Bikram yoga | 26 Houdingen Bij 38 Graden! Zweten!

Yoga kent bijna iedereen wel en iedereen heeft er ook wel een of mening over. De één vindt yoga geweldig en de ideale manier om tot rust te komen en de ander vindt het maar iets dat gedaan wordt door zweverige personen.

Waar je in ieder geval niet omheen kunt is dat yoga populair is en dat het op steeds meer plekken en manieren beoefend wordt.

Tegenwoordig lijkt het wel of er elke dag weer een nieuwe vorm op de markt komt. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt wel uitgevoerd.

Wat is bikram yoga dan? Lees verder en je zult alles over deze vorm van yoga te weten komen. Bereid je maar voor, want het wordt een heet artikel.

Bikram yoga = Bikram Choudhury

Laat ik beginnen met de naam. De naam bikram yoga is afkomstig van de persoon die het bedacht heeft, Bikram Choudhury. In de yoga wereld is dit een hele bekende naam. Hij wordt wel gezien als de hedendaagse goeroe op het gebied van yoga.

Deze Bikram wordt op zijn dertiende al yoga kampioen in India en is hiermee de jongste kampioen aller tijden. De drie opeenvolgende jaren weet hij zijn titel met succes te verdedigen. Wanneer hij zeventien is gaat het tijdens een training met gewichtheffen goed mis en loopt hij een ernstige knieblessure op.

Volgens doktoren zal hij nooit meer kunnen lopen, iets wat hij zelf weigert te accepteren. Hij besluit hulp te zoeken bij zijn yoga leraar en na veel yoga training is de knie na een half jaar weer hersteld en kan hij weer voorledig functioneren.

Met zijn werkende knie is hij in staat om zijn eigen methode van yoga te onderwijzen en deze methode, bikram yoga, wordt een succes over de hele wereld.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om binnen korte tijd gespierd te worden, bekijk je het Gespierde God ebook.

De wereldwijde hit van bikram yoga

Er zijn bekende filmsterren, atleten en vele andere mensen die deze vorm van yoga beoefenen en die beweren dat het hen geholpen heeft bij het verlengen van hun carrière, het genezen van hun lichaam, het bereiken van mentale helderheid en het verhogen van hun energieniveau.

Mensen met chronische aandoeningen zoals artritis, diabetes en rugklachten kunnen veel baat hebben bij het uitvoeren van zijn yoga. De symptomen kunnen er door verminderen.

Verder kun je met bikram yoga aandoeningen voorkomen omdat je je lichaam gezond houdt.

Zweten, zweten en nog eens zweten

Wat kan je verwachten als je voor het eerst deel gaat nemen aan een bikram yoga les?

De les die je volgt zal bestaan uit een serie van 26 yoga houdingen. Dat valt wel mee denk je misschien.

Wat denk je dan als ik je vertel dat je al deze 26 houdingen uit moet voeren bij een temperatuur van rond de 38 graden. Een les bikram yoga betekent dus zweten, zweten en nog eens zweten.

Je zult je misschien afvragen, moet dit nou echt zo warm? Het antwoord daarop is simpel: ja! Als je gelijk begint te zeuren over de hitte moet je deze vorm van yoga niet gaan doen.

Toch raad ik iedereen aan, ook de mensen die zeuren, om het een kans te geven. De hoge temperatuur is namelijk goed voor je.

Een warm lichaam is namelijk een flexibel lichaam. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je flexibeler wordt, het vermindert je kans op blessures en het helpt bij het reinigen van je lichaam.

Ik ga naar bikram yoga en neem mee?

Iedereen is in principe in staat om deze vorm van yoga te beoefenen. Als beginner is de serie van 26 houdingen even geschikt als voor ervaren beoefenaars van yoga.

Wanneer je nog nooit een les hebt gevolgd zal je je moeten voorbereiden op een intensieve les. Waar moet je rekening mee houden?

Zorg dat je een grote handdoek bij je hebt, één of twee washandjes, een yoga mat en natuurlijk een fles met water.

Het kan voorkomen dat je je duizelig of misselijk zult voelen tijdens de eerste les.

Je lichaam zal moeten wennen aan het functioneren tijdens de hitte. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg water drinkt, want dan zal je lichaam de hitte beter kunnen weerstaan.

Als je het niet gewend bent om veel water te drinken dan zal je een aantal dagen voor je eerste les hiermee moeten beginnen. Doktoren raden je aan om dagelijks twee liter water te nuttigen, maar wanneer je aan bikram yoga doet kun je dit verdubbelen.

Probeer te minderen op koffie en bewerkte levensmiddelen, want je lichaam zal dan beter met de hitte om kunnen gaan.

Voordat je naar een les gaat kan je het beste een kleine en makkelijk verteerbare maaltijd eten. Het is belangrijk dat je een yoga les begint met een lege maag, dus een uur voor tijd niet meer gaan eten.

Kleding is ook erg belangrijk. Draag niet teveel kleding en te losse kleding. Het is geen modeshow, dus houd het simpel.

Als man kan je het beste een korte broek dragen en een hemdje. Vrouwen kunnen het beste een topje dragen met een korte broek erbij.

De les is zo ontworpen dat elke van de 26 houdingen een voorbereiding is op de volgende. Elke houding wordt gebruikelijk twee maal uitgevoerd en een bepaalde tijd aangehouden. Je lichaam krijgt op deze manier de kans om stapsgewijs los te komen.

De meeste houdingen zijn fysiek zwaar. De hoge temperatuur helpt je bij het aannemen van houdingen die je onder normale omstandigheden niet zou kunnen uitvoeren.

Elke houding rekt en versterkt je spieren, gewrichten en gewrichtsbanden. Ook stoot je bij elke houding gifstoffen uit het lichaam en versterk je je interne organen.

Na verloop van tijd leer je je ademhaling te regelen waardoor je intensiever en met meer rust de yoga houdingen kan uitvoeren.

Geef het een kans

Bikram yoga is fysiek gezien de perfecte combinatie van kracht, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen.

Op mentaal vlak versterk je je zelfvertrouwen, zelfbeheersing, vastberadenheid, geduld en ontwikkel je een beter concentratievermogen.

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Ik heb een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:

  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat

Klik op de link hieronder krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben:

Gespierde God Risicovrij Uitproberen

Glenn Goossens

Hey, ik ben Glenn Goossens, gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer. In de afgelopen jaren heb ik ruim 100 mannen individueel begeleid naar het afgetrainde lichaam van hun dromen. Op deze website laat ik zien hoe iedere man binnen de kortste keren een goddelijk gespierd lichaam kan krijgen.

1 Reactie op "Bikram yoga | 26 Houdingen Bij 38 Graden! Zweten!"

  1. Dave

    says:

    De yoga studio's die je op dit moment ziet verschijnen zijn vaak gebaseerd op de 'verwesterde' yoga vorm. Natuurlijk ligt de basis bij wat je noemt 'yoga voor zweverige personen', maar de populaire hedendaagse vorm heeft niets zweverigs meer.

    Bikram yoga, is een vorm van 'hot yoga' dat wereldwijd steeds populairder wordt. Je hebt zelf invloed op de workout intensiteit, vooral door de hitte in de studio. Ik vind het vooral geschikt voor personen die een goede workout willen, zonder al teveel kabaal op leraren die zitten te schreeuwen omdat je niet mee gaat met de tempo van de rest van de groep.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *