Waarom je ademhaling bij bodybuilding exercises erg belangrijk is en hoe jij deze verbetert

Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam energie nodig. Een deel hiervan haal je uit de voeding dat je dagelijks tot je neemt en een andere deel van je energie haal je uit je ademhaling.

Ademhalen is één van die dingen waar je vrijwel nooit bij stil staat dat je het doet, het gebeurt automatisch. Pas wanneer je te weinig zuurstof tot je krijgt zal je als snel gaan merken dat je minder goed kan functioneren, want de cellen in je lichaam kunnen namelijk niet zonder zuurstof.

Ademen gaat in principe automatisch, maar je kan het zeker ook zelf beïnvloeden en dit kan veel invloed hebben op hoe je functioneert onder sommige omstandigheden.

Zo kan je  ademhaling tijdens cardio- en bodybuilding exercises grote invloed hebben op je resultaten en tevens kan de juiste manier van ademhalen ervoor zorgen dat je een kleinere kans op blessures hebt.

Het is daarom ook erg belangrijk dat je er voldoende aandacht aan besteed en de reden dat ik in dit artikel inga op ademhaling tijdens bodybuilding exercises en hoe je dit kunt verbeteren.

Bodybuilding exercises: een blokkade

Misschien heb je wel eens ervaren dat je lichaam de neiging heeft om de ademhaling in te houden zodra je bezig bent met bodybuilding exercises. Dit wordt ook wel een blokkade genoemd.

Veel sporters die met zware gewichten trainen houden bewust hun adem in gedurende een exercise, omdat ze dankzij een blokkade een betere houding aannemen en er minder druk op hun onderrug komt te staan.

Als beginnende bodybuilder raad ik je niet aan om dit te doen, want je de adem inhouden tijdens een gehele oefening brengt risico’s met zich mee.

Zo zet je door een blokkade je hart onder druk, iets wat een gezond persoon prima kan verdragen, maar voor mensen met hartklachten kan dit gevaarlijk zijn.

Een ander risico is dat je sneller vermoeid wordt, want door niet te ademen verbruik je de zuurstof sneller op het moment dat de spier al zijn kracht geeft. Hoe langer je je adem inhoudt, hoe sneller de vermoeidheid optreedt.

Je spieren hebben nieuw zuurstof nodig voor de samentrekkingen. Als je dit op tijd bijvult door te ademen zal je een beweging langer kunnen volhouden. Probeer daarom eerst een normale ademhalingstechniek te hanteren voordat je een blokkade gaat toepassen.

Hoe moet je dan ademen? Nou, door er bewust van te zijn hoe en wanneer je ademt!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

Bodybuilding exercises: bewust ademen

Kijk bijvoorbeeld eens naar een armworstelwedstrijd, de deelnemers ervan maken goed gebruik van hun eigen ademhaling, maar ook van die van de tegenstander.

Zodra de één inademt zet de ander juist kracht, want het tijdens het moment van ademhalen is de spierspanning het zwakst. Deze kennis kun je ook toepassen tijdens bodybuilding exercises en je zult merken dat je prestaties in de sportschool verbeteren.

Voordat je begint met een exercise is het belangrijk om goed in te ademen. Daarna is het gedurende bodybuilding exercises erg belangrijk dat je inademt zodra je de gewichten naar beneden laat komen  en weer uit ademt zodra je het gewicht omhoog duwt. Hierdoor kan je veel meer kracht uitoefenen tijdens het omhoog duwen van de gewichten.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *