11 Effectieve Manieren om Je Borstkas te Trainen

De borstspieren zijn voor velen één van de populairste spiergroepen om te trainen. Waar leg day nog wel eens wordt vergeten, gaat er niets boven het trainen van de borstkas. Traditionele oefeningen zoals opdrukken en bankdrukken bieden de borstkas de perfecte work-out en zijn ideaal om een gebalanceerde training in uitvoering te brengen. Maar wat moet je nog meer doen voor een goed getrainde borstkas?

Als je jouw borstkastraining wilt verbeteren, zijn er effectieve manieren en zaken om in gedachten te houden. We nemen de anatomie van de borstkas door, kijken naar de beste borstspieroefeningen om te doen en geven je tenslotte enkele slimme tips om jouw training in de juiste vorm uit te voeren. Zo weet je zeker dat je tijdens jouw volgende bezoek aan de sportschool volledig voorbereid bent op een uitdagende borstkastraining!

Klik hier om verder te lezen »

Female Bodybuilding: Zo Word Je als Vrouw Meer Gespierd

Bodybuilding is van oudsher een mannensport, maar tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Steeds meer vrouwen willen ook het optimale uit hun lichaam halen, en begeven zich in de wereld van het bodybuilden.

Toch lopen vrouwen nog steeds sneller tegen problemen aan, omdat de kennis rondom bodybuilden nog altijd meer op mannen gericht is, en vrouwen op dit gebied simpelweg met andere uitdagingen te maken krijgen dan mannen.

Om daar iets aan te doen, heb ik dit artikel geschreven! Hierin leg ik je uit waar jij als vrouw op moet letten om meer gespierd te worden. Zo hoef je dus niet meer door allerlei informatie te filteren die eigenlijk voornamelijk voor mannen geschreven is, maar weet je direct wat voor jou van belang is en waar jij iets aan hebt. Lees dus snel verder voor het beste bodybuildingadvies voor vrouwen!

Klik hier om verder te lezen »

Bodybuilding vs. Powerlifting: Zo Word Je Het Meest Gespierd

Gespierd worden, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Als je je op deze site bevindt, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor jou, en ben je bovendien waarschijnlijk wel bereid daar flink wat werk voor te verzetten.

Maar hoewel hard werken natuurlijk essentieel is om het gespierde lichaam van je dromen te krijgen, heb je daar nog niet genoeg aan. Je moet ook weten wat de juiste aanpak is om te zorgen dat je harde werken wordt beloond.

Neem nu bijvoorbeeld twee populaire manieren van trainen: bodybuilden en powerliften. Beide zijn manieren om flink gespierd te worden, maar waarmee bereik je nu het meest gespierde lichaam, waarom zou je voor de ene manier van trainen kiezen in plaats van de andere, en wat past het beste bij jou? Aan het eind van dit artikel heb je het antwoord op al deze vragen, dus lees snel verder!

Klik hier om verder te lezen »

Afvallen Zonder Spierverlies? 4 Geheimen

Er zijn vele manieren om gewicht te verliezen, maar een nadeel aan veel van deze manieren is dat ze niet zo gezond zijn als gedacht en/of kunnen leiden tot spierverlies. Als je net maandenlang keihard in de sportschool hebt gewerkt aan spieropbouw, wil je hier natuurlijk wel van kunnen blijven genieten. In dit artikel zul je lezen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Wanneer je gewicht wilt verliezen, eet je vaak minder calorieën dan normaal. Als je eiwitinname dan ook nog eens beperkt is, zul je spierverlies ervaren. De spieren die je de laatste tijd hebt weten te groeien en versterken, nemen af in massa, en je energielevel gaat omlaag. Dit kan zonde zijn als een gespierd lichaam met een laag vetpercentage juist jouw droom is. Ook zorgen meer spieren juist voor een versneld metabolisme, wat bijdraagt aan vetverlies.

Klik hier om verder te lezen »

Dit Moet Weten Over Arimidex Bij Bodybuilding

Iedereen die ooit iets te lichtzinnig is omgegaan met anabole steroïden, weet dat hier een hele hoop nare gevolgen aan kunnen zitten. Eén van die gevolgen (en eentje die met name vervelend is als je het perfecte mannelijke lichaam probeert te kweken) is borstvorming. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen, en als die borsten er eenmaal zijn, wil je er natuurlijk het liefst weer vanaf.

Klik hier om verder te lezen »

Bulken: Het Verschil Tussen Clean & Dirty Bulken + Voedingsschema

Het volgen van specifieke voedingsschema’s en work-outs is de laatste jaren onwijs populair geworden. Steeds meer mannen en vrouwen willen gespierder worden en de rol van voeding hierbij blijkt steeds belangrijker. In dit kader hoor je ook steeds meer over het zogenaamde ‘bulken’ en ‘cutten’.

Veel mannen en vrouwen beginnen met bulken (in combinatie met krachttraining) als zij spiergroei willen stimuleren. Maar wat is bulken nou eigenlijk? Er zijn verschillende soorten bulken: dirty bulken en clean bulken. Wat houden deze vormen van bulken in? Wat is het verschil tussen clean en dirty bulken? En wat ook belangrijk is: wat kun je wél of juist níet eten tijdens het bulken? Het antwoord op deze vragen zul je in dit artikel lezen!

Klik hier om verder te lezen »

5 Inspirerende Vrouwelijke Bodybuilders

Bodybuilding is vooral de laatste jaren steeds populairder bij de vrouwen. Bodybuilding is een sport die vaak geassocieerd wordt met mannen, terwijl er heel veel vrouwen zijn die op hoog niveau aan bodybuilding doen. Nu bodybuilding onder de vrouwen steeds populairder is, wordt er steeds weer bewezen hoe inspirerend deze vrouwen zijn.

Vrouwelijke bodybuilders zijn hardwerkende leden van de fitnessgemeenschap. Ze werken net zo hard als mannen en pushen hun lichaam net zo hard. Hun harde werk is het resultaat van veel discipline, ambitie, harde en precieze training en voeding. Als je inspiratie nodig hebt om motivatie te krijgen, dan zullen de vrouwen in dit artikel zeker doen door hun verbluffende lichamen.

Klik hier om verder te lezen »

Steroids en Bodybuilding? 8 Gevaren en 5 Alternatieven

Als je al een lange tijd traint in de sportschool of actief bezig bent met bodybuilding, heb je misschien een plateau bereikt, waardoor je niet langer de spiergroei ziet die je graag zou willen hebben. Veel bodybuilders kiezen er op dat moment voor om over te gaan op steroïden om de boost te krijgen die ze zoeken. Een groot deel van mensen die trainen, zijn echter onwetend of verkeerd ingelicht over steroïden.

De negatieve aspecten van steroïdengebruik worden vaak niet voldoende belicht, waardoor veel mensen denken dat steroïden alleen maar positieve effecten hebben. Ze beseffen niet dat steroïdengebruik hen lichamelijk en geestelijk kan schaden. Helaas zijn er veel spieropbouwende supplementen die het flesje waar ze in zitten niet eens waard zijn, wat betekent dat het van vitaal belang dat je zelf onderzoek doet om te bepalen met welke middelen jij jouw fitnessdoelen wil bereiken. In dit artikel vertellen we je hierover meer.

Klik hier om verder te lezen »

Wat Is de Beste Sapkuur om Vet te verbranden?

Bodybuilders zijn op zoek naar een zo laag mogelijk vetpercentage en zoveel mogelijk spieren. Het is een behoorlijke kunst om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig is er inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en is er veel kennis beschikbaar. We weten bijvoorbeeld dat een sapkuur volgen een mooie manier is om vet te verbranden. Heb jij er weleens over nagedacht om hieraan mee te doen? In dit artikel lees je specifiek over het combineren van een detox sapkuur met het opbouwen van spiermassa.

Lees alles over de beste detox sappen op deze website.

Klik hier om verder te lezen »

Bodybuilding en Gyno? Wat Is Het en Hoe Kom Je Er Vanaf?

Gynaecomastie, afgekort gyno, is ongewilde borstvorming bij mannen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een hormonale disbalans die kan leiden tot opgezwollen mannelijk borstweefsel. Gyno kan meerdere oorzaken hebben, maar komt met name veel voor bij bodybuilders die anabole steroïden of andere vrij verkrijgbare hormoonsupplementen hebben gebruikt.

Zelfs als het gebruik van steroïden stopt, kan gyno een blijvend verschijnsel zijn, hoewel het in veel gevallen verdwijnt zonder medische behandeling. Gewoonlijk worden de borsten kleiner en vlakker binnen een paar maanden tot een paar jaar. Mocht gyno zeer ernstig zijn, dan zijn er medicijnen beschikbaar die kunnen helpen. Bovendien kunnen mensen kiezen om een chirurgische behandeling te ondergaan voor esthetische doeleinden. We vertellen je hier meer over deze aandoening en welke natuurlijke en medische oplossingen er zijn om er van af te komen.

Klik hier om verder te lezen »