10 Mythes Rondom Fitness Doorbroken!

Je denk erover om te gaan fitnessen maar twijfelt toch omdat je verhalen hoort die je ontmoedigen?

Dat kan, want er doen veel verhalen de ronde over fitness. Toch is het zo dat de overgrote meerderheid van de beweringen niet kloppen.

Ik zal daarom in deze tekst de tien grootste mythes rondom fitness, en dan met name krachttraining, doorbreken.

Mythe 1: Wanneer je wilt afvallen en geen tijd hebt om zowel met gewichten te werken als cardio te doen moet je altijd voor cardio kiezen

Zodra je gaat trainen met gewichten verbrand je vet, wordt je sterker en behoudt of creëer je lichaamsmassa. Dit zal je niet lukken met cardio.

Krachttraining laat je er gespierd en goed uitzien als een fitness model en bij cardio val je wel af maar blijft je lichaam gemiddeld, dus bij gebrek aan tijd kun je altijd beter voor gewichten kiezen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Mythe 2: Je moet eerst afvallen en dan pas beginnen aan krachttraining

Alleen wanneer je extreem dik bent (en slecht te been) zul je eerst moeten afvallen, maar wanneer je fysiek in staat bent om te trainen kun je gelijk beginnen met gewichten.

Zelfs als je nog veel moet afvallen heb je veel voordeel van krachttraining, dus gelijk beginnen.

Je kunt ervoor kiezen om een dieet te volgen over cardio te doen, maar veel mensen die dit doen zijn achteraf alsnog niet heel tevreden over het resultaat. Ze mogen dan wel kleinere kledingmaten passen maar zien er toch niet erg atletisch uit.

Mythe 3: Je kunt alleen goede resultaten boeken wanneer je naar de sportschool gaat

De beste plek om te fitnessen is waar je oefeningen regelmatig kunt doen. Het hangt er maar net af waar jij je meer op je gemakt voelt.

Voor de meesten is dit in de sportschool omdat je er vaak nu eenmaal meer apparatuur tot je beschikking hebt en met je vrienden kan trainen.

Toch kun je ook prima in je eigen huis of garage trainen waar je meer rust en privacy hebt. Door gerichte aankopen te doen kun je relatief goedkoop je eigen gym creëren.

Mythe 4: Wanneer je met gewichten werkt ga je er gezet uitzien of als een bodybuilder

De gedachte dat je door te werken met gewichten er al snel uit zult zien als een bodybuilder klopt natuurlijk geen hout van.

De meeste bodybuilder willen graag meer spieren, maar dit gaat lang niet altijd even snel. Een echter bodybuilder leeft voor zijn sport en heeft er veelal jaren in gestoken om er zo uit te zien.

Als beginner zul je dan misschien wel snel spieren kunnen kweken, maar na verloop van tijd wordt dit steeds moeilijker.

Als je jou plannen met betrekking tot fitness goed uitvoert heb jij de totale controle over hoe je lichaam er uit zal zien. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat je op een ochtend wakker wordt en ineens te gespierd bent.

Mythe 5: Wanneer je stopt met fitness zullen je spieren in vet veranderen

Als je de gewichten weglegt zullen je spieren uiteindelijk afnemen en wanneer je teveel eet zal je zwaarder worden. Het kan daardoor lijken dat je spieren in vet verandert zijn, maar dit is niet zo, want spieren kunnen niet veranderen in vet omdat het twee verschillende soorten weefsel zijn.

Deze mythe komt waarschijnlijk tot stand doordat mensen kijken naar sporters die stoppen met hun carrière.

Deze sporters trainen enorm veel en verbranden hierbij grote hoeveelheden brandstof. Als ze gestopt zijn met hun carrière sporten ze minder maar eten ze vaak nog wel dezelfde hoeveelheid waardoor ze snel dikker worden.

Mythe 6: Wanneer je met gewichten werkt ben je minder flexibel en krijg je stijve spieren

De beste manier om stijf te worden is door de hele dag om de bank te hangen. Krachttraining kan er juist voor zorgen dat je flexibeler wordt wanneer er genoeg variatie in je oefeningen zit.

Ga maar eens kijken bij een bodybuilding wedstrijd, je zult zien dat de deelnemers zeker niet stijf zijn.

Mythe 7: Vrouwen moeten andere fitness oefeningen doen dan mannen

Er bestaat niet zoiets als oefeningen die speciaal voor één geslacht zijn, dit is alleen een beeld dat gecreëerd door de fitness industrie.

De beste en snelste manier om het fitte en strakke uiterlijk te krijgen dat vrouwen willen is door hetzelfde te doen als mannen die een gespierd uiterlijk willen, krachttraining.

Mythe 8: Je moet elke dag met gewichten in de weer om goed lichaam te krijgen

Een effectieve en goede training kun je doen in minder dan 60 minuten. Sommige mensen trainen langer, maar meer is niet altijd beter wanneer het aankomt op krachttraining.

Wanneer je weinig tijd hebt is het belangrijk om deze goed te besteden. Zo kun je het aantal oefeningen dat je doet verminderen terwijl je de intensiviteit verhoogt bij elke oefening die je wel doet.

Wat je bijvoorbeeld kunt doen is supersets, hierbij doe je twee oefeningen non-stop achter elkaar, of verkort je de rustpauze tussen sets. Op deze manier kun je in 30 tot 45 minuten al geweldige resultaten boeken.

Mythe 9: Door fitness wordt je sloom en minder atletisch

Je wordt juist sneller en een beter atleet dankzij fitness. Sterkere spieren trekken sneller samen en produceren meer kracht. In bijna elke tak van sport doen de atleten aan krachttraining om hun prestaties te verbeteren.

Kijk eens naar sprinters (de snelste mensen op de wereld), ook hun training bestaat voor een groot deel uit het werken met gewichten.

Mythe 10: Je bent de enige die zich overweldigd, ongemakkelijk en verward voelt en niet weet waar je moet beginnen

Door alle informatie die je tegenwoordig gemakkelijk tot je kan krijgen (voornamelijk internet) kan het je al snel teveel worden. Zorg er daarom voor dat je een methode volgt waarvan je weet dat anderen er positief over zijn.

In het begin is naar de sportschool gaan ongemakkelijk, omdat je niet goed weet wat je moet doen, of omdat je een slappeling voelt ten opzichte van de anderen die bezig zijn. Vergeet niet dat zij ook ooit zo begonnen zijn.

Af en toe moet je uit je comfort zone stappen om te kunnen groeien!

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

2 Reacties op "10 Mythes Rondom Fitness Doorbroken!"

 1. gerard kasteel

  says:

  het lijkt me een zeer motiverend boek maar kan ik het ook bij de boekhandel koopen

  • Jurjan

   says:

   Beste Gerard,

   Nee, deze is niet in de boekhandel verkrijgbaar. Binnenkort is deze mogelijk wel fysiek beschikbaar.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *