Bodybuilding Forum | Verbreed En Deel Je Kennis!

Ik denk dat ik niks geks zeg als ik beweer dat hulp altijd welkom is. Persoonlijk ken ik maar weinig mensen die hulp, bij bijvoorbeeld het doen van je werk, huiswerk, dagelijkse boodschappen, zouden afslaan als ze het wordt aangeboden.

Zelf stel ik extra hulp ook zeer op prijs wanneer het aankomt het gebied van sporten. Deze hulp kan komen in de vorm van face to face of digitale ondersteuning van een personal trainer, hulp van kennissen of vrienden, maar ook gewoon via informatie dat je kunt vinden op het internet.

Als je informatie wilt over bodybuilding kun je genoeg vinden, want er zijn ontelbaar veel sites die je op één of andere manier informatie kunnen geven.

Door al deze sites kan het soms lastig zijn om de juiste informatie tot je te krijgen en kan het ook veel tijd kosten omdat je steeds naar andere sites moet voor andere informatie.

Gelukkig bestaan er echter ook sites waar je terecht kunt voor zowat alle antwoorden op jou vragen. Deze sites, genaamd forums of fora, focussen zich meestel op één specifiek onderwerp.

Zo kun je dus op een bodybuilding forum terecht voor al je vragen met betrekking tot bodybuilding. Om je een beeld te geven wat je zoals op een bodybuilding forum kunt vinden zal ik dat in deze tekst gaan behandelen, dus lees verder en kom het te weten.

Bodybuilding forum: waarom?

Laat ik beginnen met te zeggen dat een bodybuilding forum uiteraard niet alleen nuttig is voor mensen die bodybuilden, maar zo’n forum ook prima gebruikt kan worden door mensen die zich meer op fitnessen richten en dus naast krachttraining ook aan de conditie willen werken.

Verder kun het zelfs voor mensen die amper sporten goed zijn om eens een keer een kijkje op een bodybuilding forum te nemen, zodat ze kunnen lezen hoe ze hun leven een gezondere draai kunnen geven.

Wat is nou het verschil tussen een bodybuilding forum en een bodybuilding website vraag je je misschien af. Nou, waar het bij een gewone website voornamelijk draait om het verschaffen van informatie draait het bij een forum om het delen van informatie met anderen via hoor en wederhoor.

Het internet is tegenwoordig al lang niet meer een platform waarop de inhoud alleen gecreëerd en gepubliceerd wordt door individuen, maar het wordt juist nu continu aangepast door gebruikers op een participerende en gemeenschappelijke manier.

De forumleden zelf bepalen dus voor het grootste deel de inhoud van het forum. De beheerder (oprichter van het forum) geeft de leden een podium om kennis en informatie te delen met anderen en ziet er alleen op toe dat er bijvoorbeeld geen rare dingen op het forum gezegd worden.

Ben je geen lid van het desbetreffende forum dan kun je de informatie wel lezen, maar je kunt dan helaas geen vragen stellen en ook niet direct reageren op anderen. Hiervoor zul je meestal eerst lid moeten worden, maar dit is zo gedaan en het is over het algemeen gratis.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Bodybuilding forum: wat te vinden?

Geen enkel bodybuilding forum is vanzelfsprekend gelijk, elk forum heeft dankzij haar leden (die de inhoud bepalen) zo haar eigen onderwerpen die besproken worden en ook dankzij de beheerder haar eigen design en regels.

Toch zul je zien dat de meeste forums die met bodybuilding te maken hebben veel op elkaar lijken qua inhoud. Dit komt omdat mensen vaak tegen dezelfde problemen aanlopen en omdat bij het beoefenen van bodybuilden een aantal zaken erg belangrijk zijn om te weten en dus het delen en bediscussiëren waard zijn.

Wat zijn nu de onderwerpen die je kunt voorbij kunt zien komen op een bodybuilding forum? Ik zal het je vertellen.

Bodybuilding forum: oefeningen

Zoals je zou verwachten draait op het een bodybuilding forum voornamelijk om groter worden en hoe je dit kunt bereiken. Om gespierder te worden zul je moeten trainen in de sportschool en welke oefeningen je dan het beste kunt doen kun je hier lezen.

Op de meeste forums kun je tal van oefeningen vinden voor elke spiergroep, want je zult ze namelijk allemaal moeten trainen om het ideale lichaam te krijgen.

Welke oefeningen je moet doen en hoe je ze moet uitvoeren wordt voor je beschreven, zodat jij ze ook kunt proberen wanneer je aan het trainen bent.

Ook zul je er oefeningen kunnen vinden die je niet per se in de sportschool hoeft uit te voeren, maar bijvoorbeeld oefeningen die je kunt doen in je eigen huis, in de buitenlucht en soms zelfs extra oefeningen die je kunt doen tijdens het werken.

Als je thuis wil trainen kun je terecht in topics die gaan over apparaten die je het beste thuis kunt gebruiken. Schaf dus niet zomaar iets aan, maar kijk welke producten mensen bespreken en hoe anderen er weer op reageren, want zo kom je erachter wat de beste opties zijn.

Mensen die informatie willen inwinnen over het voorbereiden voor een bodybuilding wedstrijd kunnen geholpen worden door leden die hier ervaring mee hebben. Zij kunnen je vertellen waar je op moet letten en je helpen bij het opzetten van een schema.

Bodybuilding forum: voeding

Vaak kun je ook over de nieuwste trends en ontdekkingen op het gebied van bodybuilding vinden, dus nieuwe oefeningen, maar ook ontwikkelingen op het gebied van voeding, want hierover zal je ook veel kunnen vinden.

Eten is namelijk erg belangrijk voor mensen die gespierder willen worden. Wat en hoeveel mensen eten wordt dan ook uitgebreid gedeeld.

Als jij nog niet zoveel afweet van wat je allemaal wel en niet kunt eten, maar ook wat je beter niet kunt drinken, raad ik je dan ook aan om eens een kijkje op een forum te nemen.

Naast gewoon eten en drinken komen uiteraard ook de voedingssupplementen ruimschoots aan bod op de meest bodybuilding forums. Op deze manier kun de ervaringen van andere leden lezen met betrekking tot bijvoorbeeld creatine, whey, aminozuren en andere producten.

Afhankelijk van de beheerder kun je ook informatie vinden over gevoelige onderwerpen als anabolen en clenbuterol.

Voordat je ook maar denkt om dit te gaan gebruiken raad ik je aan om op een forum te kijken wat er allemaal over anabolen gemeld wordt. Vaak wordt hierover uitgebreid gediscussieerd.

Mensen die voor anabolen zijn zullen uiterst positief over het middel zijn, want je groeit inderdaad in zeer korte tijd, maar tegenstanders zullen zeggen dat het meer negatieve kanten met zich meebrengt dan positieve.

Bodybuilding forum: kijk er eens op

Er zijn dus genoeg redenen om eens een bodybuilding forum te bezoeken. Je kunt er namelijk over bijna alles wat met bodybuilding te maken heeft informatie vinden.

Voor mensen die graag hun kennis en ervaringen delen is dit ook de ideale plek om te doen. Verder kun je ook gewoon een vraag om het forum stellen, mits je lid bent, om tot informatie te komen.

Zolang je vraag maar duidelijk genoeg is zal het al snel vele reacties opleveren en misschien zelf eens uiterst boeiend discussie op gang brengen.

Toch voel ik me wel genoodzaakt om je ook te waarschuwen voor de gang van zaken op een forum. Op een forum kan zoveel gezegd worden dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Wat ik hiermee wil zeggen dat je door alle informatie en verschillende meningen soms lastig kunt bepalen wat nu de waarheid is. Lees altijd goed en maak geen ondoordachte beslissingen op basis van informatie op een forum.

Wees altijd op je hoede als het aankomt van overnemen van informatie dat je op zo’n forum leest, want iedereen kan er iets op zetten als ze daar zin in hebben. Zo heb je altijd mensen die heel overtuigend kunnen klinken, maar in principe onzin uitkramen.

Gelukkig zal snel genoeg aangekaart worden door andere leden en zo zul je minder snel verkeerde keuzes maken. Het voordeel van een forum is dus dat mensen gecorrigeerd kunnen worden door andere leden aan de hand van commentaar.

Een ander ding die je op een bodybuilding forum vaak terugvindt is persoonlijke informatie over hoe bepaalde leden hun sporten beoefenen.

Zo kun je lezen (regelmatig tot in de details) hoe vaak anderen trainen per week, welke oefeningen ze doen tijdens een training, hoe ze hun bodybuilding schema eruit ziet en wat hun uiteindelijke doelen zijn.

Verder beschrijven deze leden vaak ook nog wat en hoeveel ze eten en drinken en wat hun lengte en gewicht is. Het feit dat deze gebruikers hun bevindingen met je delen kan erg handig voor je zijn als jij nog niet helemaal weet wat je moet doen.

Het risico van deze persoonlijke informatie is dat hun succesverhaal niet per se jou succesverhaal kan worden.

Zolang je de leden niet persoonlijk kent kun jij natuurlijk nooit weten of ze de volledige waarheid spreken of dat ze dingen weglaten om hun verhaal mooier te doen laten klinken.

Wat je dus niet moet vergeten is dat elk lichaam uniek is en daarom ook niet hetzelfde zal reageren op bepaalde oefeningen, een bepaald voedingspatroon of schema.

Je zult daarom tijdens het bodybuilden altijd moeten bijhouden wat voor effect jou schema, voeding en training op jou lichaam heeft en indien nodig aanpassingen moeten doen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

 • Explosieve spiergroei
 • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
 • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

1 Reactie op "Bodybuilding Forum | Verbreed En Deel Je Kennis!"

 1. Pm kreuning

  says:

  Hoi ik ben patricia 35 slank wil voor graag inschrijven maar lukt niet.
  Kunt u mij helpen.

  Vriendelijke Groet

  Patricia

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *