Bodybuilding? Om Deze 4 Elementen Draait Het

Je herkent het vast wel, de feestdagen aan het einde van het jaar zijn weer afgelopen en veel mensen uit je omgeving gaan het in het nieuwe jaar ‘helemaal anders aanpakken’. Hup, naar de sportschool en gaan met die banaan.

Wat volgt, januari is voorbij en de ‘aanpakkers’ zijn in de meeste gevallen niet meer in de sportschool terug te vinden. De goede voornemens kunnen weer voor een jaar in de kast en de bank wordt weer lekker warm gehouden.

Dit artikel gaat over het fenomeen bodybuilding en wat deze ‘sport’ allemaal met zich meebrengt. Wat moet jij doen om de nieuwe Mr. of Ms. Olympia te worden? Hoe word jij de man/vrouw van staal?

“Ik heb het op dit moment al heel erg druk met werk, de studie” zijn de excuses die vaak worden gebruikt om niet te sporten. Echter wie wat wil bereiken zal er voor moeten werken. Wie wil er nou niet groter, gezonder en gespierder zijn dan hij/zij op dit moment is.

Zoals de legendarische American Football coach Vince Lombardi ooit zei: “Alleen in het woordenboek komt succes eerder dan werk”.

Bodybuilding is hard werken

Voor de toekomstige Arnold Schwarzeneggers onder ons.  Bodybuilding kan simpel zijn, maar dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is. Simpel betekent ongecompliceerd, gemakkelijk impliceert weinig tot geen inspanning. Bodybuilding vergt hard werken en dit schrikt menig persoon af.

Dit harde werken is meer dan alleen maar naar de sportschool gaan en gewichten gebruiken. Bij bodybuilding moet je denken aan een levensstijl. Dus, ben jij bereid om je leven drastisch te veranderen en groot, groter, grootst te worden?

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Bodybuilding: je hebt een plan nodig

Bodybuilding is dus niet iets wat je zomaar even besluit te gaan doen. Je kan niet zomaar even besluiten om voortaan elke dag te gaan knallen in de gym. Je hebt een plan nodig voordat je er aan begint. Hierbij moet je rekening houden met de volgende vier elementen;

1 – voeding 2 – cardio training 3 – trainen met gewichten 4 – mentale training.

Ik zal ze nu even kort voor jullie toelichten.

1. Bodybuilding: eet jezelf sterk

Alles maar eten wanneer je het wilt is helaas over. Bij voeding dient er vooral op gelet te worden wat je eet en hoeveel je er van eet. Ongezonde maaltijden dienen vermeden te worden of in ieder geval te gereduceerd te worden tot maximaal twee keer per week.

Een biertje of een wijntje op zijn tijd is niks mis mee, maar meerdere keren per week op stap en lekker lam worden zit er niet meer in. De echte bodybuilder hoort dan al lang in bed te liggen en de pils die vooral  genuttigd dient te worden is gemeentepils, oftewel water.

2. Bodybuilding: Verbrand vet met Cardio

Veel mensen denken bij bodybuilding alleen aan trainen met zware gewichten, maar zonder een beetje cardio wordt bijvoorbeeld die sixpack nooit zichtbaar. In veel gevallen wordt 30 minuten tot een uur cardio per dag als voldoende gezien. Als je op de fiets in plaats van met de auto naar de sportschool gaat heb je alweer wat minuten te pakken, dus als je het mij vraagt is dit prima te doen.

3. Bodybuilding: Trainen met gewichten

Als je wilt afvallen dan kun je dit punt beter overslaan, maar wanneer je groot wilt worden dan zal je er toch aan moeten geloven. Indruk maken zal je tijdens je eerste training niet lukken, dus probeer dit ook vooral niet doen. Ga niet te hard van start, want anders zit je binnen de kortste keren thuis met blessures.

Bouw de hoeveelheid van het gewicht op volgens schema’s. Vraag die grote ‘beer’ in de sportschool je eens wat tips te geven hoe hij zo geworden is (zal hem vast ook goed doen). Verder zal je ook de groepen moeten trainen die je minder leuk vind om te doen, dus niet alleen de showspieren.

Ook heel belangrijk, de oefeningen met losse gewichten goed uitvoeren. Losse gewichten zijn moeilijker te controleren, dus zorg ervoor dat jij de baas bent over het gewicht en niet andersom. Een simpel lijkend onderdeel als bankdrukken wordt in sommige boeken uitgebreid beschreven. Zo kan de duimloze grip bij het bankdrukken je mooie gezichtje duur komen te staan.

4. Bodybuilding: Mentale training

Bodybuilding is voor een groot gedeelte ook een mentale kwestie. Door weer en wind naar de sportschool of lekker thuis een film kijken, wat zou jij doen? Ook negatieve gedachtes als; ik kan dit niet, ik zie nog steeds geen resultaat, ik heb er de kracht niet voor kunnen leiden tot opgave van je vooropgestelde plan.

Probeer dit soort negatieve gedachtes niet te blokken, maar zet ze juist om in positieve; ik kan het, ik ga het doen en ik ben de beste. Het is daarom ook belangrijk om haalbare doelen te stellen. Jouw ideale lichaam is het doel voor de lange termijn.

Omdat het bereiken van je doelen wel een tijdje kan duren en dit voor negatieve gedachten kan zorgen is het stellen van doelen op de korte termijn niet minder belangrijk. Elke training voor nieuwe persoonlijke records gaan of wekelijks de vooruitgang bijhouden houdt een mens positief.

Uiteindelijk is voor ieder persoon dit plan uniek aangezien ieder zijn/haar lichaam anders gevormd is. Niet iedereen heeft namelijk de aanleg om Conan the Barbarian te spelen.

Bodybuilding niet een tijdelijk iets

Bodybuilding is niet tijdelijk zoals een dieet dat bijvoorbeeld wel is. Het is een proces en vraagt discipline om veel werk. Een goed plan voordat je begint maakt het proces simpeler, maar wat ik al eerder vermeldde niet gemakkelijker. Werk komt voor succes.

Begin er dus niet zomaar aan maar denk er van tevoren goed over na of het je zal liggen. Maak een plan met behulp van informatie van internet, eBooks of vrienden en probeer realistische doelen te bereiken.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *