare dumbbells kiezen, waar je het gewenste gewicht in schijven aanhangt. Dit is dus vergelijkbaar met de schijven voor de halterstang. Ook hierbij wordt aangeraden te kiezen voor dumbbells met schroefsysteem.

Kettlebell

Een ander gewicht is de kettlebell. Diverse krachtoefeningen voor bodybuilding kunnen worden uitgevoerd met deze klassieker. Vanzelfsprekend zijn kettlebells in verschillende gewichten verkrijgbaar. Bekijk goed welke oefeningen met welk gewicht je wilt uitvoeren, zodat je de juiste keuze maakt.

Last but not least: de fitnessmat

Bodybuilding kan soms behoorlijk afzien zijn. Het uitvoeren van zware krachtoefeningen vergt veel van ons lichaam. Toch kunnen we onze bodybuilding training een klein beetje comfortabeler maken. De fitnessmat mag dan ook niet ontbreken in jouw assortiment! Voer je bijvoorbeeld buikspieroefeningen uit, of ga je op een andere manier aan de slag waarbij je op de grond ligt of zit? Dan gebruik je daarvoor een goede fitnessmat. Zo worden rugklachten voorkomen en beschik je over de juiste materialen voor een goede en effectieve training!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *